Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ο Αλέξανδρος Σπέρχος είναι ο πρώτος σεφ στον κόσμο που δημιουργεί Νon Fungible Tokens

Καιινοτομεί, δημιουργώντας μοναδικά πιάτα από βιολογικά υλικά υψηλής ποιότητας

23 Μαρτίου 2022 11:42
Ο Αλέξανδρος Σπέρχος είναι ο πρώτος σεφ στον κόσμο που δημιουργεί Νon Fungible Tokens
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με εστίαση στις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας και στην ανάδειξη τομέων που αποτελούν συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας, η χώρα μας συμμετέχει στην Expo 2020 Dubai, προωθώντας τις επενδυτικές και εμπορικές ευκαιρίες που ανοίγονται, με κεντρικό σύνθημα «Greece Tomorrow, Today».

Στην παγκόσμια αυτή έκθεση όπου συμμετέχουν 192 χώρες, δεν θα μπορούσε ο τομέας της διατροφής να μην έχει κεντρικό ρόλο στον τρόπο που προβάλλεται η χώρα μας. Με αυτό το στόχο, ο Αλέξανδρος Σπέρχος, ένας νεαρός ταλαντούχος σεφ, είναι αυτός που επιλέχθηκε ως πρεσβευτής για να παρουσιάσει την ελληνική κουζίνα στο
πολυπολιτισμικό κοινό της Expo. Ο Αλέξανδρος εκτός του ότι επαναπροσδιορίζει την έννοια της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας και προβάλλει τον πυλώνα της αγροδιατροφής με τις δημιουργίες του, στο εστιατόριο Efzin, εντός του περιπτέρου είναι επίσης ο πρώτος “NFT Chef” παγκοσμίως εισάγοντας την υψηλή γαστρονομία στον
κόσμο των Non Fungible Tokens (NFTs).

 Ο Αλέξανδρος Σπέρχος είναι ο πρώτος σεφ στον κόσμο που δημιουργεί Νon Fungible Tokens

Ο πολυβραβευμένος σεφ καινοτομεί, δημιουργώντας μοναδικά πιάτα από βιολογικά υλικά υψηλής ποιότητας, τα οποία εν συνεχεία φωτογραφίζονται, επεξεργάζονται και «ανεβαίνουν» σε ειδική πλατφόρμα, ως ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, στα οποία μπορεί κανείς να επενδύσει! Τα NFTs είναι μοναδικές ψηφιακές δημιουργίες οι οποίες συχνά αντιπροσωπεύουν αντικείμενα του πραγματικού κόσμου, αγοράζονται και πωλούνται στο διαδίκτυο με τη βοήθεια κρυπτονομισμάτων και της blockchain τεχνολογίας που τα υποστηρίζει.

Η σειρά γαστριμαργικής τέχνης του Αλέξανδρου Σπέρχου έχει ως αφετηρία το «The Harvest», μία σαλάτα burrata με τραγανή φλούδα ντομάτας, ελληνικές αφυδατωμένες ελιές και πέστο. Συνέχεια απετέλεσε το «The hunt meet vitamins», ενώ στη συλλογή έργων τέχνης του ακολουθούν δύο εφευρετικά και σύνθετα αναψυκτικά: «The Art of
Vitamin», φτιαγμένο με βιολογικά γήινα εσπεριδοειδή και πούρα άγριου τραγανού πορτοκαλιού και το «The Volcano», που περιλαμβάνει καπνιστά μωβ μούρα, καθώς και μέντα εμποτισμένη με μέλι άγριας μέλισσας.

 Ο Αλέξανδρος Σπέρχος είναι ο πρώτος σεφ στον κόσμο που δημιουργεί Νon Fungible Tokens

Η σειρά των πιάτων που ψηφιοποιείται ονομάζεται «Glow in the Dark» χάρη στον ειδικό φωτισμό με τον οποίο γίνεται η φωτογράφιση. Τα ψηφιακά έργα τέχνης είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του Αλέξανδρου Σπέρχου.

Η Enterprise Greece, η οποία έχει την διαχείριση και τον συντονισμό της ελληνικής παρουσίας στην Expo 2020 Dubai, είναι ο αρμόδιος εθνικός φορέας, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εξωτερικών, για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα και την προώθηση των εξαγωγών, με στόχο να προβάλλει τη χώρα ως ελκυστικό επενδυτικό προορισμό και να προωθεί τα ανταγωνιστικά εξαγωγικά προϊόντα και υπηρεσίες της Ελλάδας.

Λίγα λόγια για τον Αλέξανδρο Σπέρχο

 Ο Αλέξανδρος Σπέρχος είναι ο πρώτος σεφ στον κόσμο που δημιουργεί Νon Fungible Tokens

Ο πρέσβης των ελληνικών γεύσεων στο εστιατόριο του ελληνικού περιπτέρου της Έκθεσης «Expo Dubai 2020», στην οποία συμμετέχουν 192 χώρες, έχει αφιερώσει τη μαγειρική του σταδιοδρομία στη διάδοση της ελληνικής-μεσογειακής κουζίνας στον παγκόσμιο χάρτη. Μετά από μια επιτυχημένη εμπειρία στα ελληνικά νησιά - Σαντορίνη και Μύκονο- δέχτηκε πρόταση για την προώθηση της ελληνικής κουλτούρας στο Ντουμπάι που οδήγησε σε μια θέση πλήρους απασχόλησης με την «One & Only Royal Mirage», όπου έπαιξε τον ρόλο του αρχηγού τριών
εστιατορίων. Τρία χρόνια αργότερα συνδημιούργησε το εστιατόριο «Ena» στο Ντουμπάι, φέρνοντας περισσότερα από 200 αυθεντικά ελληνικά προϊόντα από παραγωγούς και αγρότες από μικρά χωριά από κάθε μεριά της Ελλάδας. Το 2019-2020 ο Αλέξανδρος έγινε επίσημος Πρέσβης της Ελληνικής Γαστρονομίας στα ΗΑΕ (Greek Taste Beyond Boarders). Ως πρεσβευτής, αφιερώνει το χρόνο του σε συμβουλές σε εστιατόρια, διοργανώνοντας εκδηλώσεις πως η Φόρμουλα 1 του Αμπού Ντάμπι, Γεύση του κόσμου στο Gulfood και ιδιωτικές εκδηλώσεις VIP, καθώς και διοργάνωση επαγγελματικών και καταναλωτικών μαθημάτων μαγειρικής. Έχει επίσης προωθήσει την ελληνική γαστρονομία στη Σιγκαπούρη, την Ιταλία, την Παπούα Νέα Γουινέα και τη Σρι Λάνκα. Σήμερα, ο Αλέξανδρος είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος και Ιδρυτής του «Efzin Kitchen Lab» και του δικού του στούντιο παραγωγής με έδρα το Ντουμπάι.

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share