Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Τα καλύτερα μαγαζιά για γλυκό στην Αθήνα, σύμφωνα με τους αναγνώστες του Athensmagazine.gr

Για μεγάλη απόλαυση!

26 Οκτωβρίου 2022 10:32
Τα καλύτερα μαγαζιά για γλυκό στην Αθήνα, σύμφωνα με τους αναγνώστες του Athensmagazine.gr
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

To Athensmagazine.gr, ρώτησε τους αναγνώστες του ποια είναι τα καλύτερα μαγαζιά για γλυκό στην Αθήνα... εσείς απαντήσατε και εμείς συγκεντρώσαμε τα επικρατέστερα!

Καλή απόλαυση!

Το Σερμπετόσπιστο της Νάνσυς

Πλ. Ηρώων 1, Αθήνα

Τηλέφωνο: 21 0321 1323

Ένα από τα ωραιότερα γλυκοπωλεία της Αθήνας είναι το Σερπεμπετόσπιστο του Ψυρρή, το οποίο πρόσφατα επισκέφτηκε ο Τάσος Δούσης.

Ζουμερές σοκολατόπιτες, κολασμένες φραουλόπιτες, ανατολίτικα καζάν ντιμπί και κιουνεφέδες, μαστιχωτές κρέμες, σιροπιαστά και όλα τα σερμπέτια στο πιο όμορφο Γλυκοπωλείο στην Αθήνα.

Βέβαια, δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε το ψυγείου, το οποίο κλέβει την παράσταση, καθώς μπορείς να δεις όλα τα γλυκά τακτοποιημένα σε ταψάκια και να διαλέξεις αυτό που σου κάνει το κλικ.

Έπειτα μπορείς να απολαύσεις το γλυκό σου, είτε στο "ζεστό" εσωτερικό του χώρο, είτε στα όμορφα τραπεζάκια που βρίσκονται στην πλατεία.

Να σημειώσουμε, ότι το Σερπετόσπιστο, ήταν το μαγαζί που ανέφερε ο μεγαλύτερος αριθμός αναγνωστών, ως ένα από τα καλύτερα.

Ourse Athens

Μυστρά 39, Γλυφάδα

Τηλέφωνο: 21 2106 7019

Μεγάλος αριθμός αναγνωστών ανέφερε το "Ourse", ως ένα από τα καλύτερα μαγαζιά για γλυκό.

Το Ourse, είναι ίσως, ο πιο γλυκός λόγος για να επισκεφτείτε την Γλυφάδα, εάν δεν μένετε ήδη εκεί.

Το μπουτίκ ζαχαροπλαστείο του σεφ Στέφανου Τσουκαλά και της ζαχαροπλάστριας Βίκυς Νταλαγιάννη και επιμελητή των γλυκών τον Σπύρος Πεδιαδιτάκης, πολυβραβευμένος και γνωστό από τη πορεία του στη «Σπονδή», έχει μερικά από τα πιο νόστιμα γλυκά που έχεις δοκιμάσει.

Τα γλυκά συνδυάζουν το παραδοσιακό με το μοντέρνο και δημιουργούνται ξεχωριστές λιχουδιές, όπως είναι οι πεντανόστιμες τάρτες.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ourse (@ourse_athens)

Μαλεμπί

Δημητρίου Γούναρη 172 & Ανθέων, Γλυφάδα / 2167001922

Κηφισίας 162, Ψυχικό, Αθήνα / 2106723013

Τρεις ταλαντούχοι νέοι, ο Δημήτρης Λεμοντζόγλου (ζαχαροπλάστης, εγγονός Κωνσταντινοπολίτη ζαχαροπλάστη-θρύλου που θήτευσε στο Baylan) η γυναίκα του Ρόζα (που έχει επιμεληθεί το look & feel του χώρου και το υψηλής αισθητικής packaging) και ο κουνιάδος του (ο Άγγελος Κάρδαρης, φιναλίστ του Master Chef) ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν το Malebi Glyfadas.

Σε έναν χώρο που το μοντέρνο με το retro συνυπάρχουν αρμονικά, θα δοκιμάσεις τα πιο νόστιμα πολίτικα γλυκά και όχι μόνο.

Choureal - Choux & Profiterole

Διομείας 2 & Ερμού 18

Τηλέφωνο: 21 0331 7883

To Choureal μας μαθαίνει την τέχνη του Προφιτερόλ. Πρόκειται για ένα μοναδικό και βραβευμένο concept που εξειδικεύεται στο Προφιτερόλ, το οποίο φτιάχνεται “à la minute” μπροστά στον πελάτη, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα να συμμετέχει και αυτός στη δημιουργία.

Το γλυκό είναι πάντοτε φρέσκο και εξατομικευμένο, σύμφωνα με την επιθυμία σου.

Fairytale

Τρυπιά 48, Νέα Φιλαδέλφεια Αττικής / 21 0258 2341

Λεωκορίου 16, Αθήνα / 21 0258 2341

Το Fairytale είναι ένα μαγικό μέρος. Από την πρώτη στιγμή που θα περάσεις την πόρτα θα ταξιδέψεις με όλες σου τις αισθήσεις σε έναν τόπο παραμυθένιο. Τα γλυκά, οι μυρωδιές, οι γεύσεις, η διακόσμηση... κάθε τι μέσα στο μαγαζί συμβάλουν στο παραμυθένιο ταξίδι αισθήσεων.

Το ροζ βελούδο, οι συνθέσεις λουλουδιών σε παστέλ αποχρώσεις και ένας ανθρωπίνων διαστάσεων ροζ κύκνος που δίνουν την αίσθηση ότι πίνεις τον καφέ σου στη "Χώρα των θαυμάτων", θα σε μαγέψουν.

Τα Σερμπέτια στου Ψυρρή

Αισχύλου 3, Αθήνα

Τηλέφωνο: 21 0324 5862

Τα Σερμπέτια στου Ψυρρή, προσφέρουν αδιάκοπα από το 1997, τα καλύτερα γλυκά στο αθηναϊκό κοινό.

Εμπνευστής της ιδέας ο Α. Κατσικάρης γέννημα θρέμμα της περιοχής και λάτρης της. Η επιχείρηση καθαρά οικογενειακή.

"Πολλές οι συνταγές, κάποιες από τη γιαγιά με καταγωγή από την πόλη , και άλλες από τη μαμά… πολλές όμως εμπνευσμένες από τους ίδιους τους πελάτες ή και δημιουργίες της φαντασίας… όπως το γνωστό πια σε όλους «μπανανάτο» μια συνταγή που γεννήθηκε πειραματιζομένοι", γράφει χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα τους.

Τα καλύτερα μαγαζιά για γλυκό στην Αθήνα, σύμφωνα με τους αναγνώστες του Athensmagazine.gr

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share