Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Wknd: Λουκουμάδες "χωρίς τύψεις" - Το μαγαζί στο Παγκράτι που σε κάνει να νιώθεις ότι κάθε μέρα είναι Σαββατοκύριακο

Γεύσεις που σε ταξιδεύουν!

16 Νοεμβρίου 2022 11:18
Wknd: Λουκουμάδες
Από Αγάπη Μυργιώτη

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό όταν ακούς Σαββατοκύριακο; Μήπως η ανεμελιά, η χαλάρωση ή ή διασκέδαση; Η αλήθεια είναι ότι τα Σαββατοκύριακα, οι δρόμοι ξεχειλίζουν από κόσμο, τα μαγαζιά γεμίζουν, οικογένειες και φίλοι συναντιούνται. Μάλιστα, είναι οι μέρες τις εβδομάδες που τρως το γλυκάκι σου χωρίς τύψεις, άλλωστε το δικαιούσαι!

Αυτό ακριβώς το πνεύμα... το πνεύμα του Σαββατοκύριακου, είναι αυτό που θέλανε οι ιδιοκτήτες του "WKND", για το νέο μαγαζί τους στο Παγκράτι, που άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό, μόλις πριν από λίγο καιρό.

Στο "WKND", νιώθεις ότι κάθε μέρα είναι Σαββατοκύριακο και η λογική είναι απλή: απόλαυσε το γλυκό σου χωρίς τύψεις, είναι Σαββατοκύριακο, δεν χρειάζεται να σκέφτεσαι.

Στο WKND το σύγχρονο "παντρεύεται" με το παραδοσιακό

Στην οδό Αμύντα, σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους στο Παγκράτι και συγκεκριμένα στο αριθμό 13, το "WKND", σε υποδέχεται με υπέροχες μυρωδιές και σε κάνει να νιώθεις οικειότητα και ηρεμία.

Τα chill vibes, που αισθάνεσαι από τη πρώτη στιγμή, μέσω της μουσικής και της καθαρότητας του χώρου, σε κάνουν να νιώθεις απόλυτη ηρεμία.

Πράσινα φυτά, λιτές γραμμές και μια χρωματική παλέτα, όπου κυριαρχεί το άσπρο και το πράσινο, συμβάλουν στη δημιουργία, ενός περιβάλλοντος, που σε ωθεί να εναρμονιστείς με τον εαυτό σου και να χαλαρώσεις.

Αυτό όμως που κάνει ακόμα πιο μοναδικό το "WKND", είναι το "πάντρεμα" του παραδοσιακού με το σύγχρονο. Από τη μία το μωσαϊκό, το οποίο προϋπήρχε στον χώρο και πάνω στο οποίο βασίστηκε η χρωματική παλέτα και η αισθητική του μαγαζιού και από την άλλη οι σύγχρονες, minimal γραμμές.

Οι παραδοσιακοί λουκουμάδες

Τι θα βρεις όμως στο "WKND"; Το "WKND", ξεχωρίζει για τους λουκουμάδες του. Θυμάσαι εκείνους τους πεντανόστιμους λουκουμάδες, που έφτιαχνε η γιαγιά σου, με τον παραδοσιακό τρόπο και μοσχοβολούσε ολόκληρο το σπίτι;

Αυτούς ακριβώς τους λουκουμάδες θα βρεις στο "WKND". Τραγανοί απ' έξω και μαλακοί από μέσα, φτιαγμένοι με παραδοσιακό τρόπο, αυτόν που με το κουτάλι σχηματίζεις τον λουκουμά και τον ρίχνεις στο λάδι.

Μάλιστα, στη συνταγή για τους λουκουμάδες, όπως μας εκμυστηρεύτηκαν οι ιδιοκτήτες, αφιέρωσαν πολύ χρόνο, προκειμένου να βρουν την ιδανική... αυτή που θα δοκιμάσεις εσύ και θα σε κάνει να "γλείφεις και τα δάχτυλά σου".

Αφού ετοιμαστούν οι λουκουμάδες, εσύ τι θα επιλέξεις να ρίξεις από πάνω; Μέλι, κανέλα και καρύδι όπως τρώγονται παραδοσιακά ή μήπως λαχταριστή σοκολάτα;

Δες εδώ πως φτιάχνονται οι λουκουμάδες στο WKND:

Το κρουασάν που σε ταξιδεύει Παρίσι

Πέρα από τους λουκουμάδες στο "WKND" θα βρεις και πεντανόστιμα κρουασάν και κρόνατ.

Ανάμεσα στα κρουασάν, υπάρχει και το κρουασάν με αμυγαλόπαστα ή "Croissant aux amande", όπως το λένε και οι Γάλλοι, το οποίο ακολουθεί το πρότυπο της γαλλικής συνταγής... μια μπουκιά και μεταφέρεσαι στιγμιαία στη Γαλλία.

Δεν θα μπορούσα όμως να μην αναφερθώ και στο κρόνατ, το πεντανόστιμο γλυκό που η γεύση του είναι κάτι ανάμεσα σε κρουασάν και ντονάτ. Τραγανό και λαχταριστό, πασπαλισμένο με κρυσταλλική ζάχαρη και περιλουσμένο με σοκολάτα. Σίγουρη επιλογή, το κρόνατ με λευκή σοκολάτα και σοκολάτα φιστίκι.

γλυκά στο WKND

Το παγωτό

Τα γλυκά σου μπορείς να τα συνοδεύσεις με τα μοναδικό παγωτά "Eskimo", εταιρεία παγωτών του ενός από τους δύο ιδιοκτήτες, τα οποία φτιάχνονται από ποιοτικές πρώτες ύλες, Ελλήνων παραγωγών.

Τα λαχταριστά cinnamon rolls

Μία από τις αγαπημένες μου επιλογές είναι και τα cinnamon rolls, με το φρέσκο λευκό γλάσο και το άρωμα κανέλας.

Για brunch

Στο "WKND", θα βρεις επίσης, και πολλές επιλογές για brunch, όπως είναι τα Scrambled Eggs, ο καγιανάς ή οι τορτίγιες.

Μπορείς να απολαύσεις παράλληλα και τον καφέ σου, ο οποίος είναι "Cafeistas", μία από τις καλύτερες μάρκες καφέ.

Στο μαγαζί, το σπίτι ή τον δρόμο

Πού θα απολαύσεις το γλυκό ή το brunch σου; Εσύ αποφασίζεις. Μπορείς είτε να κάτσεις στα λευκά, minimal τραπεζοκαθίσματα του μαγαζιού, είτε να τα πάρεις στο χέρι, είτε να παραγγείλεις μέσα efood, wolt ή box.

Έρχονται σύντομα

Και τι να περιμένεις για τη συνέχεια;! Μα φυσικά πεντανόστιμες βάφλες και Croque Madame! Ανυπομονούμε να τα δοκιμάσουμε.

Ρίξε μία κλεφτή ματιά στο "WKND":

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share