Κυριακή, 04 Δεκεμβρίου 2022

«Να το πάρει το ποτάμι»: Αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος με τα μακαρόνια - Το κάνουμε όλοι

Η λάθος κίνηση στοιχίζει στο γευστικό αποτέλεσμα της μακαρονάδας σας

1 Οκτωβρίου 2022 21:22
«Να το πάρει το ποτάμι»: Αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος με τα μακαρόνια - Το κάνουμε όλοι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα μακαρόνια είναι ένα από τα πιο απλά φαγητά, όμως κάποιες λάθος κινήσεις στο μαγείρεμα και τα μακαρόνια θα σας βγουν λασπωμένα ή άνοστα.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Την έκανα ταράτσα! Η συνταγή με αυγά για γρήγορη μακαρονάδα ομελέτα στο πι και φι με μακαρόνια που περίσσεψαν

Ένα πολύ συχνό λάθος που μπορεί να κάνετε, λοιπόν, είναι να σουρώνετε τα μακαρόνια και να τα «λούζετε» με κρύο νερό. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να φύγει όλο το άμυλο και τελικά να είναι εντελώς άνοστα, με την χρήση του ελαιολάδου να χρειάζεται επίσης προσοχή.

Η σωστή κίνηση για να μη βγουν άνοστα

«Να το πάρει το ποτάμι»: Αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος με τα μακαρόνια - Το κάνουμε όλοι

Ο σωστός τρόπος είναι να τα μεταφέρετε με την κουτάλα για τα μακαρόνια κατευθείαν μέσα στη σάλτσα (χωρίς το νερό). Τόσο απλό.

Σκορδάτη μακαρονάδα με γιαούρτι και ψωμί έτοιμη σε 15'

Μια μακαρονάδα με άρωμα Σαλονίκης και ταπεινά υλικά όπως σκόρδο, ψωμί και γιαούρτι. Εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη. Με την ευκαιρία, δείτε το συστατικό που κανείς δεν περίμενε και ταιριάζει πάντα ιδανικά με τα μακαρόνια

Υλικά

  • 1 πακέτο μακαρόνια της αρεσκείας μας
  • 3 - 4 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 200 - 300 γρ. ψωμί (χωρίς την κόρα), κατά προτίμηση μπαγιάτικο, σε κυβάκια
  • 250 γρ. γιαούρτι πρόβειο ή κάποιο άλλο (όχι στραγγιστό), σε θερμοκρασία δωματίου, χτυπημένο
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  • Για να φτιάξουμε μακαρόνια με σκόρδο, ψωμί και γιαούρτι πρώτα προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C.
  • Βάζουμε τα κυβάκια ψωμιού σε ένα ταψί σε μονή στρώση, τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να γίνουν τραγανά.
  • Οταν είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς.
  • Eν τω μεταξύ, σε κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Παράλληλα, σε μια άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το σκόρδο σε χαμηλή φωτιά.
  • Οταν είναι έτοιμα τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το σκορδόλαδο.
  • Τα «ψήνουμε» για 1 λεπτό και τα αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Προσθέτουμε το γιαούρτι, ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε και γαρνίρουμε με τα κρουτόν.

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share