Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2022

Να πως μπορείτε να διατηρήσετε τη φέτα για μήνες

Το μυστικό που πρέπει να ξέρετε

15 Αυγούστου 2022 08:35
Να πως μπορείτε να διατηρήσετε τη φέτα για μήνες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

H φέτα είναι το αγαπημένο τυρί των Ελλήνων, ωστόσο συχνά μας ξινίζει ή μας χαλάει στο ψυγείο.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Φτιάξε μόνοι σας άλμη για να διατηρήσετε τη φέτα - Σε 3 λεπτά με δύο απλά υλικά (Video)

Το ιδανικό όταν αγοράζεις φέτα, είναι να παίρνεις μικρή ποσότητα, που καταναλώνεται σε 2-3 μέρες, όπως συμβουλεύει και ο έμπειρος μάγειρας Ηλίας Μαμαλάκης. Ωστόσο, αυτοί που την αγαπούν πολύ, αγοράζουν μεγάλες ποσότητες για να μην λείπει από το ψυγείο τους. Πώς συντηρείται όμως;

Το μυστικό για να συντηρήσεις τη φέτα για μεγάλα χρονικά διαστήματα, είναι να την αποθηκεύσεις στο ψυγείο καλυμμένη με ελαιόλαδο! Και μην νομίζεις ότι πρόκειται για καμία σύγχρονη ανακάλυψη, μιας και στην αρχαιότητα το λάδι χρησιμοποιούνταν για τη συντήρηση τροφίμων.

Να πως μπορείτε να διατηρήσετε τη φέτα για μήνες

Το συγκεκριμένο tip προτείνεται ιδανικά για σκληρή φέτα, την οποία όμως πρέπει να σουρώσεις καλά για να μην έχει υγρά. Επίσης, αν θέλεις να δώσεις ξεχωριστή γεύση στη φέτα σου, μπορείς μέσα στο βάζο με το ελαιόλαδο που θα την βάλεις, να προσθέσεις και μπαχαρικά ή μυρωδικά της επιλογής σου.

Πανέξυπνο τρικ για να μη δείτε ποτέ ξανά μούχλα στη φέτα μέσα στο ψυγείο σας!

Πόσες φορές έχεις ξεχάσει ακάλυπτη τη φέτα στο ψυγείο και έχει καταλήξει στα σκουπίδια από τη μούχλα; Αυτό πλέον δεν θα ξανασυμβεί αν ακολουθήσεις την παρακάτω απλή συμβουλή. Παράλληλα, δείτε εδώ το παλιό κόλπο της γιαγιάς, για να διατηρείται φρέσκια την φέτα, ακόμη και για μήνες

Έξυπνο τρικ για να μη μουχλιάσει ποτέ ξανά η φέτα στο ψυγείο σας

Βάλε το τυρί σε ένα πλαστικό σακουλάκι. Πρόσθεσε 1-2 κύβους ζάχαρη και κλείσε καλά το σακουλάκι με ένα λαστιχάκι!

μουχλα-φετα-ψυγειο-17-7

Φτιάξε μόνοι σας άλμη για να διατηρήσετε τη φέτα - Σε 3 λεπτά με δύο απλά υλικά

Η φέτα είναι ένα από τα τρόφιμα της ελληνικής κουζίνας με το οποίο συνοδεύουμε όλα ανεξαιρέτως τα πιάτα. Τη βάζουμε στη σαλάτα, την τρώμε σκέτη, την περιλούζουμε με ελαιόλαδο και ρίγανη ή απλά την «πετάμε» στο φούρνο με μπούκουβο για ένα γρήγορο μπουγιουρντί. Ενώ, δείτε εδώ τι παθαίνει η καρδιά αν τρώτε τυρί φέτα κάθε μέρα.

Και θες να τη διατηρείς φρέσκια στο ψυγείο. Η άλμη είναι το πιο απλό πράγμα στον κόσμο. Θέλεις μόλις δύο υλικά τα οποία έχεις σε αφθονία, ένα tip και έτοιμη η άλμη που θα διατηρήσει τη φέτα σου όπως τη μέρα που την αγόρασες.

Υλικά:

  • 1 λίτρο νερό
  • 70-80 γρ. χοντρό ή κανονικό αλάτι

Εκτέλεση:

Εδώ έχουμε δύο τρόπους. Τον παραδοσιακό και τον μοντέρνο.

Για να φτιάξετε την παραδοσιακή άλμη θα χρειαστεί να βάλετε το νερό σε μία κατσαρόλα και να ρίξετε το αλάτι. Θα το βάλετε να πάρει μία βράση στους 90 βαθμούς και θα το σβήσετε. Θα αφήσετε το μίγμα να κρυώσει και μετά θα γεμίσετε το τάπερ και θα βάλετε μέσα τη φέτα.

Αν θέλετε να ακολουθήσετε την πιο μοντέρνα εκτέλεση, τα πράγματα είναι ακόμα πιο απλά. Βάλτε το νερό και το αλάτι σε ένα μπολ και χτυπήστε το μίγμα με έναν αυγοδάρτη μέχρι να διαλυθεί τελείως το αλάτι. Η άλμη σας είναι έτοιμη.

TAGS
 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share