Κυριακή, 04 Δεκεμβρίου 2022

Το φαγητό των παιδικών μας χρόνων: Το μυστικό για αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια στο φούρνο

Τα πιο αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια που έχετε φτιάξει ποτέ

1 Οκτωβρίου 2022 17:29
Το φαγητό των παιδικών μας χρόνων: Το μυστικό για αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια στο φούρνο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα καθιερωμένο φαγητό στην ελληνική παραδοσιακή κουζίνα που το λατρεύουμε όλοι, είναι τα μπιφτέκια στον φούρνο. Γι’ αυτό η παρακάτω συνταγή θα σας δείξει τον τρόπο για να βγουν τα μπιφτέκια σας αφράτα και πεντανόστιμα χωρίς κόπο.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Το τέλειο κόλπο για να μη διαλυθούν τα μπιφτέκια στο μπάρμπεκιου

Η συνταγή για τα πιο αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια στον φούρνο

Υλικά

  • 1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • 2 μικρά κρεμμύδια
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ή 2 μικρές
  • 2 κ.σ. μουστάρδα απαλή
  • 2 κ.σ. χυμός τομάτας
  • 7-8 φρυγανιές στο multi
  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
  • Λίγο δυόσμο
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • Κάρυ, πάπρικα καπνιστή

Εκτέλεση

Το φαγητό των παιδικών μας χρόνων: Το μυστικό για αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια στο φούρνο

Σε ένα μπολ βάζουμε το κιμά. Χτυπάμε στο multi τις φρυγανιές και ρίχνουμε το τρίμμα στο κιμά. Στη συνέχεια κόβουμε κρεμμύδι, σκόρδο και τα βάζουμε multi και βάζουμε μαζί και όλα τα υλικά ξύδι, μουστάρδα, μπαχαρικά, χυμό τομάτας όλα και τα χτυπάμε πολύ καλά αυτό θα γίνει μια υπέροχη πάστα γεμάτη αρώματα.

Έτσι λοιπόν χωρίς κόπο ρίχνουμε τη πάστα στο μπολ με τον κιμά και τη φρυγανιά. Ανακατεύουμε καλά καλά περίπου δέκα λεπτά.

Πλάθουμε τα μπιφτέκια μας και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν με όποιον τρόπο επιθυμούμε εμείς, είτε grill στους 200 βαθμούς, είτε με πατάτες στους 180 αντιστάσεις, όπως θέλουμε!

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share