Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Tips για νοικοκυρές: Πώς ξαναζεσταίνουμε τον πουρέ χωρίς να στεγνώσει

Τρεις διαφορετικοί τρόποι να ζεστάνουμε τον πουρέ που μας περίσσεψε χωρίς να μας ξεραθεί

23 Σεπτεμβρίου 2022 18:49
Tips για νοικοκυρές: Πώς ξαναζεσταίνουμε τον πουρέ χωρίς να στεγνώσει
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο πουρές είναι αγαπημένο συνοδευτικό για πολλά πιάτα, γι’ αυτό συνηθίζουμε να φτιάχνουμε παραπάνω από ότι χρειαζόμαστε. Κι όταν επιχειρούμε να τον ζεστάνουμε, είτε μας κολλάει στον πάτο της κατσαρόλας, είτε ξεραίνεται. Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Το σπιτικό κόλπο για να μη μαυρίζουν οι πατάτες όταν τις καθαρίζετε

Υπάρχουν, όμως, μυστικά για να τον απολαύσουμε και την επόμενη ημέρα σαν την ώρα που τον φτιάξαμε.

Τρεις διαφορετικοί τρόποι να ζεστάνουμε τον πουρέ που μας περίσσεψε χωρίς να μας ξεραθεί

Στην κατσαρόλα

Ο πιο εύκολος τρόπος είναι να βάλουμε τον πουρέ σε ένα μέτριο κατσαρολάκι και στη συνέχεια να προσθέσουμε μια κουταλιά της σούπας βούτυρο και λίγο γάλα. Ζεσταίνουμε για τουλάχιστον 8-10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας κάθε ένα λεπτό, για να μη μας κολλήσει στο σκεύος. Χρειάζεται καλό ανακάτεμα για να έχει ομοιόμορφο ζέσταμα.

Στον φούρνο μικροκυμάτων

Είναι σίγουρα ο πιο γρήγορος τρόπος, αλλά χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Βάζουμε τον πουρέ καλυμμένο και τον προγραμματίζουμε για 1 λεπτό στη μέση θερμοκρασία. Επαναλάβετε το ζέσταμα για άλλα 30 δεύτερα, ανακατεύοντας στο ενδιάμεσο. Όπως είναι ζεστός, προσθέστε ανακατεύοντας λίγο ζεστό γάλα και λιωμένο βούτυρο. Αυτή η μέθοδος δίνει επιπλέον υγρασία.

Στον φούρνο

Αν έχετε περισσότερο χρόνο, χρησιμοποιήστε τον φούρνο. Βγάλτε τον πουρέ από το ψυγείο και αφήστε τον σε θερμοκρασία δωματίου για 20 λεπτά. Στο μεταξύ, προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C. Έπειτα, τοποθετήστε τον στον φούρνο, σκεπασμένο, για περίπου 15-20 λεπτά ή ώσπου να ζεσταθεί πλήρως. Θέλετε να τον κάνετε πιο υγρό; Πριν τον βάλετε στον φούρνο ρίξτε μια -δυο κουταλιές της σούπας βούτυρο και γάλα, χωρίς να ανακατέψετε.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share