Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Δεν είναι μόνο το βράσιμο: Τα 5 βασικά λάθη που κάνουμε με τα μακαρόνια και τα καταστρέφουμε

Τώρα ξέρετε!

20 Φεβρουαρίου 2023 12:46
Δεν είναι μόνο το βράσιμο: Τα 5 βασικά λάθη που κάνουμε με τα μακαρόνια και τα καταστρέφουμε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα από τα πιο απλά και τα πιο νόστιμα φαγητά είναι τα μακαρόνια. Κι όμως υπάρχουν 5 πολύ συχνά λάθη που κάνουμε όλοι μας. Δείτε παρακάτω όλα όσα πρέπει να αποφεύγετε και ανακαλύψτε μερικά μυστικά για να απογειώσετε αυτό το τόσο από φαγητό.

Παράλληλα, αυτό είναι το μυστικό των σεφ: Tip για να πετυχαίνετε πάντα τα μακαρόνια όπως τα θέλετε

Τα 5 βασικά λάθη:

1. Μην φτιάχνετε μακαρόνια σε μικρή κατσαρόλα

Η θερμοκρασία που υπάρχει στο νερό στις μικρές κατσαρόλες πέφτει σημαντικά όταν προσθέτουμε τα μακαρόνια. Βέβαια, σχεδόν άμεσα επιστρέφει σε κανονικά επίπεδα, αλλά το κακό έχει γίνει, καθώς μαλακώνουν σε μεγάλο βαθμό και κολλάνε μεταξύ τους.

2. Βάλτε περισσότερο αλάτι στο νερό

Βράσιμο μακαρονιών

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν μεγάλοι σεφ, το νερό που βράζει πριν πέσουν τα μακαρόνια θα πρέπει να είναι αλμυρό. Ο λόγος έχει να κάνει με την βοήθεια που δίνουν στα μακαρόνια να αποκτήσουν πιο σκληρή επιφάνεια, ενώ παράλληλα, το αλάτι δεν επιτρέπει την απώλεια θερμότητας μόλις πέφτουν τα ζυμαρικά.

3. Το νερό πρέπει να βράζει πριν μπουν τα μακαρόνια

Εδώ θα πρέπει να έχετε υπομονή. Αν ρίξετε πολύ νωρίς τα μακαρόνια, τότε αρχίζουν και κολλάνε και γίνονται πολύ μαλακά. Έτσι θα πρέπει να περιμένετε μέχρι το νερό να έχει πάρει μεγάλη βράση.

4. Ανακατέψτε τα μακαρόνια

Ο σωστός τρόπος για να μαγειρευτούν τα μακαρόνια αναφέρει συχνό ανακάτεμα, ειδικά από την στιγμή που θα πέσουν στην κατσαρόλα. Μάλιστα, το ανακάτεμα θα πρέπει να συνεχιστεί σε τακτά χρονικά διαστήματα, προκειμένου να μην κολλήσουν.

5. Μην ξεπλένετε τα μακαρόνια

Μία ακόμα λάθος κίνηση είναι το ξέπλυμα των μακαρονιών μόλις βράσουν. Μόλις το κάνετε αυτό, αυτομάτως τα ζυμαρικά θα χάσουν το άμυλο που έχουν, με αποτέλεσμα να μην δέσει κατάλληλα η σάλτσα. Παράλληλα, χάνετε και η γεύση.

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share