Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Απαλλαχτείτε από τη «λάσπη»: Το μυστικό tip των σεφ για να πετυχαίνετε πάντα τα μακαρόνια όπως τα θέλετε

Το γνωρίζατε;

20 Αυγούστου 2022 14:01
Απαλλαχτείτε από τη «λάσπη»: Το μυστικό tip των σεφ για να πετυχαίνετε πάντα τα μακαρόνια όπως τα θέλετε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πρόκειται για ένα από τα αγαπημένα πιάτα, όχι μόνο των παιδιών, αλλά και για τους μεγάλους. Ωστόσο, η ετοιμασία για μία σωστή μακαρονάδα δεν είναι κάτι εύκολο, παρά το γεγονός πως μοιάζει κάτι που δύσκολα κάποιος μπορεί να κάνει λάθος.

Δείτε επίσης: Δεν κάνουμε πλάκα: Όταν βράζετε μακαρόνια, μην πετάξετε ξανά το νερό! Δείτε τι μπορείτε να το κάνετε...

Ένα μεγάλο πρόβλημα είναι το λάσπωμα των μακαρονιών. Μάλιστα, οι διακεκριμένοι σεφ ξεκαθαρίζουν πως το... κόλπο με τις λίγες σταγόνες λάδι κατά το μαγείρεμα δεν ισχύει και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή για να πετύχετε το καλύτερο αποτέλεσμα.

Αυτό που έχετε να κάνετε είναι αρχικά να ρίξετε τα μακαρόνια σε νερό που έχει βράσει καλά. Ακόμα, μόλις πέσουν τα μακαρόνια θα πρέπει να τα ανακατεύετε συχνά. Όταν βράσουν τα μακαρόνια και πριν τα σουρώσετε, θα πρέπει να κρατήσετε ένα φλυτζάνι από το νερό τους.

Στην συνέχεια, τα σουρώνετε, χωρίς να τα ξεπλύνετε με νερό και θα επαναφέρετε στην κατσαρόλα. Αν θέλετε βάζετε βούτυρο ή λάδι και στην συνέχεια ρίχνετε το νερό που έχετε κρατήσει στο φλυτζάνι. Για να μην είναι πολύ υγρά, ρίξτε όση ποσότητα χρειάζεται.

Το ολέθριο λάθος που κάνουμε όλοι με το βούτυρο στα μακαρόνια

μακαρονια-κιμα-20-8

Όλοι μας έχουμε συνηθίσει σχεδόν μηχανικά πλέον μετά το σούρωμα των μακαρονιών να "καίμε" στην κατσαρόλα λίγο βούτυρο και εκεί να ρίχνουμε τα μακαρόνια. Λάθος! Γιατί όμως μπορεί να αποτελεί λάθος μια τόσο απλή πράξη; Κι αυτό δεν είναι το μόνο λάθος που μπορούμε να κάνουμε μαγειρεύοντας μακαρόνια, δείτε εδώ για ποιο λόγο δεν πρέπει να βάζετε τα μακαρόνια σας κάτω από τη βρύση με κρύο νερό.

Τσιγαρίζοντας λοιπόν τα μακαρόνια σας σε καμένο βούτυρο το μόνο που θα καταφέρετε είναι τα μακαρόνια σας να "λασπώσουν" και όλα τα λιπαρά να πάνε κατευθείαν στο στομάχι σας.

Είναι προτιμότερο λοιπόν αντί για καμμένα βούτυρο να ρίξετε λίγο ωμό λάδι από πάνω του οποίου τα οφέλη είναι ευεργετικά και παράλληλα τα λιπαρά του ελάχιστα.

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share