Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Φοβερό κόλπο: Έτσι θα φτιάξετε τις πιο τραγανές και νόστιμες τηγανητές πατάτες - Το μυστικό με το λάδι

Δώστε βάση!

4 Οκτωβρίου 2022 23:13
Φοβερό κόλπο: Έτσι θα φτιάξετε τις πιο τραγανές και νόστιμες τηγανητές πατάτες - Το μυστικό με το λάδι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η μαγειρική δεν είναι και δύσκολη υπόθεση, σίγουρα όμως θέλει τον τρόπο της για να απογειωθούν τα πιάτα και τα υλικά.

Βγάλτε από το μυαλό σας τις έτοιμες και κατεψυγμένες πατάτες που τρώτε έξω. Είναι γνωστό πως στα περισσότερα μαγαζιά τηγανίζονται με άθλια λάδια. Οι πιο νόστιμες τηγανητές πατάτες τηγανίζονται σε ελαιόλαδο. Και για να πετύχουν, χρειάζεται την απαραίτητη προσοχή στο μαγείρεμα που απαιτεί και ένα κανονικό φαγητό.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Ελάχιστοι το γνωρίζουν: Ο τρομερός λόγος για τον οποίο πρέπει να τρώτε τη φλούδα από τις πατάτες (video)

Και εδώ σου έχουμε δύο τρόπους για να φτιάξεις τηγανητές πατάτες και να εντυπωσιάσεις τους πάντες

1ος τρόπος

  • Ζεσταίνεις το λάδι σε δυνατή φωτιά και ρίχνεις μέσα τις πατάτες. Μετά από περίπου 5 λεπτά, χαμηλώνεις την φωτιά ώστε να τηγανιστούν σιγά-σιγά.
  • Δυναμώνεις τη φωτιά ξανά προς το τέλος, ώστε να γίνουν τραγανές.

2ος τρόπος

  • Σκουπίζεις τις πατάτες με χαρτί κουζίνας για να στεγνώσουν τελείως και τις πετάς στο κρύο λάδι.
  • Δυναμώνεις την φωτιά και περιμένεις να τηγανιστούν 20-25 λεπτά.
    Ρίξε μέσα στο τηγάνι 1/4 κρεμμυδιού, 5 λεπτά πριν τελειώσει το τηγάνισμα για να πάρουν το άρωμα. Όταν βγάζεις τις πατάτες από το τηγάνι, τις στεγνώνεις πάντα από το λάδι σε παχύ χαρτί κουζίνας διπλωμένο στα δύο.
  • Ποιος μπορεί να αντισταθεί στις σπιτικές τηγανητές πατάτες, ειδικά αν είναι καλοτηγανισμένες; Μια μερίδα τραγανές και λαχταριστές τηγανητές πατάτες είναι ιερό πράγμα για πολλούς καλοφαγάδες. Το κακό είναι ότι πρέπει να τρώγονται φρέσκες, αλλιώς χαλάει όλη η γεύση και η υφή τους.

Δεν συμβαίνει συχνά να περισσεύουν τηγανητές πατάτες, αλλά όταν συμβεί αυτό, καλό είναι να γνωρίζετε πώς να τις ξαναζεστάνετε σωστά

Φοβερό κόλπο: Έτσι θα φτιάξετε τις πιο τραγανές και νόστιμες τηγανητές πατάτες - Το μυστικό με το λάδι

Γιατί, κακά τα ψέματα, οι κρύες τηγανητές πατάτες δεν αρέσουν σε κανέναν! Επίσης, με αυτό το κόλπο θα φτιάξετε τέλειες, τραγανές πατάτες φούρνου.

Όταν κρυώσουν, το νερό που ήταν στο εσωτερικό τους βγαίνει προς τα έξω, με αποτέλεσμα να γίνονται λιπαρές, κοκκώδεις και καθόλου νόστιμες. Ιδού ο καλύτερος τρόπος για να δώσετε νέα πνοή στις τηγανητές πατάτες που σας περίσσεψαν.

Πολλοί υποστηρίζουν ότι ο καλύτερος τρόπος για να κάνουμε τις τηγανητές πατάτες ξανά σαν φρέσκες, είναι να τις ζεστάνουμε στο τηγάνι με ελάχιστο λάδι. Ωστόσο, εμείς θα σας πούμε ότι στο crash test τηγάνι-φούρνος, ο φούρνος βγαίνει νικητής. Θα χρειαστεί να περιμένετε να προθερμανθεί ο φούρνος, αλλά το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει, με τις πατάτες να βγαίνουν σχεδόν σαν φρέσκες, τραγανές εξωτερικά και αφράτες μέσα.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Απλώνετε τις πατάτες σε ένα ταψί και τις αφήνετε για μερικά λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανές.

Τοποθετήστε τις τηγανίτες πατάτες σε τσαλακωμένο αλουμινόχαρτο πριν το ψήσιμο, έτσι ώστε να γίνουν τραγανές από όλες τις πλευρές.

Πασπαλίστε με λίγο αλάτι και μυρωδικά και θα είναι σχεδόν σαν να βγήκαν μόλις από το τηγάνι.

Μπορεί ο φούρνος μικροκυμάτων να είναι ό,τι πιο βολικό και χρήσιμο έχουμε στην κουζίνα μας, αλλά πιστέψτε μας, είναι ο χειρότερος τρόπος για να ξαναζεστάνετε τις τηγανητές πατάτες. Χρησιμοποιώντας τον φούρνο μικροκυμάτων ουσιαστικά θερμαίνουμε το φαγητό από μέσα προς τα έξω. Έτσι, οι τηγανητές πατάτες θα βγουν μαλακές και όχι τραγανές όπως θα γίνουν αν χρησιμοποιήσετε τον κανονικό φούρνο.

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share