Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μακαρόνια έτοιμα μόλις σε 1 λεπτό; Βρέθηκε ο τρόπος - To super tip για να το καταφέρετε!

Απίθανο κόλπο!

2 Ιουλίου 2022 20:39
Μακαρόνια έτοιμα μόλις σε 1 λεπτό; Βρέθηκε ο τρόπος - To super tip για να το καταφέρετε!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το βράσιμο των ζυμαρικών είναι μία ολιγόλεπτη και απλή διαδικασία. Τι θα λεγάτε να τη κάνατε ακόμα πιο σύντομη με ένα πανέξυπνο κόλπο; Μόλις 1 λεπτό θα χρειαστείς για να βράσεις τα μακαρόνια σου αρκεί να ακολουθήσεις το παρακάτω tip:

  • Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να γεμίσεις ένα μπολ με νερό και να βάλεις μέσα σε αυτό τα μακαρόνια σου.
  • Άφησέ τα στο μπολ για ένα ολόκληρο βράδυ.
  • Όταν την επόμενη μέρα θα θέλεις να μαγειρέψεις τα μακαρόνια σου, αρκεί να τα βάλεις σε βραστό νερό και να περιμένεις σε 1 λεπτό.

Ποτέ ξανά ελαιόλαδο στα μακαρόνια: Το έξυπνο κόλπο με το αλάτι

μακαρονια-βρασιμο

«Είναι ψέμα, είναι ανούσιο και όσοι το κάνετε θα πρέπει να ντρέπεστε» λέει Ιταλός σεφ. Τα μακαρόνια αποτελούν λατρεμένο έδεσμα. Απλά και γρήγορα στο μαγείρεμα, μπορούν να αποτελέσουν το κυρίως πιάτο ή να χρησιμοποιηθούν ως συνοδευτικό. Καλά όλα αυτά, όμως, αλήθεια, πόσοι γνωρίζουν να μαγειρεύουν σωστά μια απλή μακαρονάδα;

Υπάρχουν κάποιοι απαράβατοι κανόνες που θα πρέπει να τηρούνται ευλαβικά κατά το βράσιμο των μακαρονιών.

Δείτε επίσης: Φάτε όσα μακαρόνια θέλετε χωρίς να παχύνετε - Το κόλπο βρίσκεται εδώ

Ο Ιταλός σεφ Φάμπιο Βιβιάνι δίνει οδηγίες για το σωστό μαγείρεμα των ζυμαρικών, εστιάζοντας στο μεγαλύτερο λάθος που συνηθίζουν να κάνουν οι άνθρωποι.

«Το πιο ανόητο πράγμα που έχω ακούσει για το μαγείρεμα των μακαρονιών είναι πως πρέπει να ρίχνουμε ελαιόλαδο στο νερό για να μην κολλήσουν. Είναι ψέμα, είναι ανούσιο και όσοι το κάνετε θα πρέπει να ντρέπεστε. Γιατί θα πρέπει να είστε εκεί και να ανακατεύετε τα ζυμαρικά, κάτι που έτσι κι αλλιώς βοηθά στο να μην κολλήσουν.

Αν είναι να βάλετε τα μακαρόνια στο νερό και να πάτε να παίξετε ποδόσφαιρο ή να κάνετε μπάνιο, είναι φυσιολογικό να κολλήσουν. Μην σπαταλάτε όμως άσκοπα καλό ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν τα μακαρόνια. Απλά να τα ανακατεύετε, μην είστε τεμπέληδες», λέει χαρακτηριστικά ο 40χρονος σεφ.

μακαρονια-βρασιμο

Όσο για το αλάτι στα ζυμαρικά, ο σεφ Βιβιάνι, τονίζει: «Το αλάτι είναι εντάξει. Μπορείτε να ρίξετε αλάτι στα ζυμαρικά, από τη στιγμή που δεν τα συνοδεύετε με πολύ πικάντικη ή πολύ αλμυρή σάλτσα.

Για παράδειγμα, αν σκοπεύεις να ρίξεις μια σάλτσα τεσσάρων τυριών, τότε δεν χρειάζεται επιπλέον αλάτι γιατί η ίδια η σάλτσα είναι πολύ αλμυρή. Το αλάτι είναι απαραίτητο για τα ζυμαρικά, αλλά με μέτρο».

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share