Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

«Γυμνές» πατάτες σε χρόνο μηδέν: Το έξυπνο κόλπο για γρήγορο και εύκολο καθάρισμα!

Κάντε το χωρίς κόπο

15 Φεβρουαρίου 2023 21:21
«Γυμνές» πατάτες σε χρόνο μηδέν: Το έξυπνο κόλπο για γρήγορο και εύκολο καθάρισμα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το καθάρισμα της πατάτας μπορεί να είναι μια βαρετή και κουραστική διαδικασία. Ειδικά για τους αρχάριους μπορεί να γίνει και δύσκολη η διαδικασία. Ωστόσο, για όλα υπάρχουν λύσεις και έξυπνα κόλπα για να γίνει η ζωή μας πιο εύκολη.

Δείτε στο βίντεο ένα έξυπνο κόλπο για το τι πρέπει να κάνετε πριν τις βάλετε στην κατσαρόλα που σίγουρα θα δοκιμάσετε, για να καθαρίζετε με ευκολία τις βραστές πατάτες. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για λεμονάτη τηγανιά χοιρινό με μουστάρδα.

Τραγανές πατάτες σαν τηγανητές: Το μυστικό στο μαγείρεμα βρίσκεται στο ελαιόλαδο

Η πιο απλή συνταγή για τραγανές πατάτες χωρίς τηγάνισμα - Χρειάζεται μερικές πατάτες, πάπρικα, κύμινο, δύο σκελίδες σκόρδου, τσίλι και αλάτι, ωστόσο υπάρχει και ένα ακόμη μυστικό.

«Αν αγαπάς τις πατάτες όσο κι εγώ, πρέπει να δοκιμάσεις τις τραγανές πατάτες μου» γράφει σε ανάρτησή της γνωστή σταρ του TikTok και δίνει την... απόλυτη συνταγή για τραγανές πατάτες. Η συνταγή χρειάζεται μερικές πατάτες, πάπρικα, κύμινο, δύο σκελίδες σκόρδου, τσίλι και αλάτι.

Η χρήστης Aayeh αναφέρει ότι αρχικά βράζει τις πατάτες και τις βυθίζει στη μαρινάδα της. Ωστόσο, υπάρχει και ένα ακόμη μυστικό. Πατάει με τον πάτο ενός ποτηριού τις πατάτες και τις βάζει στο φούρνο.

Υλικά

  • 1,5 κιλό πατάτες καλά πλυμένες ολόκληρες με τη φλούδα
  • 2 κουτ. του γλυκού πάπρικα
  • 2 κουτ. του γλυκού κύμινο
  • 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • Τσίλι σε σκόνη
  • Eξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • Αλάτι

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα τους σε αλατισμένο νερό μέχρι να είναι έτοιμες. Παράλληλα, ενώ οι πατάτες βράζουν, φτιάχνουμε τη μαρινάδα μας, βάζοντας πάπρικα, λίγο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, κύμινο, σκόρδο, τσίλι και αλάτι. Τρίβουμε το σκόρδο στον τρίφτη και προσθέτουμε και αυτό στο μείγμα μας.
  • Βάζουμε τις βρασμένες πατάτες στο μπολ με τη μαρινάδα μας και έπειτα τις τοποθετούμε σε ρηχό ταψάκι. Πατάμε τις πατάτες με τον πάτο ενός ποτηριού και τις αλείφουμε με τη μαρινάδα που έχει περισσέψει. Ψήνουμε στο φούρνο στους 220º C για περίπου 45-60 λεπτά έως ότου χρυσαφίσουν. Απολαμβάνουμε!
 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share