Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ο απόλυτος κανόνας που πρέπει πάντα να ακολουθείς όταν ψήνεις μπιφτέκια!

Οι προτιμήσεις για το πόσο ψημένο το θες, δεν παίζουν κανένα ρόλο

2 Ιουνίου 2022 20:23
Ο απόλυτος κανόνας που πρέπει πάντα να ακολουθείς όταν ψήνεις μπιφτέκια!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Είναι γεγονός πως στο ψητό κρέας όλοι έχουμε τα γούστα μας. Άλλοι θέλουν την μπριζόλα τους «κάρβουνο», ας πούμε, και άλλοι την προτιμούν βουτηγμένη στο αίμα. Δεν μοιραζόμαστε εξάλλου τον ίδιο ουρανίσκο και οι προτιμήσεις όλων είναι σεβαστές. Αρκεί να μη μιλάμε για μπιφτέκια!

Δείτε επίσης: Βάζει βούτυρο στα μπιφτέκια και μετά τα ρίχνει στον φούρνο - Μοναδικό αποτέλεσμα

Όπως μας λέει ο μέγας Αμερικανός γκουρού του μπάρμπεκιου Myron Mixon στο εμβληματικό βιβλίο του «Everyday Barbecue: At Home with America’s Favorite Pitmaster», ο μοσχαρίσιος κιμάς έχει περισσότερα βακτήρια από το κρέας. Κι έτσι όταν ψήνουμε μπιφτέκια είναι υποχρεωτικό να βγαίνουν από τη σχάρα καλοψημένα. «Χωρίς ροζ κομμάτια στο κέντρο», τονίζει χαρακτηριστικά.

Αν έχουμε μάλιστα αμφιβολία για το πόσο καλά ψημένο είναι, προτείνει να ζητήσουμε τη βοήθεια ενός θερμομέτρου κρέατος ώστε να σιγουρευτούμε πως η θερμοκρασία του στο κέντρο δεν είναι κάτω από τους 70 βαθμούς Κελσίου.

μπιφτεκια-μαγειρεμα

Το κόλπο της γιαγιάς με το γάλα που απογειώνει τα μπιφτέκια σας

Τα μυστικά στον τομέα της μαγειρικής δεν σταματούν ποτέ και πάντα μας εκπλήσσουν. Ακόμη και για το πιο απλό φαγητό υπάρχει ένα μυστικό που θα το αναβαθμίσει, όπως τα μπιφτέκια. Μπορεί θεωρητικά να ανήκει στην κατηγορία με τα απλά φαγητά που μπορεί να φτιάξει κι ένας εργένης ή ένας φοιτητής αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν κάποια σημεία "κλειδιά" που θα απογειώσουν την γεύση τους. Αυτό όμως δεν είναι το μοναδικό μυστικό για τα τέλεια μπιφτέκια, δείτε εδώ τι θα συμβεί αν προσθέσετε στα μπιφτέκια σας σιμιγδάλι.

Θέλετε τα πιο αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια; Η λύση είναι απλούστατη και κρύβεται στο γάλα. Προσθέστε στον κιμά σας περίπου 3 κουταλιές της σούπας γάλα φρέσκο ή εβαπορέ και τα μπιφτέκια σας θα γίνουν τόσο αφράτα που ούτε καν περιμένατε.

Ο λόγος είναι πως το γάλα προσδίδει την απαραίτητη υγρασία και παράλληλα σπάει τις ίνες του κιμά με αποτέλεσμα να τον "μαλακώνει".

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share