Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Τηγανητές πατάτες χωρίς λάδι; Κι όμως, γίνεται - Πεντανόστιμες και με αξεπέραστη γεύση!

Χωρίς σταγόνα λαδιού!

25 Μαΐου 2022 10:34
Τηγανητές πατάτες χωρίς λάδι; Κι όμως, γίνεται - Πεντανόστιμες και με αξεπέραστη γεύση!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε όσους από εμάς αρέσουν οι τηγανητές πατάτες αλλά προσέχουμε την κατανάλωση λιπαρών, αυτή είναι σίγουρα μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσουμε.

Παράλληλα, δείτε πως θα ρίχνετε το λάδι, όταν μαγειρεύετε

Τηγανητές πατάτες χωρίς λάδι! Κι όμως γίνεται και θέλει να ακολουθήσετε τα εξής βήματα:

Το μυστικό για να γίνουν αφράτες και μαλακές εσωτερικά και να σχηματίσουν μια γευστική, χρυσαφένια κρούστα εξωτερικά είναι να τις κόβουμε ακριβώς στο ίδιο μέγεθος που έχουν οι κλασικές τηγανιτές πατάτες -ούτε μικρότερες ούτε μεγαλύτερες- και να τις πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά της αρεσκείας μας.

Αυτές οι πατατούλες αν και δεν περιέχουν σταγόνα λάδι, ούτε απαιτούν να γίνει άνω κάτω η κουζίνα μας για να φτιαχτούν, είναι ισάξιες γευστικά με τις καλύτερες τηγανιτές πατάτες που μπορεί να φάει κανείς, χωρίς την βαριά μυρωδιά του τηγανιτού.

πατατεσ-τηγανητεσ

Υλικά

  • 5 μέτριες πατάτες καθαρισμένες
  • 1 κ.γ. αλάτι ψιλό
  • 1 κ.γ. κρεμμύδι ξερό σε σκόνη
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 225 oC.
  • Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και τις βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ μαζί με όλα τα μπαχαρικά και το αλάτι. Ανακατεύουμε με τα χέρια μας πολύ καλά μέχρι να καλυφθούν ομοιόμορφα από τα μπαχαρικά.
  • Στρώνουμε μια λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τοποθετούμε τις πατάτες την μια δίπλα στην άλλη, χωρίς να τις στριμώξουμε πολύ.
  • Ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου ή ώσπου να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα. Τις απολαμβάνουμε ζεστές!

Η καπνιστή πάπρικα μπορεί να αντικατασταθεί με την ίδια ποσότητα από μείγμα κάρυ σε σκόνη για ένα εξίσου γευστικό αλλά διαφορετικό αποτέλεσμα.

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share