Κυριακή, 03 Μαρτίου 2024

Δεν κάνουμε πλάκα: Όταν βράζετε μακαρόνια, μην πετάξετε ξανά το νερό! Πώς να το εκμεταλλευτείτε

Αυτό δεν το γνώριζε κανείς...

6 Ιουλίου 2022 19:30
Δεν κάνουμε πλάκα: Όταν βράζετε μακαρόνια, μην πετάξετε ξανά το νερό! Πώς να το εκμεταλλευτείτε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Και όμως δεν πρέπει να πετάτε το νερό, με το οποίο βράσατε τα μακαρόνια σας.Mπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με πολλούς τρόπους! Μήπως στραγγίζετε τα μακαρόνια μέσα σε σουρωτήρι μετά το βράσιμο; Τεράστιο λάθος!

Μόλις βράσουν τα ζυμαρικά σας, στραγγίζετε και συνήθως πετάτε το νερό τους, επειδή νομίζετε ότι είναι άχρηστο. Δεν είναι έτσι.

Ορίστε μερικές ιδέες:

Για σάλτσες ζυμαρικών

Αυτό το υγρό είναι το ιδανικό συμπλήρωμα που συνδυάζει άψογα όλα τα συστατικά.

Στα μαλλιά

Αν έχετε κατεστραμμένα και ξηρά μαλλιά, το νερό των ζυμαρικών, θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε την ποιότητά τους. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε μασάζ στα μαλλιά σας με αυτό το νερό. Μετά τη διαδικασία, θα πρέπει να λούσετε κανονικά τα μαλλιά σας.

Στις ζύμες για πίτσα και ψωμί

μακαρονια-βρασιμο

Όπως όλοι γνωρίζετε, όλες οι ζύμες χρειάζονται κάποιο υγρό με μια πρέζα αλάτι, άρα το νερό των ζυμαρικών σας είναι μία πολύ καλή λύση. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε όσο από αυτό χρειάζεστε για τη συνταγή της ζύμης σας.

Για το μούλιασμα των οσπρίων

Μπιζέλια, φακές, φασόλια και όλα τα είδη των οσπρίων είναι εξαιρετικά ευεργετικά για το ανοσοποιητικό σύστημα. Το μούλιασμά τους στο νερό ζυμαρικών τα κάνει ακόμα πιο επωφελή.

Για το πότισμα των λουλουδιών

Αυτό το υγρό είναι πολύ θρεπτικό και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να ποτίσετε τα φυτά σας.

Μην το ξανακάνετε: Το λάθος που κάνουμε όλοι και τα μακαρόνια... δεν τρώγονται

Τα μακαρόνια είναι θεωρητικά εύκολα στο μαγείρεμα, αλλά τελικά φαίνεται πως ισχύει το ακριβώς αντίθετο, καθώς υπάρχουν αρκετοί τρόποι να τα κάνουμε… να μην τρώγονται.

Το χλιαρό νερό είναι, συγκεκριμένα, ο εφιάλτης των μακαρονιών. Τα κάνει μαλακά, λασπώνουν και κολλάνε, με αποτέλεσμα να γίνονται κάκιστα στη γεύση, με ένα λάθος να τα κάνει άνοστα. Για να διορθωθεί το λάθος με το νερό, προτιμήστε να τα βάζετε στην κατσαρόλα όταν το νερό έχει φτάσει σε σημείο βρασμού και κοχλάζει.

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share