Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

«Κόκκινος» κίνδυνος - Τα σημάδια που κάνουν «μπαμ» ότι το κοτόπουλο είναι για πέταμα

Μεγάλη προσοχή!

22 Νοεμβρίου 2022 17:35
«Κόκκινος» κίνδυνος - Τα σημάδια που κάνουν «μπαμ» ότι το κοτόπουλο είναι για πέταμα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αν έχετε δει ποτέ φιλέτο κοτόπουλου με αυτή την εμφάνιση και το αγοράσατε κάνατε σίγουρα ένα μεγάλο λάθος. Γιατί δεν πρέπει να το ξαναπάρετε;

Το φιλέτο κοτόπουλο θεωρείται μια πολύ καλή πηγή πρωτεΐνης για όσους προσέχουν την διατροφή τους ή θέλουν να χάσουν μερικά κιλά. Μόνο που τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί μια αύξηση ύψους στα ποσοστά λίπους των πουλερικών, η οποία στις ΗΠΑ φτάνει αγγίζει το 224%.

Η Οργάνωση «Compassion in World Farming» για την βελτίωση των συνθηκών και πρακτικών στις μεγάλες κτηνοτροφικές μονάδες δημοσίευσε ένα βίντεο που εξηγεί πότε ένα φιλέτο κοτόπουλο έχει μεγαλύτερη ποσότητα λίπους από αυτή που θα έπρεπε. Το μυστικό, σύμφωνα με τους ειδικούς, βρίσκεται στις λευκές ραβδώσεις που εμφανίζονται πολλές φορές παράλληλα με τους μύες του κρέατος, και μπορείτε να δείτε εδώ αναλυτικά τι σημαίνουν. Όσο πιο μεγάλες και ορατές είναι, τόσο χειρότερη είναι η ποιότητα του κοτόπουλου, καθώς το ποσοστό πρωτεΐνης μειώνεται σημαντικά.

Κοτόπουλο στο ταψί με ντομάτες, πιπεριές και πλιγούρι - Το μυστικό κρύβεται σε μία κουταλιά από αυτό το υλικό

Κοτόπουλο με ντομάτα, πιπεριές και πλιγούρι στον φούρνο; Μύρισε φθινόπωρο με αυτό το πιάτο και τώρα που μπήκαμε για τα καλά σε αυτή την εποχή δεν έχετε από το να φτιάξετε αυτή την απολαυστική συνταγή. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για να φτιάξετε το πιο μαλακό και ζουμερό κοτόπουλο που έχετε δοκιμάσει.

Υλικά

  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κοτόπουλο, σε μερίδες
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
  • 15 φυλλαράκια φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένα
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 6 φλ. νερό
  • 2 φλ. πλιγούρι
  • 2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • Αλάτι και πιπέρι

Διαδικασία

  • Σε καυτό νερό βουτάμε τις ντομάτες για 20-25 δεύτερα και αμέσως τις μεταφέρουμε σε λεκάνη με παγωμένο νερό. Τις ξεφλουδίζουμε και τις ψιλοκόβουμε.
  • Ξεπλένουμε με κρύο νερό το κοτόπουλο. Το στεγνώνουμε και το αλατοπιπερώνουμε. Σε ευρύχωρη κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το μισό λάδι και ροδίζουμε το κοτόπουλο μέχρι να κάνει κρούστα, για περίπου 15 λεπτά. Ρίχνουμε τις ντομάτες, την πιπεριά, τον δυόσμο, τη ζάχαρη και το νερό και τα αφήνουμε για 5 λεπτά στη φωτιά.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σοτάρουμε σε ένα τηγάνι το κρεμμύδι με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Μόλις μαλακώσει προσθέτουμε το πλιγούρι και το ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Στη συνέχεια βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί, μαζί με το ζουμί και το σοταρισμένο πλιγούρι τα ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε για 40-45 λεπτά. Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο απλώνουμε μια πετσέτα πάνω από το ταψί για να μη στεγνώσει.
 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share