Κυριακή, 02 Οκτωβρίου 2022

Μούχλα στο ψωμί; – Έτσι θα την προλάβετε

Τι θα γίνει αν φάτε κάτι μουχλιασμένο κατά λάθος;

9 Αυγούστου 2022 21:10
Μούχλα στο ψωμί; – Έτσι θα την προλάβετε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε όλους μας έχει τύχει να μας περισσέψει ψωμί το οποίο να παραμείνει αποθηκευμένο για αρκετό διάστημα με αποτέλεσμα να… πιάσει μούχλα.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Κάνει πάταγο: Όλο το διαδίκτυο έχει πάθει εμμονή με το συγκεκριμένο ψωμί

Το ψωμί έχει μαλακή σύσταση. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν και τα μαλακά τυριά, το κρέας, η σάλτσες κλπ. Σε αυτές τις τροφές, η μούχλα επεκτείνεται πιο γρήγορα, οπότε, πρέπει να τις πετάξουμε αμέσως.

Σε τροφές πιο σκληρές, όπως ας πούμε τα καρότα και τα σκληρά τυριά, αν αφαιρέσουμε το κομμάτι που έχει χαλάσει, θεωρείται γενικά ασφαλές να τις καταναλώσουμε. Βέβαια, καλό θα ήταν να μην παίζουμε με αυτά τα πράγματα. Πότε δεν ξέρεις…

Κι αν φάω κάτι μουχλιασμένο κατά λάθος;

Μούχλα στο ψωμί; – Έτσι θα την προλάβετε

Μπορεί να συμβεί. Το πιθανότερο, εφόσον έχουμε ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα και μιλάμε για μια μπουκιά, είναι να μην μας συμβεί τίποτα, εκτός του ότι θα αηδιάσει το είναι μας, αλλά εντάξει, από αυτό επιβιώνουμε. Μπορούμε να καλέσουμε τον γιατρό μας και να τον συμβουλευτούμε, αλλά εφόσον μιλάμε για τόσο μικρή ποσότητα, δεν χρειάζεται να τρομάξουμε.

Πώς θα κάνουμε το ψωμί να αποκτήσει αντοχή;

Το ψωμί πρέπει να το φυλάμε σε ένα δροσερό και ξηρό σημείο της κουζίνας. Θα βοηθήσουμε την κατάσταση μια καλή ψωμιέρα. Επίσης, ακόμη και μέσα στην ψωμιέρα, το ψωμί θα πρέπει να είναι μακριά από συσκευές που εκπέμπουν θερμότητα.

Το πότε ένα ψωμί μουχλιάζει, ωστόσο, εξαρτάται και από το είδος του. Τα ψωμιά με προζύμι έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Τα ένζυμα που υπάρχουν στο προζύμι αποτελούν «φυσικά συντηρητικά».

Φυσικά, αν ξέρουμε ότι δεν πρόκειται να καταναλωθεί άμεσα, μπορούμε πάντα να το βάλουμε στην κατάψυξη.

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share