Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2022

Σας μούχλιασε η φέτα; Το έξυπνο τρικ με την ζάχαρη...

Απίθανο κόλπο

19 Αυγούστου 2022 13:55
Σας μούχλιασε η φέτα; Το έξυπνο τρικ με την ζάχαρη...
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πόσες φορές έχεις ξεχάσει ακάλυπτη τη φέτα στο ψυγείο και έχει καταλήξει στα σκουπίδια; Αυτό πλέον δεν θα ξανασυμβεί αν ακολουθήσεις την παρακάτω απλή συμβουλή:

Έξυπνο τρικ για να μη μουχλιάσει ποτέ ξανά η φέτα στο ψυγείο σας! Βάλε το τυρί σε ένα πλαστικό σακουλάκι. Πρόσθεσε 1-2 κύβους ζάχαρη και κλείσε καλά το σακουλάκι με ένα λαστιχάκι! Παράλληλα, δείτε εδώ πως να φτιάξε μόνοι σας άλμη για να διατηρήσετε τη φέτα.

Το έξυπνο τρικ με την ζάχαρη για την μουχλιασμένη φέτα

Βάζετε ελαιόλαδο και ρίγανη στη φέτα; Μην το ξανακάνετε ποτέ!

Η φέτα έχει πάρει τον τίτλο του "εθνικού μας τυριού" και όχι άδικα μιας και δύσκολα θα την συναντήσεις σε κάποια άλλη χώρα. Ο πιο συνηθισμένος τρόπος για να τη σερβίρουμε είναι με ελαιόλαδο και ρίγανη. Γιατί μια τέτοια συνήθεια χρόνων μπορεί να αποτελεί λάθος;

Το ελαιόλαδο όπως έχουμε δει άπειρες φορές κάνει θαύματα στην υγεία μας, εδώ μπορείτε να δείτε τα οφέλη που προσφέρει στον οργανισμό μας.

Κι όμως, μερικές φορές το χρησιμοποιούμε με τον πιο λάθος τρόπο. Μπορεί να ακούγεται γευστικότατος ο συνδυασμός, φέτας, ελαιόλαδου και ρίγανης όμως, επειδή και τα τρία αυτά υλικά έχουν ιδιαίτερα έντονη γεύση, αν τα συνδυάσουμε, η μία γεύση υπερκαλύπτει την άλλη με αποτέλεσμα να μην έχουμε μια σαφή "εικόνα" στον ουρανίσκο μας.

Βάζετε ελαιόλαδο και ρίγανη στη φέτα

Να σημειωθεί πως και η φέτα αλλά και το ελαιόλαδο ανά περιοχή παραγωγής αλλάζει και γεύση, η φέτα σε πιο πικάντικη ή αλμυρή και το ελαιόλαδο σε πιο βαρύ ή πικρό, κατά αυτόν τον τρόπο δεν είναι πάντα σίγουρο το αποτέλεσμα της "ένωσης".

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share