Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Το ένα και μοναδικό μυστικό στο πιάτο των μεγαλύτερων σεφ πριν φάνε την μπριζόλα!

Το τρικ που ανεβάζει πολλά επίπεδα τη γεύση

26 Αυγούστου 2022 20:47
Το ένα και μοναδικό μυστικό στο πιάτο των μεγαλύτερων σεφ πριν φάνε την μπριζόλα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Είναι γεγονός ότι οι επαγγελματίες σεφ έχουν πολλούς κρυμμένους άσους στο μανίκι τους όταν μιλάμε για τα ψητά κρέατα και πόσο μάλλον τις μπριζόλες.

Και έναν τέτοιο μας αποκαλύπτει η συνδρομητική εταιρία κρέατος The Larder Meat από την Καλιφόρνια, τι κάνουν δηλαδή οι σεφ για να απολαύσουν μπριζόλες και παϊδάκια με τέλεια γεύση.

Δείτε επίσης: Rib eye: Όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις για το διάσημο κρέας

Αφού αφήσουμε λοιπόν το ψητό κρέας να ξεκουραστεί για 10-15 λεπτά σε ζεστό μέρος μετά την απόσυρσή του από τη φωτιά, υπάρχει ένα τρικ για να απελευθερώσει εξτρά γεύση.

Ρίχνουμε πάνω στην μπριζόλα ή στα παϊδάκια λίγο ελαιόλαδο καλής ποιότητας, αλλά και μια πρέζα χοντρό αλάτι. Τα λιπαρά του λαδιού, μας λέει η Larder Meat, διασπείρουν τη γεύση σε όλο τον ουρανίσκο μας, ενώ το αλάτι εγγυάται μια εμπειρία βαθιάς επίγευσης, καθώς φτάνει πρώτο στη γλώσσα και προκαλεί σιελόρροια. «Μην παραλείπετε αυτό το βήμα, αλλάζει πραγματικά τους κανόνες του παιχνιδιού»…

μπριζολεσ-μυστικο-σεφ-26-8

Οι σεφ προειδοποιούν: Αυτό είναι το μεγάλο λάθος στο ψήσιμο της μπριζόλας - Το κάνουν όλοι

Ξέρετε ποιο είναι το λάθος που κάνετε στο ψήσιμο της μπριζόλας; Το Athensmagazine.gr, έμαθε όλα τα μυστικά, και σας τα αποκαλύπτει παρακάτω, όπως έκανε και με τα μπαχαρικά που ταιριάζουν με το ψητό κρέας.

Ο Άντονι Μπουρντέν εξηγεί το Νο 1 λάθος που κάνουν όλοι. Ζηλεύετε τις τέλεια ψημένες μπριζόλες των εστιατορίων και απορείτε γιατί δε μπορείτε ποτέ να πετύχετε κάτι ανάλογο όποτε προσπαθείτε στον φούρνο ή στο μπάρμπεκιου;

O σεφ Άντονι Μπούρντεν ξέρει τι φταίει και δε μπορείτε να πετύχετε τη σωστά ψημένη μπριζόλα. Όπως εξηγεί, οι περισσότεροι συνηθίζουν να ψήνουν τη μπριζόλα πολύ, κάτι το οποίο είναι λάθος, ωστόσο, το ακόμη μεγαλύτερο λάθος που κάνουν όλοι είναι ότι τρυπάνε και "πειράζουν" το κρέας διαρκώς καθώς το ψήνουν, προσπαθώντας να δουν αν έχει ψηθεί στο εσωτερικό του. Το γυρίζουν διαρκώς και στη συνέχεια το κόβουν αμέσως μόλις το βγάλουν από τη φωτιά.

Όπως τονίζει ο σεφ, το Νο 1 μυστικό για ζουμερή μπριζόλα είναι το εξής: Αμέσως μόλις ολοκληρωθεί το ψήσιμό της να την αφήσετε να "ξεκουραστεί" για 10 με 15 λεπτά. "Αυτό κάνει όλη τη διαφορά, αρκεί μόνο να την αφήσετε να 'ξεκουραστεί'. Και αυτό γιατί με αυτόν τον τρόπο επανακυκλοφορούν οι χυμοί στο κρέας και έτσι η μπριζόλα σας βγαίνει τέλεια".

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share