Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Καθώς η μπριζόλα ψήνεται πάνω στη σχάρα την πατάει απαλά με το δάχτυλό του - Το αποτέλεσμα; Τρομερό!

Απίστευτο!

1 Απριλίου 2022 15:19
Καθώς η μπριζόλα ψήνεται πάνω στη σχάρα την πατάει απαλά με το δάχτυλό του - Το αποτέλεσμα; Τρομερό!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όλοι αγαπάμε τα ψητά! Λόγω του ότι οι μπριζόλες είναι το πρώτο φαγητό που βάζουμε στη σχάρα του μπάρμπεκιου, ήρθε η ώρα να εξετάσουμε το θέμα εξονυχιστικά.

Με την ευκαιρία δείτε κι αυτό: Βάζει την μπριζόλα στο πιάτο και την αλείφει με σόδα - Μόλις μάθετε το λόγο θα το κάνετε και εσείς... (Video)

Το παρακάτω βίντεο, εξηγεί τον καλύτερο τρόπο με τον οποίο μπορούμε να τσεκάρουμε το ψήσιμο της μπριζόλας. Χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας, καταλαβαίνετε αν είναι ψημένη καλά ή μέτρια. Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο και θα καταλάβετε. Απολαύστε το βίντεο και… καλό ψήσιμο!

Διάσημος chef αποκαλύπτει: 6+1 βήματα για να μαγειρέψεις την τέλεια μπριζόλα

Μπορείτε να βρείτε μπριζόλα σε σχεδόν οποιοδήποτε μενού εστιατορίων σε όλο τον κόσμο, αλλά είναι πολύ δύσκολο να τελειοποιήσετε το μαγείρεμα αυτού του κρέατος στο σπίτι.

Τώρα, ο Πορτογάλος σεφ Olivier da Costa, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης επτά εστιατορίων στη Λισαβόνα και ενός στο Σάο Πάολο, μοιράστηκε μαζί μας την απίστευτη μέθοδο επτά βημάτων για το μαγείρεμα μπριζόλας που εγγυάται το τέλειο ψήσιμο.

Ο σεφ Olivier da Costa αποκάλυψε πώς για να κάνεις την τέλεια μπριζόλα πρέπει να την κόψεις σε φέτες 3mm έως 5mm. Για την τέλεια μπριζόλα, ο σεφ Olivier, ο οποίος άνοιξε το πρώτο του εστιατόριο το 1996, λέει ότι πρέπει να αφήσεις το κρέας να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν από το μαγείρεμα. Λέει ότι ένα ζεστό τηγάνι στο μάτι είναι το κλειδί για ένα καλό καψάλισμα, και ότι για να γίνει αρκετά ζουμερό θα πρέπει να το κόψετε σε ακριβείς φέτες 3mm έως 5mm αφού ψηθεί.

Αν το θέλεις rare, ψήσε το για 2 με 3 λεπτά από κάθε πλευρά!

  1. Αφαιρέστε το κρέας και τοποθετήστε το σε θερμοκρασία δωματίου
  1. Μαρινάρισε το κρέας με χοντρό αλάτι, πιπέρι, βότανα και στη συνέχεια βουρτσίστε με ελαιόλαδο.
  1. Προθερμάνετε το τηγάνι. Είναι απαραίτητο το τηγάνι ψησίματος να είναι πολύ ζεστό.
  1. Ψήστε τη μπριζόλα στη γεύση σας. Συνιστώ 2-3 λεπτά κάθε πλευρά για rara, και ένα λεπτό επιπλέον για αυτούς που τους αρέσει η μπριζόλα τους πολύ καλά ψημένη!
  1. Κόψτε σε φέτες 3 έως 5mm. Αυτό θα εξασφαλίσει τη ροή των χυμών του κρέατος.
  1. Κρατήστε τις φέτες κρέατος στο σημείο που ήταν πριν κοπούν.
  1. Αν είναι απαραίτητο, βάλτε το κρέας φούρνο για να ανακτήσει τη θερμοκρασία του. Σερβίρουμε με μαύρο πιπέρι.
 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share