Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

«Λύνει» τα χέρια στην κουζίνα: Το έξυπνο τρικ για να ξεπαγώσεις την μπριζόλα μέσα σε μόλις 3 λεπτά!

Τρομερό κολπάκι!

22 Αυγούστου 2022 14:00
«Λύνει» τα χέρια στην κουζίνα: Το έξυπνο τρικ για να ξεπαγώσεις την μπριζόλα μέσα σε μόλις 3 λεπτά!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Υπάρχει ένα τρικ μαγειρικής που σας έχει ξεφύγει. Διαβάζοντας παρακάτω θα συνειδητοποιήσετε ποιο είναι το λάθος που (ενδεχομένως) κάνετε μια ζωή και δεν τρώτε τέλεια μαγειρεμένες μπριζόλες.

Σύμφωνα με τον Senior Editor του Cook Illustrated, Dan Souza, αλλά και την ερευνητική ομάδα Test Kitchen, το να μαγειρεύετε τις μπριζόλες σας αφού πρώτα έχουν ξεπαγώσει είναι λάθος. Παρόλο που οι ξεπαγωμένες μπριζόλες τρώγονται μια χαρά, αν δοκιμάσετε να μαγειρέψετε τις μπριζόλες σας χωρίς να τις ξεπαγώσετε προηγουμένως, θα καταλάβετε τεράστια διαφορά στη γεύση αλλά και στην εμφάνιση.

Πώς θα μαγειρέψετε μια παγωμένη μπριζόλα

Ξεκινήστε βγάζοντας την μπριζόλα από την κατάψυξη και βάζοντας ελαιόλαδο στο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία. Μόλις το λάδι ζεσταθεί βάλτε την μπριζόλα κατευθείαν μέσα σε αυτό προσθέτοντας τα απαραίτητα μπαχαρικά που θέλετε. Μετά από 90 δευτερόλεπτα γυρίστε την μπριζόλα από την άλλη πλευρά.

Μόλις περάσουν ακόμα 90 δευτερόλεπτα, βγάλτε την μπριζόλα και τοποθετήστε την σε ένα ταψάκι στον φούρνο όπου θα την ψήσετε πλέον στους 200 βαθμούς για 18-20 λεπτά (ανάλογα με το πόσο καλά ψημένη τη θέλετε).

Tip Για να μαγειρευτεί τέλεια μια παγωμένη μπριζόλα θα πρέπει να την έχετε τοποθετήσει στην κατάψυξη με τον σωστό τρόπο. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να την τυλίξετε με λαδόκολλα (για να μην σχηματιστούν πάνω της κρύσταλλα νερού) και να την τοποθετήσετε στη συνέχεια μέσα σε ένα πλαστικό σακουλάκι.

Δείτε το βίντεο:

Το καλύτερο κρέας: Το πιο σπάνιο είδος μπριζόλας στον κόσμο

Με μόνο περίπου 2.200 βοοειδή που εκτρέφονται ειδικά για αυτό, το olive wagyu θεωρείται ως το σπανιότερο είδος μπριζόλας στον κόσμο. Η ιστορία του olive wagyu είναι στενά συνδεδεμένη με αυτή του νησιού Shodoshima, στον νομό Kagawa της Ιαπωνίας.

Γνωστό και ως «Νησί της Ελιάς», λόγω του μικροκλίματος, το οποίο είναι συγκρίσιμο με αυτό της Μεσογείου, η Shodoshima είναι η πατρίδα της ελαιοκαλλιέργειας της Ιαπωνίας.

Είναι επίσης ένα μέρος όπου τα βοοειδή Wagyu εκτρέφονται από τον 8ο αιώνα, κυρίως ως ζώα φορτοεκφόρτωσης, καλλιεργώντας ορυζώνες και μεταφέροντας βαριά φορτία χάρη στα άφθονα ενεργειακά τους αποθέματα.

Η δημιουργία του olive wagyu αποδίδεται γενικά στον Masaki Ishii, έναν αγρότη στο νησί Shodoshima, ο οποίος, απογοητευμένος από τις ποσότητες ελιών - που περίσσεψαν από τη διαδικασία παραγωγής λαδιού και έπρεπε να πετάει κάθε χρόνο, αποφάσισε να κάνει κάτι γι' αυτό. Αυτές οι συμπιεσμένες ελιές που έχουν απομείνει από τη διαδικασία παραγωγής λαδιού όμως είναι πολύ πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, οπότε ο Masaki σκέφτηκε ότι έπρεπε να υπάρχει ένας τρόπος να τις αξιοποιήσει σωστά.

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share