Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σταματήστε το αμέσως! Μην πετάξετε ξανά το νερό από τα μακαρόνια

Πού και πώς χρησιμεύει τελικά;

12 Ιουλίου 2022 07:53
Σταματήστε το αμέσως! Μην πετάξετε ξανά το νερό από τα μακαρόνια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα έβρασες τα μακαρόνια σου, έπειτα τα πέρασες από το σουρωτήρι όμως ΣΤΟΠ! Αυτή η κακή συνήθεια να πετάς το νερό έφτασε στο τέλος της καθώς το βρασμένο νερό από τα μακαρόνια μας χρησιμεύει σε πολλά! Περισσότερα απ΄όσα γνώριζες έως τώρα, ναι!

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Μειώστε τις θερμίδες των μακαρονιών σας στο μισό με αυτό το μαγειρικό κολπάκι

5 tips για να αλλάξεις συνήθειες

1. Το βρασμένο νερό από τα μακαρόνια έχει πολλά μεταλλικά στοιχεία και βιταμίνες που βοηθούν στην ανάπτυξη των φυτών σας! Μην ξεχάσετε να αφήσετε το νερό να κρυώσει και έπειτα να το ρίξετε στις γλάστρες σας.

2. Το νερό εμπεριέχει το άμυλο των ζυμαρικών έτσι αυτό μπορεί να δώσει στη σπιτική σας ζύμη για πίτσα ή και το ψωμί, μια μοναδική γεύση! Μπορείτε επίσης στο ίδιο νερό να βράσετε και τα λαχανικά σας.

3. Το άμυλο διαλύει τις βρωμιές των πιάτων σας και ενεργεί ως φυσικό καθαριστικό! Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αφήσετε τα πιάτα σας για λίγο «παρέα» με το βρασμένο νερό.

Σταματήστε το αμέσως! Μην πετάξετε ξανά το νερό από τα μακαρόνια

4. Εάν νιώθετε κουρασμένοι στο τέλος της μέρας το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ζεστάνετε το νερό από τα μακαρόνια σας σε μια άνετη θερμοκρασία για τα πόδια σας και να τα «βυθίσετε» μέσα σε αυτό! Η θερμότητα σε συνδυασμό με τα μεταλλικά στοιχεία θα απαλύνει τους πόνους.

5. Εάν τα μαλλιά σας δεν έχουν την επιθυμητή λάμψη που θα θέλατε μπορείτε να εφαρμόσετε το βρασμένο νερό για 10 λεπτά πάνω στα μαλλιά σας και έπειτα να εκπλαγείτε με τη λάμψη που θα αποκτήσουν!

Το θαυματουργό καθαριστικό κουζίνας με ξύδι και άλλα 4 υλικά που φτιάχνεται στο πι και φι

Το μαγείρεμα είναι μια «βρώμικη» δουλειά που αφήνει πολλές φορές όλους τους πάγκους -ή ακόμα και το πάτωμα- της κουζίνας λερωμένους. Αυτός είναι και ο λόγος που χρειάζεστε ένα δυνατό και εύκολο καθαριστικό που θα σας βγάζει ανά πάσα στιγμή από τη δύσκολη θέση. Με την ευκαιρία, δείτε το σωτήριο κόλπο με ξύδι και 1 ακόμα υλικό για να εξαφανίσετε γρατζουνιές σε ξύλινες επιφάνειες.

Δείτε, λοιπόν, πώς θα φτιάξετε μόνοι σας το πιο εύκολο καθαριστικό για την κουζίνα σας.

Για να το φτιάξετε θα χρειαστείτε:

  • 1 φλ. λευκό ξίδι
  • 1 φλ. νερό
  • 3 σταγόνες τεϊέλαιο
  • 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο γκρέιπφρουτ
  • 1 μπουκάλι με αντλία σπρέι

Εκτέλεση

  • Ξεκινήστε ανακατεύοντας το ξίδι με το νερό μέσα στο μπουκάλι. Προσθέστε και τα αιθέρια έλαια.
  • Ανακινήστε το μπουκάλι έτσι ώστε να ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά.
  • Ψεκάστε όπου χρειάζεται και σκουπίστε με λίγο χαρτί κουζίνας. Θα δείτε αμέσως τις επιφάνειές σας να λάμπουν και την κουζίνα σας να μοσχοβολάει.

 Το θαυματουργό καθαριστικό κουζίνας με ξύδι και άλλα 4 υλικά που φτιάχνεται στο πι και φι

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share