Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Έτσι θα απογειώσετε τη γεύση του: Ο κιμάς που πρέπει να αγοράζετε οπωσδήποτε για μακαρόνια και για μπιφτέκια

Κάθε συνταγή θέλει και άλλο κρέας

30 Νοεμβρίου 2022 17:24
Έτσι θα απογειώσετε τη γεύση του: Ο κιμάς που πρέπει να αγοράζετε οπωσδήποτε για μακαρόνια και για μπιφτέκια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο κιμάς είναι ένα από τα συνηθισμένα κρέατα, που αγοράζουμε, ώστε να μαγειρεύουμε, αφού χρησιμεύει σε διάφορες συνταγές, όπου η πρόσθεσή του απογειώνει τη γεύση του.

Από τα μακαρόνια και τα μπιφτέκια, μέχρι τους ντολμάδες, τα γεμιστά και κάθε άλλη χρήση, ο κιμάς είναι ουσιαστικά απαραίτητος, αλλά σε κάθε συνταγή οφείλουμε να χρησιμοποιούμε άλλο κρέας και μέρος του, για τη σωστή της εκτέλεση, όπως ξέρει καλά και η γιαγιά.

Οι... διαφορετικοί κιμάδες

Κιμάς από μοσχαρίσια λάπα: Με λίπος τόσο όσο, ο κιμάς αυτός είναι η πλέον συνηθισμένη επιλογή και θεωρείται ιδανικός για σάλτσες τύπου μπολονέζ που προορίζονται για ζυμαρικά (μακαρονάδες, λαζάνια κ.λπ.).

Κιμάς από μοσχαρίσιο στήθος: Νόστιμος κιμάς με αρκετό λίπος για μπιφτέκια και κεφτέδες.

Κιμάς από μοσχαρίσια ελιά και κιλότο: Ο άπαχος αυτός κιμάς είναι κατάλληλος για πιάτα διαίτης και για όσους και αόσες ακολουθούν μια διατροφή ελεγχόμενων λιπαρών, όπως άλλωστε προτείνουν και οι διαιτολόγοι. Ταιριάζει ακόμη σε μπιφτέκια που θα μπουν σε μπέργκερ μαζί με άλλες σάλτσες. Μπορεί να αναμειχθεί και με χοιρινό κιμά, οπότε αποκτάει το λίπος που θα τον νοστιμίσει. Με το μείγμα χοιρινού-μοσχαρίσιου φτιάχνετε κεφτεδάκια και μπιφτέκια.

Κιμάς για συνταγές

Χοιρινός κιμάς από σπάλα ή μπούτι: Πλούσιο και με περισσότερο λίπος από τον μοσχαρίσιο, ο κιμάς αυτός ταιριάζει σε ντολμάδες και λαχανοντολμάδες.

Κιμάς από αρνί: Ανατολίτικα και μικρασιατικά κεμπάπ και μερακλίδικες δημιουργίες ζητούν τον ιδιαίτερο αυτό κιμά που θεωρείται μυστικό νοστιμιάς, μόνος του ή σε μείξη με μοσχαρίσιο (σε αναλογία συνήθως κατά τι λιγότερη από τον κιμά μοσχαριού). Έχει έντονη μυρωδιά και αρκετό λίπος.

Κιμάς από φιλέτο κοτόπουλου ή γαλοπούλας: Μπαίνει όπου θα χρησιμοποιούσε κανείς τον κλασικό κιμά και δίνει πιάτα με πολύ λιγότερες θερμίδες. Είναι απολύτως άπαχος (ειδικά αν προέρχεται από το στήθος του πουλερικού) και ιδανικός για δίαιτα αδυνατίσματος. Αποκτά ξεχωριστή γεύση με τη χρήση πιπεριάς. Γενικά χρειάζεται περισσότερα μυρωδικά και κρεμμύδι από τα άλλα είδη κιμάδων για να αποκτήσει γευστικό χαρακτήρα.

Μεγάλη προσοχή! Το σφάλμα στο μαγείρεμα του κιμά που καταστρέφει τα μπιφτέκια

Τα μπιφτέκια είναι μερικά από τα φαγητά που αγαπάμε μικροί και μεγάλοι, ανεξαρτήτως εποχής. Αν και είναι μια εύκολη συνταγή στην παρασκευή της, είναι εύκολο τα μπιφτέκια μας να βγουν άνοστα, κακοψημένα ή σκληρά σαν λάστιχο.

Σαν Athensmagazine.gr έχουμε παρουσιάσει αρκετά λάθη που καταστρέφουν τα μπιφτέκια όπως την λιπαρότητα στα μπιφτέκια και πως να την αποφύγετε. Ποιό είναι όμως το σύνηθες λάθος που επηρεάζει αρνητικά τα μπιφτέκια;

Τα μπαχαρικά. Είναι εύκολο να πέσουμε στην παγίδα να ρίξουμε λίγο παραπάνω πιπέρι ή πάπρικα. Η αλήθεια είναι ότι τα παραδοσιακά μπιφτέκια της μαμάς ζητάνε μπαχαρικά και μυρωδικά, αλλά με μέτρο. Μερικά μπαχαρικά που ταιριάζουν στα μπιφτέκια είναι ρίγανη, θυμάρι, μαύρο και λευκό πιπέρι, κόλιανδρος, ρίγανη, πάπρικα και το σουμάκ. Όσον αφορά τα φρέσκα μυρωδικά, τα μπιφτέκια αγαπάνε μαϊντανό, δυόσμο και κρεμμύδι.

Μεγάλη προσοχή! Το σφάλμα στο μαγείρεμα του κιμά που καταστρέφει τα μπιφτέκια

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share