Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αυτό είναι το γκουρμέ εστιατόριο για το οποίο θα μιλάει όλη η Αθήνα

Για μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία!

20 Φεβρουαρίου 2023 09:26
Αυτό είναι το γκουρμέ εστιατόριο για το οποίο θα μιλάει όλη η Αθήνα
Από Αγάπη Μυργιώτη

Τα πιάτα του σεφ Δήμου Σαμουράκη, στο εστιατόριο «Seeds», που άνοιξε τις πόρτες του πριν από λίγες εβδομάδες στην Αθήνα, δεν θυμίζουν σε τίποτα παραδοσιακές δημιουργίες, αλλά αντίθετα έχουν την δικιά τους αισθητική και μοιάζουν περισσότερο με μικρά έργα τέχνης.

Κύρια πηγή έμπνευσης της φιλοσοφίας και του σχεδιασμού του εστιατορίου «Seeds» αποτελεί ο «σπόρος» που συμβολίζει τη γέννηση και την άνθιση ενός νέου μοναδικού οράματος.

Για την ακρίβεια τo See|ds, πέρα από το γεγονός ότι σημαίνει «σπόρος» στα ελληνικά, βγαίνει από το «see» και το «ds», την οπτική και το όραμα (see) δηλαδή, του Δήμου Σαμουράκη (ds) και πράγματι στο «Seeds», θα δοκιμάσεις πιάτα που αντικατοπτρίζουν το όραμα του σεφ, ένα όραμα που όμοιο του δεν έχεις ξαναδεί.

Οι ιδιοκτήτες του μαγαζιού, Δήμος Σαμουράκης και Αλέξανδρος Μπελλώνιας, κατάφεραν λοιπόν, να κάνουν level up την Αθήνα, μέσα από το δικό τους μοναδικό όραμα.

Minimal χώρος με chill vibes

Το «Seeds», είναι ένα εστιατόριο που αναδεικνύει την υψηλή κουζίνα, ένα εστιατόριο υψηλών προδιαγραφών, γι' αυτό και η minimal διακόσμηση, το κομψό περιβάλλον και η ήρεμη ατμόσφαιρα δένουν αρμονικά με την αισθητική των πιάτων.

Τα γήινα χρώματα επικρατούν στον χώρο, δίνοντας την αίσθηση μιας ανεπιτήδευτης πολυτέλειας, ενώ τα γεωμετρικά σχήματα (από τις λάμπες, τα τραπέζια μέχρι και το πάτωμα), δημιουργούν την τέλεια γεωμετρία.

Στον επάνω όροφο, ο οποίος λειτουργεί ως ιδιωτική τραπεζαρία και ως χώρος αποθήκευσης κρασιού, υπάρχει ένα πριβέ μοναστηριακό μας τραπέζι, το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει έως και 10 άτομα ενώ πλαισιώνεται από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της κάβας, και το lounge & bar που ολοκληρώνει αυτή τη μοναδική εμπειρία για τον επισκέπτη.

Μοντέρνα κουζίνα με ελληνικά προϊόντα

Στο «Seeds» θα δοκιμάσεις μοναδικές γεύσεις μιας μοντέρνας κουζίνας με ιδιαίτερους συνδυασμούς. Το κάθε πιάτο είναι ξεχωριστό και κρύβει μια μοναδική ιστορία από πίσω του, την οποία θα ανακαλύψεις μόλις τα δοκιμάσεις.

Seeds πιάτο

Τα υλικά που χρησιμοποιούν στα πιάτα τους είναι κατά βάση ελληνικά από προμηθευτές που μοιράζονται τις ίδιες αξίες με τους ιδιοκτήτες του «Seeds», ενώ η ποιότητα, η περιβαλλοντική συνείδηση και βιωσιμότητα, η κουλτούρα της ηθικής και του σεβασμού λαμβάνεται υπόψιν σε όλα τα στάδια της παραγωγής.

γκουρμέ εστιατόριο

Seeds Restaurant

  • Ουμπλιανής 14 και Διοχάρους 27
  • T: 210 7235116
  • Instagram: seeds_restaurant
 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share