Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Τρελό κόλπο! Τι να κάνεις για να μην μυρίζει το στόμα σου σκόρδο

Απίθανο τρικ

24 Απριλίου 2022 13:21
Τρελό κόλπο! Τι να κάνεις για να μην μυρίζει το στόμα σου σκόρδο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αγαπάμε το σκόρδο, το οποίο πέρα από γεύση στο φαγητό μας είναι ένα από τα superfoods! Το μεγάλο αρνητικό, όμως, από την άλλη είναι η κακή αναπνοή, που δημιουργεί.

Υπάρχει ένα κόλπο, όμως, εύκολο για να διώξει την άσχημη μυρωδιά μακριά. Πιo είναι αυτό;

Τι να κάνεις για να μην μυρίζει το στόμα σου σκόρδο

Το μήλο. Αρκεί, λοιπόν, για να απαλλαγείτε από τη δυσάρεστη αυτή κατάσταση, να φάτε ένα μήλο, ωμό φυσικά. Ένα ένζυμο που περιέχει το μήλο δρα ως φυσικό αποσμητικό για ένα άλλο συστατικό που περιέχει το σκόρδο.

Μυρίζουν σκορδίλα τα χέρια σας; Αυτά είναι τα 5 αποτελεσματικά tips για να τη καταπολεμήσετε

Ωραίο το να μαγειρεύεις για την οικογένεια ή για τους φίλους, αλλά όταν κάνεις φαγητά που περιέχουν κρεμμύδι ή σκόρδο, όπως η σημερινή ημέρα που το μενού απαιτεί σκορδαλιά, τα πράγματα γίνονται λίγο δύσκολα. Παράλληλα, δείτε την σαλάτα της 25ης Μαρτίου με πατάτα και μαγιονέζα σκόρδου.

Τα καλά νέα είναι πως υπάρχουν κάποια σπιτικά tips που εξαφανίζουν τη μυρωδιά από σκόρδο δραστικά.

Αυτά είναι τα 5 tips για να μην μυρίζουν τα χέρια σας σκόρδο

Μυρίζουν σκορδίλα τα χέρια σας; Αυτά είναι τα 5 αποτελεσματικά tips για να τη καταπολεμήσετε

  • Λεμόνι

Πάρε ένα λεμόνι και στίψτο στα χέρια σου. Τρίψτα καλά αναμεταξύ τους σαν να θέλεις να τα αποστειρώσεις. Θα διώξει τη μυρωδιά από το σκόρδο. Το ίδιο κόλπο ισχύει και για όταν έχεις φάει ψάρι και μυρίζουν τα χέρια σου. Ξέπλυνε τα με λίγο χυμό από λεμόνι.

  • Ξύδι με σαπούνι και κρύο νερό

Αυτό είναι ένα τρικ που μας το έμαθε η γιαγιά μας. Πρώτα ξεπλένεις τα χέρια σου με λίγο ξύδι. Έπειτα, ξεπλένεις τα χέρια σου με κρύο νερό και μετά παίρνει μια σταγόνα από σαπούνι για τα πιάτα, μια σταγόνα ξύδι και πλένεις καλά τα χέρια σου κάτω από κρύο νερό. Μπορώ να πω ότι για μένα λειτουργεί κάθε φορά!

  • Καφές

Αν και λιγότερο γνωστό, η μυρωδιά του καφέ καλύπτει την μυρωδιά από το σκόρδο. Όσοι δεν το έχετε δοκιμάσει, επιχειρήστε το και δεν θα χάσετε.

  • Σάλτσα ντομάτας

Η σάλτσα ντομάτας είναι παλιό “γιατροσόφι” μιας και την χρησιμοποιούσαν παλιότερα σαν αφρόλουτρο και σαμπουάν όταν κάποιο κουνάβι/ ασβός τους πιτσιλούσε. Η σάλτσα ντομάτας απορροφάει τις άσχημες μυρωδιές. Και το κάνει και με το σκόρδο, οπότε δοκίμασε το!

  • Οδοντόκρεμα

Η οδοντόκρεμα που λες δεν χαρίζει μόνο φρέσκια αναπνοή, αλλά σου μεταφέρει και αυτήν τη φρεσκάδα και στα χέρια. Άλειψε τα χέρια σου με λίγη οδοντόκρεμα και απόλαυσε την μυρωδιά φρεσκάδας στα χέρια σου- μην ξεχάσεις να ξεπλύνεις τα χέρια σου γιατί αλλιώς θα κολλάς.

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share