Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Βρήκαμε που θα φας τα πιο «κολασμένα» κρουασάν της Αθήνας - Μοσχομυρίζουν και είναι πεντανόστιμα

Θα γλείφετε και τα δάχτυλά σας!

7 Νοεμβρίου 2022 09:40
Βρήκαμε που θα φας τα πιο «κολασμένα» κρουασάν της Αθήνας - Μοσχομυρίζουν και είναι πεντανόστιμα
Από Αγάπη Μυργιώτη

Το κρουασάν, το σύμβολο της γαλλικής ζαχαροπλαστικής, που μία μπουκιά του και μόνο σε «κολάζει», είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα αγαπημένα αρτοσκευάσματα, μικρών και μεγάλων.

Στο Παρίσι, τα πρώτα κρουασάν πωλούνταν στην οδό Ρισελιέ, κάπου ανάμεσα στο 1837 και 1839, στο βιεννέζικο αρτοποιείο που άνοιξαν οι Αυστριακοί August Zang και Ernest Schwarzer. Από τότε τα κρουασάν αγαπήθηκαν και σταδιακά, εξαπλώθηκαν σε ολόκληρο τον κόσμο.

Και φτάνουμε στο σήμερα... και την Αθήνα, την όμορφη πρωτεύουσας της Ελλάδας, για να ανακαλύψουμε, 5 μαγαζιά με τα πιο «κολασμένα» κρουασάν.

Wknd (weekend)

Αμύντα 13, Παγκράτι

Τηλέφωνο: 21 0722 7271

Στο Wknd, νιώθεις σαν είναι κάθε μέρα Σαββατοκύριακο. Λίγο η ατμόσφαιρα, λίγο η γλύκα των λουκουμάδων και των κρουασάν.... σου ξυπνάει η ανεμελιά των Σαββατοκύριακων.

Το μαγαζί έχει πολλές νόστιμες λιχουδιές, αλλά τώρα μιλάμε για τα κρουασάν και στο Wknd, θα φας πεντανόστιμα κρουασάν, αέρινα και τραγανά.

Κρουασάν αλμυρό ή γλυκό, ότι και αν επιλέξεις, ένα είναι το μόνο σίγουρο... θα μαγευτείς με την γεύση.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη wknd (@wkndflavor)

Overoll

Πραξιτέλους 27, Αθήνα

Τηλέφωνο: 21 1419 8151

Μόλις βρεθείς σε ακτίνα δύο μέτρων από το Overoll, η υπέροχη μυρωδιά των κρουασάν και μόνο θα σε πείσουν να δοκιμάσεις τουλάχιστον ένα από τα τόσο πολλά και διαφορετικά που θα βρεις στο κατάστημα.

Κρουασάν γλυκά ή αλμυρά. Τετράγωνα, στρόγγυλα ή μακρόστενα. Με χρώμα ή χωρίς. Κάθε λογής κρουασάν θα το ανακαλύψεις στο Overoll.

Paul Athens

Αθήνα: Πανεπιστημίου 10, 2103632352
Γλυφάδα: Κύπρου 70 & Πλατεία Εσπερίδων, 210 8947169
Κηφισιά: Λεβίδου 4, 210 8084288
Χαλάνδρι: Ανδρέα Παπανδρέου 13, 210 6856089

Το PAUL είναι μια οικογενειακή επιχείρηση χτισμένη πάνω σε θεμελιώδες χρονοβόρες μεθόδους παραγωγής που μεταβιβάστηκαν σε πέντε γενιές.

Σε όλα τα καταστήματα PAUL, θα βρείτε πάνω από 30 είδη ψωμιού, που βασίζονται σε αυθεντικές, παραδοσιακές συνταγές της γαλλικής αρτοποιίας, μεταξύ των οποίων το παραδοσιακό ψωμί από τη Γαλλία.

Πέρα όμως από το ψωμί, θα βρείτε και πεντανόστιμα αυθεντικά γαλλικά κρουασάν βουτύρου, τα οποία αξίζει αδιαμφησβήτητα να δοκιμάσετε.

Amandine's Bagels

Νίκης 13, Αθήνα

Τηλέφωνο: 21 0323 9829

Το Amandine's Bagels, φέρνει το παριζιάνικο αέρα στην Αθήνα και παρόλο που φημίζεται για τα Bagels του, θα βρεις και πεντανόστιμα κρουασάν, που θα σου "κλέψουν την καρδιά".

Αμέτρητα φρεσκοψημένα κρουασάν, έχουν πουληθεί στη Νίκης 13. Όποιος περνάει απέξω, η υπέροχη μυρωδιά τους, τον μαγεύει.

Φρόντισε να περάσεις νωρίς, αν θέλεις να γευτείς τα νόστιμα κρουασάν, γιατί τελειώνουν γρήγορα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @amandine_bagels

Holy Llama

Και για vegan κρουασάν, μπορείς να επισκεφτείς το Holy Llama, τον πρώτο vegan φούρνο στην Ελλάδα.

Στο Holy Llama, τα κρουασάν έχουν την τιμητική τους. Αλήθεια, όμως.. γνώριζες πόσο δύσκολο είναι να φτιάξεις κρουασάν και ειδικά όταν δεν θα χρησιμοποιηθούν υλικά όπως το βούτυρο;

Η δυσκολιά αυτή δεν πτόησε το "Holy Llama", αλλά αντίθετα της έκανε να δουλεύσουν με πείσμα και μεράκι και έπειτα από αρκετές προσπάθειες και δοκιμές, τα κατάφεραν και δημιούργησαν πεντανόστιμα vegan κρουασάν.

Το κρουασάν φιστικί καθώς και το κρουασάν του μήνα, που αλλάζει ανάλογα την εποχικότητα, είναι τα πιο διάσημα του "Holy Llama".

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share