Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Θα ζήλευαν και οι Ιταλοί: Μικρά μυστικά για να φτιάξετε τα τέλεια μακαρόνια

Συμβουλές για αρχάριους και μη

25 Απριλίου 2022 17:40
Θα ζήλευαν και οι Ιταλοί: Μικρά μυστικά για να φτιάξετε τα τέλεια μακαρόνια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα μακαρόνια αποτελούν πάντα μία εύκολη, γρήγορη, αλλά και νόστιμη λύση για φαγητό, καθώς συνδυάζονται με πληθώρα υλικών, καλύπτοντας όλα τα γούστα. Ενώ, αυτό το λάθος κάνουμε όλοι όταν βράζουμε τα μακαρόνια.

Και μπορεί το μαγείρεμά τους να θεωρείται απλή υπόθεση, εντούτοις πάντα υπάρχουν μικρά «μυστικά» που μπορούν να απογειώσουν μία συνταγή.

Ένας βασικός «κανόνας» έχει να κάνει με το βράσιμο των ζυμαρικών. Έτσι, όταν μαγειρεύουμε μακαρόνια, καλό είναι να κρατάμε χρόνο και να έχουμε κατά νου ότι τα «σωστά» μακαρόνια, πρέπει να είναι μαλακά από έξω και ελαφρώς πιο σκληρά στο εσωτερικό τους.

Όσο για τον χρόνο βρασμού, μπορείτε πάντα να συμβουλεύεστε τη συσκευασία των ζυμαρικών που επιλέγετε. Το tip αυτό σχετίζεται άλλωστε και με ένα από τα πλεονεκτήματα των ζυμαρικών, ότι δηλαδή δεν χρειάζεται πολύς χρόνος για να ετοιμαστούν τα μακαρόνια.

μακαρονια-μαγειρεμα

Παρακάτω, θα βρείτε μερικές ακόμα συμβουλές για τα τέλεια μακαρόνια:

  • Μην καλύπτετε την κατσαρόλα όταν βράζετε τα μακαρόνια, καθώς ενδέχεται να κολλήσουν μεταξύ τους.
  • Για ένα πιο γευστικό αποτέλεσμα, μπορείτε να προσθέσετε ελαιόλαδο. Μπορείτε να προσθέσετε λάδι ενώ βράζετε τα μακαρόνια και στη συνέχεια, ενώ τα στραγγίζετε.
  • Το ξέπλυμα των μακαρονιών με νερό, αφού είναι έτοιμα και προτού μπουν στο πιάτο, είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη, καθώς αυτό αλλοιώνει τη γεύση και την υφή που πρέπει να έχουν τα μακαρόνια.
  • Εάν θέλετε να συνοδεύσετε τα μακαρόνια με σάλτσα, ο χρόνος μαγειρέματος καλό είναι να μειώνεται.
  • Επίσης, τα μακαρόνια είναι πάντα καλύτερα όταν τρώγονται λίγο αφότου ετοιμαστούν, καθώς την επόμενη ημέρα από το μαγείρεμά τους, έχουν χάσει το άρωμα και τη γεύση τους.

Αγαπάτε τα μακαρόνια; Αυτό είναι το συστατικό που τα απογειώνει και δεν το ξέρει κανείς!

Οι περισσότεροι από εμάς λατρεύουμε τα μακαρόνια και πολλές φορές προτιμάμε να τα τρώμε κλασικά με κιμά. Ωστόσο, υπάρχουν άπειρες παραλλαγές που μπορούν να απογειώσουν τα ζυμαρικά μας.

Γνωρίζουμε πως το ψάρι δεν είναι για όλο τον κόσμο, ειδικά για εκείνους που ψηφίζουν φανατικά κρέας. Παρόλα αυτά είναι μεγάλη αλήθεια ότι τα ζυμαρικά σε συνδυασμό με το κατάλληλο ψάρι δεν έχουν γευστικό αντίπαλο, ιδιαίτερα όταν αυτό λέγεται σολομός.

Γενικότερα είναι το μακαρόνι παρέα με τον σολομό δημιουργούν μια εκρηκτική ομάδα, τόσο για τους γευστικούς σου κάλυκες, όσο και για το μάτι σου. Με λίγα λόγια, αν το αντικρίσεις μπροστά σου, δύσκολα παίρνεις τα μάτια σου από πάνω του.

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share