Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2022

Σε αυτά τα μαγαζιά της Αθήνας θα φας τυρόπιτα σαν της γιαγιάς

Θα γλείφετε και τα δάχτυλά σας!

24 Νοεμβρίου 2022 09:02
Σε αυτά τα μαγαζιά της Αθήνας θα φας τυρόπιτα σαν της γιαγιάς
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δεν υπάρχει στον κόσμο τίποτα πιο νόστιμο από τις πίτες της γιαγιάς, αυτές που μέσα τους συγκεντρώνουν παράδοση, αγάπη και γεύση. Αυτές που με πλατύ χαμόγελο, προσφέρουν οι γιαγιάδες στα παιδιά και τα εγγόνια τους, περιμένοντας να δουν στο πρόσωπό τους να σχηματίζεται η έκφραση της ικανοποίησης.

Το Athensmagazine.gr, εντόπισε μερικά μαγαζιά της Αθήνας, στα οποία θα βρεις τυρόπιτες τόσο νόστιμες, σαν αυτές της γιαγιάς σου. Μία μπουκιά και το ταξίδι των αναμνήσεων ξεκινά.

Με την ευκαιρίαν ανακάλυψε 4 + 1 μαγαζιά στην Αθήνα για να φας αυθεντικό κρητικό φαγητό.

Μουζίλο Χειροποίητες Πίτες

Δούσμανη 13, Γλυφάδα

Τηλέφωνο: 21 1215 2772

Ένα μικρό χωριό του Καρπενησίου, με το όνομα «Μουζίλο», έφτασε στη Γλυφάδα για να προσφέρει τις πιο νόστιμες πίτες. Πρασόπιτα, μανιταρόπιτα, παραδοσιακή Μουζιλιώτικη τυρόπιτα και πολλές ακόμη πίτες που θυμίζουν τις σπιτικές και η γεύση τους είναι αδιανόητη.

Όλες οι πίτες είναι χειροποίητες, φτιάχνονται και φουρνίζονται επιτόπου, με φύλλο που ανοίγεται στον ανοιχτό πάγκο του Μουζίλο, ενώ τα υλικά είναι επιλεγμένα από μικρούς παραγωγούς της Ευρυτανίας.

Πλαστός και Κρεμμυδόπιτα

Κνωσού 5, Παλαιό Φάληρο

Τηλέφωνο: 21 0959 6230

Ένα πιτοπωλείο που φτιάχνει παραδοσιακές πίτες, σε αυθεντικές γάστρες με γνώμονα την παράδοση, τα ήθη και έθιμα της χωράς μας. Συνταγές και οι γεύσεις από όλη την Ελλάδα.

«Ότι πιο ελληνικό, συνδυάζοντας τις γήινες γεύσεις και τις σωστές πρώτες ύλες με σκληρή δουλειά και όσο λιγότερα σύγχρονα εργαλεία, έρχεται να διατηρήσει τις μνήμες που κουβαλάμε όλοι μας, σε έναν καλαίσθητο, μοντέρνο και αφηρημένο χώρο. Πλαστός & Κρεμμυδόπιτα», αναγράφεται στην επίσημη ιστοσελίδα τους,

Εργαστήριο Δήμητρας Γουναρίδη

Ευαγγελικής Σχολής 5, Νέα Ιωνία

Τηλέφωνο: 21 0271 2548

Παραδοσιακές πίτες φτιαγμένες από χειροποίητο φύλλο με την παλιά τεχνική, στο εργαστήριο της Νέας Ιωνίας. Μικρά τραγανά αριστουργήματα στο φούρνο ή στο τηγάνι, με συνταγές φερμένες από τη Μικρά Ασία.

Άριστον

Βουλής 10, Αθήνα

Τηλέφωνο: 21 0322 7626

Από το 1910 μέχρι και σήμερα το Άριστον, φτιάχνει ακούραστα, τις πιο νόστιμες παραδοσιακές πίτες, αυτές που έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές Αθηναίων.

Ο παππούς Λομποτέσης, λοιπόν, πήγε στην Κωνσταντινούπολη πριν το 1900, δούλεψε σε κάποιο τυροπιτάδικο, πήρε τη συνταγή και έφερε την τυρόπιτα στην Αθήνα και από τότε έχει γίνει σήμα κατατεθέν της οδού Βουλής.

Άριστον

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share