Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Εσείς γνωρίζετε ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο λεμόνι και το λάιμ; Δεν πάει το μυαλό σας!

Τα λάιμ προσφέρουν πολλή βιταμίνη Α

25 Ιουνίου 2022 14:00
Εσείς γνωρίζετε ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο λεμόνι και το λάιμ; Δεν πάει το μυαλό σας!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Παρ’ όλο που τα λεμόνια και τα λάιμ ανήκουν στην ίδια οικογένεια και έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά, πρόκειται για δύο διαφορετικά εσπεριδοειδή. Έχουν πάνω κάτω την ίδια γεύση, εμφάνιση και σχήμα, αλλά διαφορετικές ιδιότητες που συχνά παραλείπουμε.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Δε θα τολμήσουν να πλησιάσουν: Καταναλώστε αυτή τη βιταμίνη και δε θα σας τσιμπήσει κουνούπι!

Τα λεμόνια συνήθως είναι πιο μεγάλα από τα λάιμ και πολύ πιο ξινά. Επίσης, έχουν οβάλ σχήμα, ενώ τα λάιμ είναι στρόγγυλα. Το μόνο πράγμα που έχουν κοινό είναι ότι είναι και τα δύο πλούσια σε βιταμίνη C. Ωστόσο, ένα λάιμ περιέχει 29mg. βιταμίνης C, ενώ ένα λεμόνι 53 mg.

Από την άλλη, τα λάιμ προσφέρουν πολλή βιταμίνη Α, αλλά τα λεμόνια παρέχουν μπόλικο κάλιο και φολικό οξύ. Και τα δύο φρούτα είναι ευεργετικά για την υγεία και έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες. Επιπλέον, παρ’όλο που έχουν και τα δύο όξινη γεύση, στην ουσία είναι πολύ αλκαλικά και λειτουργούν ως αντιοξειδωτικά.

Επομένως, μπορούν να θεραπεύσουν την γρίπη, το κρύωμα και πολλά είδη φλεγμονών, αλλά και τον διαβήτη. Αυτό που τα κάνει τόσο δραστικά κατά του καρκίνου είναι η περιεκτικότητα τους σε λεμονοειδή, η οποία μπορεί να προκαλέσει πολλές θετικές αλλαγές στο σώμα, όπως απώλεια βάρους και ενίσχυση του μεταβολισμού.

Είναι γεγονός ότι και τα δύο φρούτα είναι πολύ καλά για την υγεία και σας συνιστούμε να τα καταναλώνετε όσο περισσότερο μπορείτε.

Το θαυματουργό λεμόνι: 3 άγνωστες χρήσεις του μέσα στο σπίτι που ακόμα και οι νοικοκυρές αγνοούν (video)

Ίσως σήμερα, είναι η μέρα που πήρες την απόφαση να μαγειρέψεις επιτέλους αυτό το λεμονάτο μοσχάρι (που εδώ και καιρό έβλεπες στα όνειρά σου). Ίσως να έστυψες κάμποσα λεμόνια πάνω από το αχνιστό μπιφτέκι και την μπριζόλα που μόλις έψησες. Ίσως, πάλι, χρησιμοποίησες κάμποσα από αυτά για να ετοιμάσεις μία super yummy σπιτική μαρινάδα. Βέβαια, το να ρίχνεις μερικές σταγόνες λεμόνι καθημερινά στο νερό σου, δεν αποκλείεται κι αυτό σαν ενδεχόμενο. Με την ευκαιρία, δείτε τον απίθανο λόγο που πρέπει να κοιμάστε με ένα κομμένο λεμόνι.

Από τα παραπάνω ελάχιστα παραδείγματα, λοιπόν, αντιλαμβάνεσαι πως το λεμόνι είναι το απόλυτο υλικό της κουζίνας, που όχι μόνο κρύβει θαύματα για την υγεία μας αλλά έχει και εξίσου θαυματουργές, καθαριστικές ιδιότητες. Όπως κι αν επιλέξεις να το χρησιμοποιήσεις, μόνο καλό θα σου κάνει. Ωστόσο, με το ήδη στιμμένο λεμόνι τι κάνεις; Τι; Νομίζεις είναι άχρηστο και ετοιμάζεσαι να το πετάξεις; Όπως είσαι, γύρνα πίσω στο πάγκο της κουζίνας και ξανασκέψου του. Γιατί ακόμα κι ένα στιμμένο λεμόνι, μπορεί να σε επωφελήσει με τρόπους αναπάντεχους. Δεν με πιστεύεις; Συνέχισε να διαβάζεις.

Το θαυματουργό λεμόνι: 3 άγνωστες χρήσεις του μέσα στο σπίτι που ακόμα και οι νοικοκυρές αγνοούν (video)

3 εύκολοι τρόποι να μετατρέψεις το στιμμένο λεμόνι σε super καθαριστικό για το σπίτι

  • Τοποθέτησέ το στο πλυντήριο πιάτων

Το κιτρικό οξύ που κρύβεται ανάμεσα στις ίνες του λεμονιού, έχει την ικανότητα να καθαρίζει τα άλατα και να αφήνει τα πιάτα σου πιο καθαρά και γυαλιστερά από ποτέ.

  • Στιμμένο λεμόνι + αλάτι = γυαλιστερός νεροχύτης

Το μόνο που έχεις να κάνεις για να δεις τον νεροχύτη σου να αστράφτει στην κυριολεξία, είναι να πασπαλίσεις λίγο αλάτι πάνω στο στιμμένο λεμόνι και να το τρίψεις περιμετρικά της επιφάνειάς του. Ξεπλένεις με άφθονο νερό κι έτσι απλά, ο νεροχύτης σου μοιάζει σαν καινούργιος!

  • Εξαφάνισε τις άσχημες μυρωδιές από το σιφόνι του νεροχύτη

1/2 της κούπας μαγειρική σόδα και 1/4 της κούπας στιμμένο λεμόνι είναι ο μαγικός συνδυασμός που θα καταπολεμήσει τη δυσωδία που πηγάζει από το σιφόνι του νεροχύτη σου, για μία ολόκληρη βδομάδα.

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share