Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Στο Keenkies θα φας τους πιο νόστιμους, τραγανούς και πρωτότυπους λουκουμάδες

Ταξίδι γεύσης!

10 Οκτωβρίου 2022 13:01
Στο Keenkies θα φας τους πιο νόστιμους, τραγανούς και πρωτότυπους λουκουμάδες
Από Αγάπη Μυργιώτη

Πώς θα σου φαινόταν να είχες μπροστά σου ένα μπολ με λαχταριστούς και τραγανούς λουκουμάδες στις πιο ιδιαίτερες γεύσεις που έχεις ποτέ σου δοκιμάσει; Λουκουμάδες παστίτσιο ή καρμπονάρα ας πούμε;

Η Μαρίνα Στάϊκου και ο Γιάννης Χρονόπουλος σου δίνουν τη δυνατότητα να δοκιμάσεις τις πιο απίστευτες γεύσεις σε λουκουμάδες, πεϊνιρλί αλλά και χειροποίητα γλυκά ημέρας.

Λίγο πριν το πρώτο κύμα πανδημίας, η Μαρίνα και ο Γιάννης, ένα νεαρό ζευγάρι με μεράκι και όνειρο, έδωσαν στην γειτονιά των Εξαρχείων, μία ευχάριστη νότα, προσφέροντας στο αθηναϊκό κοινό ένα μαγαζί που όμοιο του δεν έχεις ξαναδεί.

Ο λόγος για το "Keeknies", που βρίσκεται στην οδό Θεμιστοκλέους 56 στα Εξάρχεια.

Πώς γεννήθηκε η ιδέα;

Ο Γιάννης και η Μαρίνα, εργάζονταν για πολλά χρόνια στον χώρο της εστίασης, μέχρι που αποφάσισαν πως ήρθε η στιγμή να δημιουργήσουν κάτι δικό τους. Να ανοίξουν ένα μαγαζί, το οποίο θα τους έκανες να αισθάνονται χαρά κάθε φορά που θα πήγαιναν να εργαστούν.

Ξεκίνησαν λοιπόν, οι δύο τους, να αναζητούν έναν χώρο στα Εξάρχεια για να ανοίξουν ένα μεζεδοπωλείο. Έπειτα από κάποιες ώρες αναζήτησης, τους δημιουργήθηκε έντονη επιθυμία για γλυκό, ωστόσο συνειδητοποιήσαν ότι πουθενά εκεί τριγύρω δεν υπήρχε το είδος του γλυκού που θέλανε να φάνε.

Τότε ήταν που η ιδέα του να ανοίξουν ένα μαγαζί με λουκουμάδες, τους ήρθε στο μυαλό, σαν από μηχανής θεός.

"Αυτό είναι", είπανε και κάπου εκεί στα στενά εντόπισαν και τον χώρο που θα φιλοξενούσε την ιδέα τους και τις υπέροχες γεύσεις τους.

Στο Keenkies θα φας τους πιο νόστιμους, τραγανούς και πρωτότυπους λουκουμάδες

Στο Keenkies θα φας τους πιο νόστιμους, τραγανούς και πρωτότυπους λουκουμάδες

Γιατί Keenkies;

Το όνομα του μαγαζιού "Keenkies", δεν είναι καθόλου τυχαίο. Προέκυψε, όταν ακόμα, ο Γιάννης και η Μαρίνα, οργάνωναν στο μυαλό τους το στήσιμο του μαγαζιού και το μενού. Η Μαρίνα και ο Γιάννης, θέλανε να προσφέρουν μια ποικιλία γεύσεων με πρωτότυπους kinky συνδυασμούς.

Το "Keenkies" λοιπόν, είναι ένα ακουστικό λογοπαίγνιο που προκύπτει από το Kinky και το Keen for something, που σημαίνει λαχταρώ κάτι περίεργο.

Στο "Keenkies" θα φας τις πιο περίεργες γεύσεις, τις οποίες θα ζητάς ξανά και ξανά.

Αλμυροί λουκουμάδες και γλυκά πεϊνιρλί

Στο "Keenkies", οι λουκουμάδες εκτός από γλυκοί σερβίρονται και αλμυροί και τα πεϊνιρλί δεν φτιάχνονται μόνο σε αλμυρούς συνδυασμούς αλλά και σε γλυκούς.

"Στόχος μας ήταν να μπορούμε να φάμε όλοι μαζί, να μπορεί να φάει και ένας vegan και ένας μουσουλμάνος και κάθε άνθρωπος", υπογραμμίζει ο Γιάννης Χρονόπουλος.

Πάνω σε αυτή τη λογική δημιουργήθηκε και το μενού.

Η αλήθεια είναι πως στο άκουσμα του λουκουμά όλοι έχουμε στο μυαλό μας, τον κλασικό συνδυασμό με μέλι ή σοκολάτα. Φυσικά, στο "Keenkies", θα βρεις πολλούς γλυκούς συνδυασμούς με σοκολάτα, μέλι και μπισκότα.

Στο Keenkies θα φας τους πιο νόστιμους, τραγανούς και πρωτότυπους λουκουμάδες

Ο Γιάννης και η Μαρίνα, όμως, το πήγαν ένα βήμα παρακάτω. "Γιατί να μην μπορεί να φάει και κάποιος ο οποίος πεινάει πολύ και θέλει κάτι αλμυρό", αναρωτήθηκαν και έτσι προέκυψε η ιδέα της δημιουργίας αλμυρών συνδυασμών.

Στο Keenkies θα φας τους πιο νόστιμους, τραγανούς και πρωτότυπους λουκουμάδες

Συγκεκριμένα, στο μενού θα βρεις συνδυασμούς όπως λουκουμάδες παστίτσιο, ελληνική καρμπονάρα, πιτσίνι και hangover.

Επιπλέον, το ζευγάρι, σκέφτηκε πως θα ήθελε να μπορούν να απολαύσουν τις γεύσεις τους και vegan άνθρωποι, γι' αυτό και στο μενού θα βρείτε πολλές vegan επιλογές. Να σημειώσουμε πως το παστίτσιο, υπάρχει και σε vegan επιλογή.

Όπως, είπαμε όμως, ο Γιάννης και η Μαρίνα, θέλουν το μαγαζί να είναι για όλους. Έτσι, στο παστίτσιο ο κιμάς είναι χαλάλ, δηλαδή που φτιάχνεται από 100% μοσχάρι, ιδανικό για κατανάλωση και από τους μουσουλμάνους.

Τώρα περνάμε στα πεϊνιρλί...

Η ιδέα για να προστεθούν στο μενού και τα πεϊνιρλί, προέκυψε από τη σκέψη ότι υπάρχουν αρκετοί, που μπορεί να θέλουν γλυκό, αλλά όχι κάτι τηγανιτό, όπως είναι ο λουκουμάς. Έτσι, αποφάσισαν, να εντάξουν στο μενού πεϊνιρλί, τα οποία βγαίνουν στους ίδιους γευστικούς συνδυασμούς με τους λουκουμάδες.

Vegan γλυκά

Εκτός από λουκουμάδες και πεϊνιρλί στο "Keenkies" θα βρεις και vegan γλυκά ημέρας, ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζει το cheescake, το οποίο φτιάχνεται σε πάνω από 15 διαφορετικές γεύσεις. Κάθε μέρα θα βρεις και μια, δυο διαφορετικές.

Χειροποίητα

Φυσικά, αξίζει να σημειώσουμε ότι στο "Keeknies", τόσο οι λουκουμάδες όσο και τα γλυκά ημέρας είναι χειροποίητα, ενώ η ζύμη για τα πεϊνιρλί, ετοιμάζεται σε ένα ξυλόφουρνο με τον οποίο συνεργάζονται.

Ο χώρος

Ο χώρος του μαγαζιού είναι minimal και σπιτικός και δημιουργήθηκε με τη λογική να σε κάνει να αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι σε ένα όμορφο, φιλικό σπίτι.

Παράλληλα, μεγάλοι εντυπωσιακοί πίνακες, της καλλιτέχνιδας Αμαρυλλίς, κοσμούν το περιβάλλον, ενώ ταυτόχρονα, εκθέτονται με σκοπό να πουληθούν.

Τα χρώματα στον χώρο σε ηρεμούν και το φως είναι τόσο ζεστό, όσο και στο σπίτι σου.

Ο Γιάννης και η Μαρίνας, όμως δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη του. Ακόμα και η μουσική του μαγαζιού έχει την σημασία του. Στο χώρο θα ακούσεις παλιό ελληνικό hip - hop και αμερικάνικο 90s, που σε ταξιδεύει πίσω στον χρόνο και σου φέρνει στο νου ευχάριστες αναμνήσεις.

"Θέλουμε ο πελάτης μπαίνοντας στον χώρο να νιώσει για λίγα λεπτά τη διαδικασία της δημιουργίας του λουκουμά, τις μυρωδιές, να νιώσει κάτι όμορφο να ξεκουραστεί, να ακούσει μουσική και να φάει κάτι που είναι φτιαγμένο με αγάπη", σημειώνει ο Γιάννης.

Να σημειώσουμε ότι στον χώρο υπάρχουν και τραπεζάκια για όσους θέλουν να φάνε εκεί, καθώς και η επιλογή του take away ή του deliver μέσω efood και wolt.

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share