Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Κρέας «λουκούμι»! Αυτό είναι το πανεύκολο «κόλπο» που ελάχιστοι γνωρίζουν (Video)

Το τρικ για να σας βγει μαλάκο και να λιώνει στο στόμα

6 Οκτωβρίου 2022 14:57
Κρέας «λουκούμι»! Αυτό είναι το πανεύκολο «κόλπο» που ελάχιστοι γνωρίζουν (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Kάντε οποιοδήποτε κομμάτι κρέας τρυφερό σαν «λουκούμι» με αυτό το πανεύκολο κόλπο που ελάχιστοι γνωρίζουν! Εάν είστε φανατικός κρεατοφάγος, τότε αυτό το τέχνασμα είναι βέβαιο ότι θα αλλάξει το τρόπο που ετοιμάζετε τις μπριζόλες σας από εδώ και στο εξής!

Είτε επιλέξετε να αγοράσετε ένα «φθηνό] κρέας, είτε θέλετε να κάνετε πιο τρυφερό το αγαπημένο σας πανάκριβο κρέας, αυτά τα απλά βήματα θα εξασφαλίσουν ένα ζουμερό γεύμα με κρέας που θα λιώνει στο στόμα σας. Παράλληλα, δείτε εδώ τον καλύτερο τρόπο για να ξεπαγώσετε το κρέας.

Για αρχή, τοποθετείστε τη μπριζόλα σε ένα στεγνό και καθαρό ταψί ψησίματος. Καλύψτε με αλάτι την πάνω επιφάνεια της μπριζόλας σας εντελώς! Καλύτερα να χρησιμοποιήσετε ορυκτό αλάτι ή χοντρό αλάτι. Έπειτα, αφήστε το αλάτι πάνω στο κρέας για 1 ώρα περίπου, ανάλογα με το πάχος της μπριζόλας. Άρα αν έχετε μπριζόλα με πάχος 2 εκατοστά, αφήστε το αλάτι για 2 ώρες.

Όταν περάσει ο απαιτούμενος χρόνος, θα δείτε όντως ότι το αλάτι είναι υγρασιασμένο, όπως και το σκεύος στο οποίο έχετε το κρέας. Ύστερα, κρατήστε τη μπριζόλα κάτω από τη βρύση και ξεπλύνετε εντελώς από το αλάτι.

«Παρατηρείτε αυτές τις ρωγμές στο κρέας; Το αλάτι έχει πραγματικά διεισδύσει μέσα και σχεδόν διαλύεται στα χέρια μου αυτή η μπριζόλα.». Ώρα για ψήσιμο! Είτε αποφασίσετε να το μαρινάρετε με τα αγαπημένα σας καρυκεύματα είτε να το συνοδεύσετε με την αγαπημένη σας σάλτσα, το αποτέλεσμα θα είναι ίδιο: Θα λιώνει στο στόμα σας!

Δείτε αναλυτικά τα βήματα στο παρακάτω βίντεο:

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share