Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Έριξε μαγειρική σόδα στα καλαμαράκια - Μετά από λίγο συνέβη κάτι απίθανο

Θα σας σώσει από πολύ μάσημα

26 Σεπτεμβρίου 2022 12:01
Έριξε μαγειρική σόδα στα καλαμαράκια - Μετά από λίγο συνέβη κάτι απίθανο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η μαγειρική σόδα μπορεί να σε βοηθήσει σε πολλά προβλήματα ακόμη και μαγειρικά. Για παράδειγμα, μπορεί να μαλακώσει τα φασόλια και να σας γλιτώσει από πολλές ώρες βρασίματος που μπορεί και να μην έχει αποτέλεσμα με απλά σκέτο νερό. Σας βοηθάει λοιπόν, και στα καλαμαράκια, ώστε να πετύχετε το κατάλληλο τηγάνισμα ή ψήσιμο.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Τηγανητά καλαμαράκια σαν της ταβέρνας: To μυστικό για να τα πετύχεις μαλακά μέσα και τραγανά έξω

Το μαγείρεμα στα καλαμαράκια όπως και στο χταπόδι είναι πολύ δύσκολο, καθώς όταν έρχεται η ώρα να φαγωθούν είναι "λάστιχο" και δεν μασιούνται με τίποτα. Εμείς όμως, βρήκαμε τη λύση!

Μαγειρική σόδα στα καλαμαράκια για να μαλακώσουν

Έριξε μαγειρική σόδα στα καλαμαράκια - Μετά από λίγο συνέβη κάτι απίθανο

Κόβουμε φέτες τα καλαμαράκια και ρίχνουμε ένα κουταλάκι μαγειρική σόδα αλλά και ελάχιστο λεμόνι για να τα μαλακώσουν. Τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε σκεπασμένα για δέκα λεπτά. Στη συνέχεια τα ξεπλένουμε, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και κόκκινο πιπέρι καθώς και λίγο χυμό λεμονιού, τα αλευρώνουμε και είναι έτοιμα για το τηγάνι.

Μαγειρική σόδα και στα φρούτα

Αν θέλετε να φάτε τα φρούτα σας με διαφορετικό τρόπο και να τους δώσετε μια υπέροχη «ανθρακούχα» γεύση, τότε σας έχουμε ένα φοβερό κόλπο που λίγοι γνωρίζουν αλλά πολλοί έχουν ενθουσιαστεί κι αυτό είναι φυσικά η μαγειρική σόδα, με την οποία μάλιστα μπορείς και να τα ξεπλύνεις, το ίδιο και τα λαχανικά.

Βήμα 1ο: Γεμίστε μέχρι τη μέση ένα δοχείο (που σφραγίζει) με μαγειρική σόδα ή ανθρακούχο νερό.

Βήμα 2ο: Βάλτε μέσα τα φρούτα σας και βάλτε το δοχείο στο ψυγείο για 6 ώρες.

Βήμα 3ο: Μόλις περάσουν οι ώρες βγάλτε τα φρούτα από το δοχείο και δοκιμάστε τα! Θα εκπλαγείτε με τη γεύση τους καθώς πλέον θα έχουν αποκτήσει μια ζουμερή ανθρακούχα γεύση!

Tip: Κάντε αυτό το τρικ όταν θα έχετε καλεσμένους στο σπίτι σας και βάλτε μερικά φρούτα σε μια πιατέλα συνδυάζοντάς τα με σαμπανιζέ κρασί. Το γευστικό αποτέλεσμα θα τους καταπλήξει και εσείς θα ακούσετε πολλά κολλακευτικά σχόλια για τις όμορφες ιδέες σας.

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share