Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Με τι να αντικαταστήσω το ψωμί;

Τρόποι για να αντικαταστήσεις το ψωμί κάνοντας δίαιτα

1 Νοεμβρίου 2022 21:09
Με τι να αντικαταστήσω το ψωμί;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια συχνή ερώτηση λοιπόν που τίθεται είναι με τι μπορεί κανείς να αντικαταστήσει το ψωμί σε μια δίαιτα.

Αυτό που καταρχήν θα πούμε είναι ότι το ψωμί δεν απαγορεύεται. Δεν είναι τρόφιμο που ως δια μαγείας θα αποθηκευτεί κατευθείαν σε λίπος. Απλά λόγω της υψηλής του περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες, η υψηλή κατανάλωσή του προκαλεί μεγάλες αυξομειώσεις στο σάκχαρό μας, με αποτέλεσμα να μην μας χορταίνει εύκολα.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Έτρωγε καθημερινά μια φέτα ψωμί βουτηγμένη σε ελαιόλαδο - Ένα μήνα μετά...

Αν τώρα θέλετε να το αντικαταστήσετε με κάτι άλλο στη δίαιτά σας, μπορείτε να έχετε τις εξής επιλογές, που αντιστοιχούν σε μία μέτρια φέτα ψωμί περίπου 30 γραμμαρίων :

1 φέτα ψωμί =1/2 φλ. δημητριακά = 2 φρυγανιές =1/2 φλ. ρύζι = ½ φλ. μακαρόνια = 1 μέτρια πατάτα ψητή ή βραστή= ½ φλ. καλαμπόκι βραστό

Κάτι που θα πρέπει να επισημανθεί και σκοπίμως δεν το έχουμε συμπεριλάβει στις ισοδυναμίες του ψωμιού, είναι το παξιμάδι. Για πολλούς το παξιμάδι θεωρείται πολύ υγιεινό και καλώς θεωρείται, σημειώνει το neadiatrofis.gr.

Με τι να αντικαταστήσω το ψωμί;

Παρολαυτά υγιεινό δεν σημαίνει και διαιτητικό. Το παξιμάδι περιέχει περισσότερες θερμίδες από το ψωμί, στην ίδια ποσότητα, καθώς είναι πολύ πιο συμπυκνωμένο (λόγω του λιγότερου νερού που περιέχει σε σχέση με το ψωμί).

Πήρε το μπαγιάτικο ψωμί και έπλασε κεφτεδάκια με κιμά, φρέσκες ντομάτες και ελιές - Το αποτέλεσμα απλά συναρπαστικό

Δοκιμάστε αυτά τα κλασικά κεφτεδάκια με κυμινάτη σάλτσα ντομάτας και ελιές. Είναι τόσο νόστιμα που θα εξαφανιστούν στο λεπτό! Με την ευκαιρία, δείτε 6 μυστικά για να πετύχετε την τέλεια σάλτσα κιμά.

Υλικά

Για τα κεφτεδάκια

  • 400 γρ. ανάμεικτο κιμά (μοσχαρίσιο και χοιρινό)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο
  • 150 γρ. ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί, μουλιασμένο, στυμμένο
  • 1 αυγό
  • 1/4 κουτ. γλυκού κύμινο
  • 3/4 κουτ, γλυκού ρίγανη ξερή
  • 20 ml ε.π. ελαιόλαδο + επιπλέον

Για το τηγάνισμα

  • αλάτι, μαύρο πιπέρι
  • 2 κου. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις για πασπάλισμα
  • λίγο βασιλικό, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

Για τη σάλτσα

  • 1200 γρ. ντομάτες ώριμες, τριμμένες
  • 3 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες
  • 1 κουτ. γλυκού ντοματοπελτέ
  • 2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • 1/2 κουτ. γλυκού κύμινο
  • 2 κόκκους μπαχάρι
  • 150 γρ. ελιές μαύρες και πράσινες
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι

Πήρε το μπαγιάτικο ψωμί και έπλασε κεφτεδάκια με κιμά, φρέσκες ντομάτες και ελιές - Το αποτέλεσμα απλά συναρπαστικό

Εκτέλεση

  • Για τα κεφτεδάκια: Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια και ζυμώνουμε καλά. Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια, τα οποία αλευρώνουμε ελαφρά, τα τινάζουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα παντού. Τοποθετούμε τα κεφτεδάκια σε μια πιατέλα σερβιρίσματος.
  • Για τη σάλτσα: Αδειάζουμε το λάδι από το τηγάνι, το τοποθετούμε ξανά στεγνό στη φωτιά και προσθέτουμε τις ντομάτες, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το κύμινο, το μπαχάρι και τον ντοματοπελτέ.
  • Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μόλις η σάλτσα αρχίζει να δένει ανακατεύουμε μέσα τις ελιές. Μαγειρεύουμε για 5΄ ακόμη, σε χαμηλή φωτιά και περιχύνουμε τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα. Τα σερβίρουμε ζεστά με λίγο ψιλοκομμέ
 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share