Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Odemisio: Η νέα άφιξη στη Δυτική Αττική που σε ταξιδεύει γευστικά με το νόστιμο brunch και τον γευστικό καφέ

Ανοίγει τις πόρτες του αύριο, Πέμπτη 6 Οκτωβρίου!

5 Οκτωβρίου 2022 13:40
Odemisio: Η νέα άφιξη στη Δυτική Αττική που σε ταξιδεύει γευστικά με το νόστιμο brunch και τον γευστικό καφέ
Από Αγάπη Μυργιώτη

Μία ολοκαίνουργια άφιξη στη Δυτική Αττική, έρχεται να αναβαθμίσει την πρωτεύουσα και να δώσει νέα πνοή στον χώρο της εστίασης, μέσα από ένα προσεγμένο μενού και μια ιστορία που σε ταξιδεύει μέχρι την Μικρά Ασία.

Ο λόγος για το Odemisio, το νέο μαγαζί για brunch και cafe, στην Ελευσίνα, που ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό, αύριο Πέμπτη 6 Οκτωβρίου, δίνοντας σου ακόμα έναν λόγο να επισκεφτείς την Δυτική Αττική.

Από την Μικρά Ασία στην Ελευσίνα, το Οδεμήσιο ταξιδεύει στον χρόνο. Πρόκειται για ένα μαγαζί που βρίσκεται στο συγκεκριμένο σημείο, στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου 59, από το 1924. Τότε ήταν που ο Μικρασιάτης κύριος Συμεών από το Οδεμήσιο, άνοιξε το καφενείο που έμελλε να αποτελέσει σταθμό σε ολόκληρη την Ελευσίνα.

Μόλις είχε γίνει η μικρασιατική καταστροφή και με την ανταλλαγή πληθυσμών, εκείνος και η οικογένειά του ήρθαν στην Αθήνα από το τουρκόφωνο – πλην ελληνοκατοικημένο - Οδεμήσιο. Εξ’ ου και το όνομα του καφενείου. Στην αρχή λειτούργησε ως παντοπωλείο. Ο Συμεών έφτιαχνε τον περιβόητο μπακλαβά από την πατρίδα, άνοιγε τα φύλλα με την λεπτεπίλεπτη τεχνική που τον διακατείχε και ο κόσμος του μαγαζιού αδημονούσε να δοκιμάσει.

Λειτούργησε για τρεις ολόκληρες γενιές μέχρι που έκλεισε. Από τον Συμεών πέρασε στον γιο του Χρήστο και τη γυναίκα του Ελένη. Εκείνοι συνέχισαν την παράδοση των γλυκών εδεσμάτων, με τον Μπακλαβά και το Κανταΐφι να έχουν εξέχουσα θέση.

"Ώσπου να ντυθώ άρχισε να χαράζει. Άνοιξα το μαγαζί και έβαλα το νερό για τον ελληνικό να ζεσταίνεται. Ετοίμασα τη χόβολη για τους πρώτους καφέδες της ημέρας. Το καφενείο ετοιμάζεται να καλημερίσει τη γειτονιά ένα ακόμη ξημέρωμα και εγώ χαράζω ένα γλυκό χαμόγελο στο πρόσωπό μου για όσα έχουμε καταφέρει εδώ", λέει η Κυρία Ελένη, γυναίκα του Χρήστου Λαζάρου.

Σήμερα, το μαγαζί ανοίγει και πάλι, αυτή τη φορά όχι ως καφενείο, αλλά ως μαγαζί για brunch και cafe, διατηρώντας ωστόσο, αρκετά από τα στοιχεία του τότε... παραδοσιακού καφενείου.

Odemisio: Η νέα άφιξη στην Δυτική Αττική για brunch και καφέ που ανεβάσει level της πόλη μας

Το Odemisio, αναδιαμορφώνεται, κρατώντας αλώβητη τη φύση του, εκείνη που θέλει να φέρνει τους ανθρώπους κοντά, όπως έκαναν κάποτε τα καφενεία και παντρεύοντας με τρόπο ανεπιτήδευτο το παλιό με το νέο.

Odemisio: Η νέα άφιξη στην Δυτική Αττική για brunch και καφέ που ανεβάσει level της πόλη μας

Odemisio: Η νέα άφιξη στην Δυτική Αττική για brunch και καφέ που ανεβάσει level της πόλη μας

Κρατά τα στοιχεία διακόσμησης και τεχνοτροπίας της εποχής... το τσιμεντοειδές πάτωμα, τη διχρωμία στους τοίχους, τα κρεμαστά κάδρα, την παραδοσιακή ξυλόσομπα και την τεχνοτροπία της σκούπας, όπως ονομάζεται η ανάγλυφη υφή των τοίχων. Και όλα αυτά τα παντρεύει άριστα με το παρόν, με το σύγχρονο.

Odemisio: Η νέα άφιξη στην Δυτική Αττική για brunch και καφέ που ανεβάσει level της πόλη μας

Odemisio: Η νέα άφιξη στην Δυτική Αττική για brunch και καφέ που ανεβάσει level της πόλη μας

Ο Σίμος λοιπόν, παραδίδει το μαγαζί με απλόχερη αγάπη καθώς το βλέπει να ζωντανεύει και πάλι. Εκείνος και ο αδελφός του Λάζαρος, ο οποίος πρόσφατα έφυγε από τη ζωή, χάρισαν ένδοξες ημέρες στην Ελευσίνα και φρόντισαν τον κάθε έναν πελάτη ξεχωριστά. Η προσοχή και ο σεβασμός που τους χαρακτήριζαν, είναι οι δυο βασικές αξίες που έχει φυλαγμένες το μαγαζί σήμερα και με βάση εκείνες ανοίγει και πάλι τις πόρτες του.

Το brunch που θα σου κλέψει την καρδιά και ο καφές που θα σε συναρπάσει

Το Odemisio, προσφέρει πεντανόστιμο brunch και έναν από τους πιο ποιοτικούς καφέδες, Area 51.

Στο μενού του συμπεριλαμβάνονται ποικιλίες καφέ από όλο τον κόσμο με χαρμάνια που αφήνουν ιδιαίτερα αρώματα και απολαυστική επίγευση.

Το brunch θα σε ταξιδεύει με τους μοναδικούς συνδυασμούς, των ποιοτικών υλικών του, ενώ το δικό τους ψωμί, που φτιάχνεται στον δικό τους φούρνο, αναμένεται να απογειώσει την γευστική εμπειρία.

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share