Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Το μυστικό της χρονιάς για το στομάχι: Έτσι θα ξαναζεστάνεις τις ήδη τηγανισμένες πατάτες χωρίς να χάσουν τη γεύση τους!

Σε λιγότερο από 10'

18 Απριλίου 2022 12:44
Το μυστικό της χρονιάς για το στομάχι: Έτσι θα ξαναζεστάνεις τις ήδη τηγανισμένες πατάτες χωρίς να χάσουν τη γεύση τους!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα από τα πιο αγαπητά φαγητά των ανδρών αλλά και γενικά όλου του κόσμου, απόλυτα ανθυγιεινό αλλά την ίδια στιγμή τόσο νόστιμο και τραγανό.

Είμαστε όλοι τόσο πορωμένοι με τις τηγανιτές πατάτες που πραγματικά δεν μπορούμε να τις πετάξουμε ακόμη κι όταν έχουν παγώσει κι έχουν γίνει χάλια. Εμείς βρήκαμε τον τρόπο να τις ξαναζεστάνεις όπως πρέπει.

Παράλληλα, αυτή είναι η βέλγικη συνταγή για λαχταριστές τηγανητές πατάτες που θα τις ερωτευτείτε

Δεν είναι απλό να ζεστάνεις σωστά τις τηγανιτές πατάτες. Είναι μία τέχνη κι αυτό. Υπάρχει μόνο ένας τρόπος να ξαναζεστάνεις όπως πρέπει τις τηγανιτές πατάτες κι εμείς τον ανακαλύψαμε.

Το μεγαλύτερο και συχνότερο λάθος που κάνουμε όλοι με τις τηγανητές πατάτες είναι πως προσπαθούμε να τις ξαναζεστάνουμε βάζοντάς τες για μερικά λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων. Τι συμβαίνει σε αυτή την περίπτωση; Ο φούρνος μικροκυμάτων ζεσταίνει τα φαγητά από μέσα προς τα έξω. Έτσι όταν βάζουμε τις τηγανητές πατάτες μπορεί να ζεσταίνονται, αλλά είναι μαλακές και όχι τραγανιστές, όπως την πρώτη στιγμή που τις δοκίμασες.

πατατεσ-τηγανητεσ

Παράλληλα, δεν ζεσταίνονται όλες το ίδιο καλά. Γι’ αυτό και όταν τις βγάζεις κάποιες μπορεί να καίνε, ενώ άλλες να είναι σχεδόν κρύες. Τι πρέπει να κάνουμε λοιπόν;H καλύτερη λύση και πιο εύκολη λύση είναι να τις βάλεις στο φούρνο για μερικά λεπτά.

Πρώτα προθερμαίνεις το φούρνο, στη συνέχεια επιλέγεις ένα ταψί που να χωρούν οι πατάτες που περίσσεψαν από το προηγούμενο γεύμα σου, βάζεις ένα κομμάτι χαρτί ψησίματος από κάτω και προσθέτεις τις πατάτες σου. Δεν χρειάζονται πάνω από δέκα λεπτά (ίσως και λιγότερα), με τις πατάτες σου να αποκτούν και πάλι την παλιά τραγανιστή τους γεύση. Τι καλύτερο;

Λιώνουν στο στόμα: Πατάτες φούρνου με μουστάρδα και μέλι

Οι πατάτες είναι ένα από τα πιο αγαπημένα συνοδευτικά στο κυρίως γεύμα. Όλοι τις λατρεύουν και μεγάλοι. Ωστόσο, αν έχετε βαρεθεί να τις τρώτε με τον ίδιο τρόπο κάθε φορά, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε την παρακάτω συνταγή για πατάτες στον φούρνου με μουστάρδα και μέλι που λιώνουν στο στόμα.

Παράλληλα, ανακάλυψε εδώ το τέλειο κόλπο για να ξαναζεστάνεις τις ήδη ψημένες πατάτες χωρίς να χάσουν τη γεύση τους.

Υλικά

πατατεσ-τηγανητεσ

  • 1½ κιλό πατάτες (με τη φλούδα), κατά προτίμηση βιολογικές,
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 30 ml χυμό λεμονιού
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
  • 1 κουτ. σούπας ταχίνι ή φιστικοβούτυρο
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα (προτιμότερο πικάντικη)
  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν ή καυτερή πάπρικα
  • 1 κουτ. σούπας ξερό κόλιανδρο, σε κόκκους
  • 3 κουτ. σούπας φυλλαράκια ρίγανης (σε μεγάλα σούπερ μάρκετ), ψιλοκομμένα (αν δεν βρούμε, βάζουμε 1 κουτ. σούπας ξερή)
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Πλένουμε καλά τις πατάτες (με τη φλούδα), τις σκουπίζουμε και τις κόβουμε κυδωνάτες.
    Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το μέλι, το ταχίνι ή φιστικοβούτυρο, τη μουστάρδα, τις σκελίδες σκόρδου, το πιπέρι καγιέν ή την καυτερή πάπρικα, τον ξερό κόλιανδρο, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να μαριναριστούν για 1 ώρα.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
  • Διαλέγουμε ένα ταψί που να χωράει τις πατάτες σε μία στρώση, το λαδώνουμε καλά και αραδιάζουμε τις πατάτες.
  • Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με τα φυλλαράκια ρίγανης.
  • Ψήνουμε περίπου 45 - 50 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν οι πατάτες, φροντίζοντας να τις ανακατεύουμε κατά τη διάρκεια του ψησίματος, ώστε να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.

Πηγή: gastronomos.gr

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share