Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Γίνετε «Ιταλοί» στην κουζίνα: Τα ευφυή κόλπα για να μαγειρεύετε μονίμως άψογα τα μακαρόνια!

Τα μοναδικά tips για τέλειο αποτέλεσμα

16 Ιουνίου 2022 13:01
Γίνετε «Ιταλοί» στην κουζίνα: Τα ευφυή κόλπα για να μαγειρεύετε μονίμως άψογα τα μακαρόνια!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πολλοί λίγοι θα πουν ότι δεν τους αρέσουν τα μακαρόνια γιατί γνωρίζουμε πως τα μακαρόνια μπορούν να γίνουν μανία. Είναι πανεύκολα στο μαγείρεμα και με μια καλή σάλτσα είναι πεντανόστιμα.

Αυτά τα εύκολα και γρήγορα να μαγειρευτούν ζυμαρικά, είναι τόσο εθιστικά, που υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να τρώνε μακαρόνια 4-5 φορές την εβδομάδα. Πως θα πετύχουμε όμως το τέλειο βράσιμο και ποια είναι τα μυστικά για μια τέλεια μακαρονάδα;

Παράλληλα, θυμηθείτε το απλό κόλπο για να καταλάβεις ότι τα μακαρόνια είναι έτοιμα!

Ο χρόνος και τρόπος βρασίματος, το αλάτι, το λάδι η σάλτσα η θερμοκρασία και κάποια άλλα, είναι αυτά που θα αποφασίσουν αν τα ζυμαρικά σας θα είναι πραγματικά al dente ή μια άγευστη μάζα από λασπωμένα μακαρόνια.

Αυτά είναι τα 5 κόλπα για μια φανταστική μακαρονάδα

μακαρονια-μαγειρεμα

Το θέμα «μακαρόνια» είναι τόσο αγαπημένο και σημαντικό, που ασχολήθηκαν μαζί του οι επιστήμονες! Συγκεκριμένα, χημικοί, μελέτησαν τις αντιδράσεις που γίνονται κατά το βράσιμο των μακαρονιών και κατέληξαν στα 5 βήματα για ένα τέλειο πιάτο μακαρόνια.

1) Σταθερή θερμοκρασία κατά το βράσιμο

Κρατάμε σταθερή και δυνατή τη θερμοκρασία του νερού που βράζουμε τα μακαρόνια.

2) Το μυστικό για να μην λασπώνουν και να μην κολλάνε τα μακαρόνια

Τι να κάνω για να μην κολλάνε τα μακαρόνια; Δεν ανακατεύω συνεχώς γιατί λιώνουν, σπάνε και στο τέλος γίνονται κολλώδη και λασπωμένα, αφού αποβάλουν το άμυλο τους.

3) Δεν βάζουμε λάδι στο βράσιμο

Το λάδι στο βράσιμο των μακαρονιών δεν είναι απαραίτητο και σε καμία περίπτωση δεν βοηθά τα μακαρόνια να μην κολλήσουν, αφού όταν σουρώνονται το λάδι θα ξεπλυθεί.

4) Βάζουμε πάντα αλάτι στο νερό πριν ρίξουμε μέσα τα μακαρόνια

Το κόλπο και όπλο για να δώσει κανείς γεύση στα μακαρόνια είναι το αλάτι. Αυτό προστίθεται στο νερό, καθώς βράζει, πριν ακόμη προσθέσουμε τα μακαρόνια.

5) Τα μακαρόνια τα ξεπλένουμε;

Όχι, δεν ξεπλένουμε τα μακαρόνια. Αν τα ξεπλύνουμε πρώτον χάνουμε τη μισή νοστιμιά τους και δεύτερον χάνουμε την πιθανότητα να κολλήσει η σάλτσα πάνω στο μακαρόνι αφού με το ξέπλυμα χάνεται το άμυλο τους. Επίσης, χάνουμε τη θερμοκρασία που έχουν αναπτύξει στο βράσιμο και μετά πρέπει να τα ξαναζεστάνουμε. Είναι εντελώς περιττό, εκτός κι αν πρόκειται να φτιάξετε μακαρονοσαλάτα, όπου εκεί είναι απαραίτητο να τα ξεπλύνετε και μετά να τα λαδώσετε ελαφρά.

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share