Τρίτη, 03 Δεκεμβρίου 2024

Ποτέ ξανά ελαιόλαδο στα μακαρόνια: Το έξυπνο κόλπο με το αλάτι!

Δώστε βάση!

4 Απριλίου 2022 11:43
Ποτέ ξανά ελαιόλαδο στα μακαρόνια: Το έξυπνο κόλπο με το αλάτι!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

«Είναι ψέμα, είναι ανούσιο και όσοι το κάνετε θα πρέπει να ντρέπεστε» λέει Ιταλός σεφ. Τα μακαρόνια αποτελούν λατρεμένο έδεσμα.

Δείτε επίσης: Φάτε όσα μακαρόνια θέλετε χωρίς να παχύνετε - Το κόλπο βρίσκεται εδώ

Απλά και γρήγορα στο μαγείρεμα, μπορούν να αποτελέσουν το κυρίως πιάτο ή να χρησιμοποιηθούν ως συνοδευτικό. Καλά όλα αυτά, όμως, αλήθεια, πόσοι γνωρίζουν να μαγειρεύουν σωστά μια απλή μακαρονάδα; Υπάρχουν κάποιοι απαράβατοι κανόνες που θα πρέπει να τηρούνται ευλαβικά κατά το βράσιμο των μακαρονιών.

Ο Ιταλός σεφ Φάμπιο Βιβιάνι δίνει οδηγίες για το σωστό μαγείρεμα των ζυμαρικών, εστιάζοντας στο μεγαλύτερο λάθος που συνηθίζουν να κάνουν οι άνθρωποι.

«Το πιο ανόητο πράγμα που έχω ακούσει για το μαγείρεμα των μακαρονιών είναι πως πρέπει να ρίχνουμε ελαιόλαδο στο νερό για να μην κολλήσουν. Είναι ψέμα, είναι ανούσιο και όσοι το κάνετε θα πρέπει να ντρέπεστε.

Γιατί θα πρέπει να είστε εκεί και να ανακατεύετε τα ζυμαρικά, κάτι που έτσι κι αλλιώς βοηθά στο να μην κολλήσουν. Αν είναι να βάλετε τα μακαρόνια στο νερό και να πάτε να παίξετε ποδόσφαιρο ή να κάνετε μπάνιο, είναι φυσιολογικό να κολλήσουν. Μην σπαταλάτε όμως άσκοπα καλό ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν τα μακαρόνια. Απλά να τα ανακατεύετε, μην είστε τεμπέληδες», λέει χαρακτηριστικά ο 40χρονος σεφ.

Όσο για το αλάτι στα ζυμαρικά, ο σεφ Βιβιάνι, τονίζει: «Το αλάτι είναι εντάξει. Μπορείτε να ρίξετε αλάτι στα ζυμαρικά, από τη στιγμή που δεν τα συνοδεύετε με πολύ πικάντικη ή πολύ αλμυρή σάλτσα. Για παράδειγμα, αν σκοπεύεις να ρίξεις μια σάλτσα τεσσάρων τυριών, τότε δεν χρειάζεται επιπλέον αλάτι γιατί η ίδια η σάλτσα είναι πολύ αλμυρή. Το αλάτι είναι απαραίτητο για τα ζυμαρικά, αλλά με μέτρο».

ελαιολαδο-ψωμι

Έτρωγε καθημερινά μια φέτα ψωμί βουτηγμένη σε ελαιόλαδο - Ένα μήνα μετά...

Ολόκληρος ο κόσμος αποθεώνει το ελαιόλαδο, αλλά δεν γνωρίζουν πολλοί τι μπορεί να συμβεί στον οργανισμό σας, ειδικά όταν συνδυάζεται με ψωμί. Τώρα μια νέα έρευνα έρχεται να τονίσει τα ευεργετήματα δυο βασικών στοιχείων της μεσογειακής διατροφής, του ψωμιού και του ελαιολάδου.

Μελέτη του πανεπιστημίου της Γλασκόβης καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η κατανάλωση ελαιολάδου σε συνδυασμό με ψωμί μειώνει αισθητά τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής. Μάλιστα, αν η κατανάλωση είναι συστηματική τα αποτελέσματα είναι ορατά σε μόλις έξι εβδομάδες.

Οι εξελιγμένες νέες δοκιμές που έγιναν απέδειξαν ότι η τακτική κατανάλωση ελαιολάδου βελτιώνει τα χημικά σήματα που σχετίζονται με τη στεφανιαία νόσο. Ακόμα δείτε τι θα συμβεί αν συνδυάσετε το λεμόνι με το ελαιόλαδο. Σύμφωνα με τους επιστήμονες του πανεπιστημίου της Γλασκόβης, αρκούν μόλις 20 ml ελαιολάδου (τέσσερα κουταλάκια του γλυκού) την ημέρα για να επέλθουν αυτές οι ευεργετικές επιδράσεις

Πέραν αυτού, το ελαιόλαδο περιέχει Ω6 λιπαρά οξέα, μια μορφή υγιεινών πολυακόρεστων λιπαρών που έχουν ευεργετικές επιδράσεις και σε άλλες παθήσεις όπως η καρδιοπάθεια και η αρθρίτιδα. Επίσης, μειώνει την πίεση και βελτιώνει την αναλογία μεταξύ της καλής και της κακής χοληστερόλης.

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share