Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Το απόλυτο φρούτο της εποχής: Έτσι θα διατηρήσεις τις φράουλες φρέσκες για πολύ καιρό!

Δώσε βάση!

12 Μαΐου 2022 14:03
Το απόλυτο φρούτο της εποχής: Έτσι θα διατηρήσεις τις φράουλες φρέσκες για πολύ καιρό!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Είναι κατακόκκινες, είναι ζουμερές, μοσχομυρίζουν και μπορείς να φτιάξεις πεντανόστιμα γλυκά, όπως ένα αφράτο γλυκό ψυγείου με βάση oreo. Ο λόγος για τις φράουλες, οι οποίες είναι νόστιμες και θρεπτικές. Ωστόσο, χαλάνε εύκολα. Τι μπορείς να κάνεις για να της διατηρήσεις φρέσκες για περισσότερο καιρό;

Επίλεξε σωστά

Όταν αγοράζεις φράουλες, φρόντισε να επιλέγεις πάντα τις πιο ζουμερές και αρωματικές που μπορείς να βρεις. Απόφυγε εκείνες που δείχνουν ταλαιπωρημένες, χτυπημένες και -προφανώς- μουχλιασμένες.

Μην τις πλύνεις (ακόμα)

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορείς να κάνεις όταν αγοράσεις φράουλες, είναι να τις πλύνεις όλες μαζί και να τις αποθηκεύσεις έτσι στο ψυγείο σου. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να τις κάνεις να μουχλιάσουν πιο γρήγορα! Θα σε συμβουλεύαμε να τις πλύνεις μόνο πριν τις απολαύσεις.

φραουλεσ-φρουτα

Αποθήκευσε τες σωστά

Αποθήκευσε τες στο ψυγείο -ιδανικά στο συρτάρι για τα φρούτα και τα λαχανικά- και πρόσθεσε μέσα στη χάρτινη σακούλα ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας, το οποίο θα απορροφά την όποια υγρασία.

Δεν θα ξαναγοράσετε φράουλες: Έτσι θα τις φυτεύσετε μόνοι σας στο σπίτι

Είναι κόκκινες, ζουμερές και πεντανόστιμες. Οι φράουλες είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα μικρών και μεγάλων.

Η Φράουλα είναι αγγειόσπερμο, δικότυλο φρούτο που ανήκει στην οικογένεια των Ροδίδων (Rosaceae) με 15 περίπου είδη ιθαγενή των βόρειων εύκρατων περιοχών. Κατά πάσα πιθανότητα η καταγωγή της είναι από τη Χιλή.

Ιδιαίτερα γνωστή στην Ελλάδα είναι η ευρωπαϊκή φράουλα που βρίσκεται και αυτοφυής σε λοφώδεις, δασώδεις και ημιδασώδεις περιοχές. Ο καρπός της άγριας αυτής φράουλας είναι μικρός, εξαιρετικά γλυκός και νόστιμος. Οι σύγχρονες καλλιέργειες οδήγησαν στο να δημιουργηθεί μία ποικιλία με μεγάλους καρπούς γνωστή με την ονομασία Φράουλα Ανανάσα.

Η φράουλα είναι πολυετές, έρπον κυρίως αλλά και αναρριχώμενο ποώδες φυτό με τριχωτά σύνθετα φύλλα που αποτελούνται από 3 φυλλάρια που τα περιθώρια τους είναι πριονωτά. Τα άνθη της είναι λευκά, μονογενή ή και ερμαφρόδιτα και φύονται σε μικρές ταξιανθίες που ξεκινούν από τις μασχάλες των φύλλων.

Όσο ο χρόνος περνάει οι ρίζες του φυτού γίνονται ξυλώδεις και αναπτύσσονται παραφυάδες που ριζώνουν αναπτύσσοντας νέα φυτά. Ο καρπός της φράουλας είναι σύνθετος και αποτελείται από μια ανθοδόχη που έχει στην επιφάνεια της πολλά μικρά σπόρια. Η καλλιέργεια της φράουλας είναι αρκετά εύκολη ακόμα και για τους πιο αρχάριους.

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share