Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

To Aλάτσι μιας νέας -εξίσου νόστιμης- εποχής! Τι αλλάζει στο γνωστό εστιατόριο;;;

28 Οκτωβρίου 2013
To Aλάτσι μιας νέας -εξίσου νόστιμης- εποχής! Τι αλλάζει στο γνωστό εστιατόριο;;;

Το γνωστό και αγαπημένο εστιατόριο του κέντρου της Αθήνας αλλάζει προσανατολισμό αλλά και κατεύθυνση και «απομακρύνεται» μερικά... γαστρονομικά χιλιόμετρα από την Κρήτη και την χαρακτηριστική κουζίνα της μεγαλονήσου...

Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει πως στερείται οτιδήποτε από την ποιότητα ή την γεύση των πιάτων του. Πλέον το Αλάτσι ακολουθεί τις προσταγές της ελληνικής κουζίνας. Βέβαια υπάρχουν ακόμη οι κρητικές πινελιές καθώς δεν είναι και τόσο εύκολο να ξεφύγεις από τις... ρίζες σου και να εξαλείψεις εντελώς τα στοιχεία εκείνα που σε καθιέρωσαν στον γαστρονομικό χάρτη της πόλης (πχ χρησιμοποιείται πάντα και μόνο κρητικό ελαιόλαδο). «Υπεύθυνος» για όλα αυτά είναι η νέα... μεταγραφή: ο σεφ Περικλής Κοσκινάς από τα τέλη Σεπτεμβρίου έχει φέρει τη δική του σφραγίδα στην κουζίνα του εστιατορίου.

Το Αλάτσι πια κινείται σε... ρυθμούς Κοσκινά θα μπορούσαμε να πούμε χαριτολογώντας! Τα «ωμά» χαρακτηριστικά πιάτα του γνωστού σεφ έχουν την τιμητική τους με... προεξέχοντα εδέσματα επιλογές όπως τη σουπιά με ντομάτα, ελιές τσακιστές και ρίγανη, το λαυράκι carpaccio με τσίλι και κόλιανδρο ή το ταρτάρ σολωμού με κρεμμυδάκι, τσίλι και κάππαρη. Το μενού αλλάζει και διαμορφώνεται συχνά με βάση την εποχικότητα των προϊόντων ενώ φυσικά δεν θα μπορούσαν να μην επιλέγονται τα πιο φρέσκα υλικά από μικρές μονάδες. Διάφορες σπεσιαλιτέ όπως η σούπα με χέλι καπνιστό ή τα αυγά με ρύζι, χωρίς να... συγκινούν και οι υπόλοιπες γεύσεις του καταλόγου. Αλλαγές ωστόσο υπάρχουν και στο χώρο καθώς πέρα από τις στυλιστικές μικρο-προσφαιρέσεις έχει διαμορφωθεί καταλλήλως και το bar ούτως ώστε κάποιος που απολαμβάνει το ποτό του εκεί να μπορεί να δει πως δημιουργούνται οι σαλάτες και τα ωμά!

Info

Kαθημερινά 13.00-01.00 (εκτός Κυριακής)

Τιμή: €30-38

Βρασίδα 13, Αθήνα, τηλ. 210 7210501


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share