Σάββατο, 01 Οκτωβρίου 2022

Το κολπάκι που θα πρέπει να κάνεις κι εσύ όταν βράζεις πατάτες

Τι πρέπει να κάνεις

12 Αυγούστου 2022 11:15
Το κολπάκι που θα πρέπει να κάνεις κι εσύ όταν βράζεις πατάτες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Βάζετε πατάτες για βράσιμο και τις περισσότερες φορές, είναι αλήθεια, πως σκάνε κατά τη βράση.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: «Λύνει» τα χέρια μας στην κουζίνα: Ο απίστευτος λόγος που έβαλε στο πλυντήριο πιάτων ολόκληρες πατάτες

Τι κάνετε σε αυτή την περίπτωση; Και όχι δεν εκνευρίζεστε.

Δείτε παρακάτω:

Βάζετε τις πατάτες σε κρύο νερό και τις βράζετε σε χαμηλή φωτιά προσθέτοντας 1 κουτάλι της σούπας μηλόξιδο.

Αν δεν έχετε, το ξίδι μπορεί να κάνει την ίδια δουλειά, όχι όμως πάντα με το ίδιο αποτέλεσμα.

Αλλά και στις δύο περιπτώσεις, αποφεύγετε ακόμη να μαυρίσει η κατσαρόλα σας.

Το κρυφό «όπλο» για να ξεφλουδίσετε τις πατάτες χωρίς κόπο!

Αν για εσάς το ξεφλούδισμα της πατάτας είναι δύσκολο, σας έχουμε τη λύση. Το παλιό και αλάνθαστο κόλπο της γιαγιάς για εύκολο και γρήγορο ξεφλούδισμα.

Παράλληλα, δείτε το τέλειο κόλπο για να ξαναζεστάνετε τις ήδη ψημένες πατάτες χωρίς να χάσουν τη γεύση τους

Όταν βράζετε πατάτες προσθέστε μια πρέζα αλάτι στο νερό. Αυτό χαλαρώνει την φλούδα και κάνει το ξεφλούδισμα πολύ πιο εύκολο.

Λιώνουν στο στόμα: Πατάτες φούρνου με μουστάρδα και μέλι

Οι πατάτες είναι ένα από τα πιο αγαπημένα συνοδευτικά στο κυρίως γεύμα. Όλοι τις λατρεύουν και μεγάλοι. Ωστόσο, αν έχετε βαρεθεί να τις τρώτε με τον ίδιο τρόπο κάθε φορά, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε την παρακάτω συνταγή για πατάτες στον φούρνου με μουστάρδα και μέλι που λιώνουν στο στόμα.

Παράλληλα, ανακάλυψε εδώ το τέλειο κόλπο για να ξαναζεστάνεις τις ήδη ψημένες πατάτες χωρίς να χάσουν τη γεύση τους.

πατατεσ-ξεφλουδισμα-10-8

Υλικά

  • 1½ κιλό πατάτες (με τη φλούδα), κατά προτίμηση βιολογικές,
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 30 ml χυμό λεμονιού
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
  • 1 κουτ. σούπας ταχίνι ή φιστικοβούτυρο
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα (προτιμότερο πικάντικη)
  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν ή καυτερή πάπρικα
  • 1 κουτ. σούπας ξερό κόλιανδρο, σε κόκκους
  • 3 κουτ. σούπας φυλλαράκια ρίγανης (σε μεγάλα σούπερ μάρκετ), ψιλοκομμένα (αν δεν βρούμε, βάζουμε 1 κουτ. σούπας ξερή)
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Πλένουμε καλά τις πατάτες (με τη φλούδα), τις σκουπίζουμε και τις κόβουμε κυδωνάτες.
    Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το μέλι, το ταχίνι ή φιστικοβούτυρο, τη μουστάρδα, τις σκελίδες σκόρδου, το πιπέρι καγιέν ή την καυτερή πάπρικα, τον ξερό κόλιανδρο, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να μαριναριστούν για 1 ώρα.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
  • Διαλέγουμε ένα ταψί που να χωράει τις πατάτες σε μία στρώση, το λαδώνουμε καλά και αραδιάζουμε τις πατάτες.
  • Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με τα φυλλαράκια ρίγανης.
  • Ψήνουμε περίπου 45 - 50 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν οι πατάτες, φροντίζοντας να τις ανακατεύουμε κατά τη διάρκεια του ψησίματος, ώστε να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.

Πηγή: gastronomos.gr

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share