Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κάνει πάταγο: Όλο το διαδίκτυο έχει πάθει εμμονή με το συγκεκριμένο ψωμί

Το γνωρίζατε;

3 Αυγούστου 2022 17:08
Κάνει πάταγο: Όλο το διαδίκτυο έχει πάθει εμμονή με το συγκεκριμένο ψωμί
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Είναι το πιο εύκολο ψωμί που θα φτιάξετε ποτέ και το έφτιαχναν ακόμα και οι στρατιώτες και οι ναύτες του Εμφυλίου Πολέμου.

Το ψωμί αυτό λεγόταν το «ψωμί της επιβίωσης» και σήμερα είναι πάρα πολύ δημοφιλές στο Pinterest.

Δείτε επίσης: Μην πανικοβάλλεσαι: Τι μπορείς να κάνεις αν ξέμεινες από ψωμί

To συγκεκριμένο ψωμί είναι τέλειο για κάμπινγκ, ορειβασία και ταξίδι με αυτοκίνητο. Φτιάχνεται μόνο από 3 υλικά και έχει διάρκεια ζωής έναν ολόκληρο χρόνο αν το αποθηκεύσετε σωστά σε αεροστεγές τάπερ.

Τα 3 υλικά που θα χρειαστείτε για να φτιάξετε την παραδοσιακή συνταγή είναι: Αλεύρι, νερό, αλάτι.

*Κάποιοι για να το κάνουν πιο νόστιμο προσθέτουν βούτυρο, ζάχαρη και λάδι καρύδας.

Για να σας δώσουμε, όμως, μια πιο ενδιαφέρουσα εκδοχή αυτού του ψωμιού θα σας δώσουμε μια λίγο πιο πλούσια συνταγή.

Επομένως θα χρειαστείτε:

2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κ.γ. baking powder
1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
1/2 κ.γ. αλάτι
6 κ.σ. βούτυρο κρύο
2 κ.σ. λάδι καρύδας
2/3 φλ. γάλα

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Φτιάξτε με το μείγμα ό,τι σχήμα θέλετε. Βάλτε τα ψωμάκια σας στον φούρνο και ψήστε για 25 λεπτά. Μόλις στεγνώσουν τα ψωμάκια σας αποθηκεύστε τα σε αεροστεγή τάπερ.

ψωμι-διαδικτυο-παταγοσ-3-8

Τρώτε πολύ ψωμί; Αυτό είναι το κόλπο που πρέπει να κάνετε για μην παχύνετε

Άλλοι το λατρεύουν για την ψίχα του κι άλλοι για την κόρα του. Το ψωμί αποτελεί βασικό κομμάτι της μεσογειακής διατροφής, κυκλοφορεί σε πολλές εκδοχές -χωριάτικο, λαγάνα, ολικής, πολύσπορο και δεν λείπει ποτέ σχεδόν από το τραπέζι της οικογένειας, αφού ταιριάζει με όλα τα φαγητά και όλες τις γεύσεις.

Η θρεπτική του αξία είναι αδιαμφισβήτητη. Γεμίζει τον οργανισμό με απαραίτητα στοιχεία, όπως φυτικές ίνες, βιταμίνες του συμπλέγματος B, πρωτεΐνες και σίδηρο, που συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία του.

Δείτε επίσης: Γιατί οι Αρχαίοι Έλληνες δεν έτρωγαν ποτέ ψωμί;

Παρά τις ευεργετικές του ιδιότητες, ανήκει στην κατηγορία εκείνων τον τροφών που έχουν ενοχοποιηθεί για την αύξηση του σωματικού βάρους και αυτό έχει ως αποτέλεσμα τον περιορισμό στην κατανάλωση του από τους ανθρώπους που επιχειρούν να διατηρήσουν μια καλλίγραμμη σιλουέτα.

Αν βρίσκεστε και εσείς στην ίδια φάση, βρήκαμε το μυστικό που ανατρέπει όλα όσα μέχρι τώρα ξέρατε.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο European Journal Of Clinical Nutrition υπάρχει ένας έξυπνος τρόπος για να καταναλώσετε το ψωμί, χωρίς να επιβαρυνθείτε με περιττές θερμίδες και να αυξήσετε το σωματικό σας βάρος, αρκεί να το βάλετε στην κατάψυξη, να το βγάλετε κι έπειτα να το ψήσετε.

Για να καταλήξουν στο συμπέρασμα αυτό, οι μελετητές εργάστηκαν επάνω σε δείγμα δέκα υγιών ενηλίκων, που δοκίμασαν λευκό ψωμί, το οποίο είχε υποστεί ψύξη και απόψυξη κι έπειτα ψήθηκε.

Οι μελετητές εξέτασαν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα πριν οι συμμετέχοντες καταναλώσουν το ψωμί, αλλά και 15, 30, 45, 60, 90 και 120 λεπτά μετά την κατανάλωση του.

Συμπέραναν λοιπόν ότι το φρυγάνισμα /ψήσιμο του ψωμιού μετά την ψύξη και απόψυξη του, ελαχιστοποιεί στο μέγιστο βαθμό το σάκχαρο του αίματος.

Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να παγώσετε, να ξεπαγώσετε κι έπειτα να ψήσετε τις φέτες ψωμιού προτού αυτό μπει στο πιάτο σας, καθώς έτσι μειώνεται ο αντίκτυπος του στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα μειώνοντας και το γλυκαιμικό δείκτη, ο οποίος με τη σειρά του αποτρέπει το σώμα από την αποθήκευση θερμίδων σε μορφή λίπους.

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share