Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σε αυτό το μαγαζί της Αθήνας φτιάχνουν τα πιο νόστιμα γλυκά για πάνω από 50 χρόνια

Θα γλείφετε και τα δάχτυλά σας!

8 Οκτωβρίου 2023 15:27
Σε αυτό το μαγαζί της Αθήνας φτιάχνουν τα πιο νόστιμα γλυκά για πάνω από 50 χρόνια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα Χριστούγεννα δεν είναι μόνο τα φωτάκια και τα στολίδια, είναι επίσης, οι μυρωδιές, οι γεύσεις, η αίσθηση της προσφοράς και της αγάπης... και στο «Dolce Casa» στη Νέα Σμύρνη, θα βρεις όλα όσα χρειάζεσαι για να μπεις στο κλίμα των γιορτών.

Με την ευκαιρία δες εδώ σε ποια 5 μαγαζιά της Αθήνας θα φας τα καλύτερα μελομακάρονα.

Στην οδό Αγίας Σοφίας στον αριθμό 79, βρίσκεται το πιο γλυκό σημείο της Νέας Σμύρνης, το «Dolce Casa», ένα ζαχαροπλαστείο, με περισσότερα από πενήντα χρόνια εμπειρίας στα γλυκά.

Για την ακρίβεια όλα ξεκίνησαν το 1968 όταν ο Μιχάλης Κέκκος, μαζί με τον αδερφό του Γιώργο, άνοιξαν το εργαστήριο τους στη Νέα Σμύρνη, με σκοπό αποκλειστικά τη χονδρική πώληση ειδών ζαχαροπλαστικής και πολύ γρήγορα τα προϊόντα τους έγιναν αγαπητά σε ολόκληρη την Ελλάδα.

«Οι μυρωδιές του εργαστηρίου άρχισαν να κατακλύζουν την οδό Αγίας Σοφίας όπου βρίσκεται το εργαστήριο και οι γείτονες ζητούσαν επίμονα να αγοράσουν τις λιχουδιές του. Τότε η μαμά Βασιλική, ξεκίνησε δειλά την λιανική πώληση βγάζοντας ένα μικρό πάγκο μπροστά από το εργαστήριο», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Έτσι, ξεκίνησε σιγά σιγά και η λιανική πώληση των γλυκών. Ξεκίνησαν με τα εποχιακά γλυκά όπως μελομακάρονα και κουραμπιέδες, έπειτα συνέχισαν με τα βουτήματα, ενώ δεν άργησαν να προστεθούν τα ψυγεία για να υποδεχθούν τις φρέσκες τούρτες και αργότερα το παγωτό. Και έτσι γεννήθηκε το «Dolce Casa», η διαχείριση του οποίου πέρασε σιγά σιγά στη νέα γενιά, τον Βαγγέλη, την Ιωάννα & τον Θοδωρή.

Στο «Dolce Casa» τα πάντα φτιάχνονται εκεί και έτσι ξέρετε με βεβαιότητα ότι ότι και να δοκιμάσετε είναι χειροποίητο, ποιοτικό και νόστιμο.

Για τις γιορτές το «Dolce Casa» προσφέρει μοναδικά γλυκά, παραδοσιακά αλλά και δικά τους σπεσιαλιτέ, τα οποία εκτός από νόστιμα είναι και πανέμορφα.

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share