Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Ιδού οι λύσεις: 4+1 τρόποι για να δώσετε γεύση στο φαγητό χωρίς αλάτι

5 εναλλακτικές προτάσεις που σίγουρα δε γνωρίζατε

2 Φεβρουαρίου 2022 11:27
Ιδού οι λύσεις: 4+1 τρόποι για να δώσετε γεύση στο φαγητό χωρίς αλάτι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αλάτι: Το αλάτι είναι απαραίτητο για την καλή υγεία αλλά και για να δώσει νοστιμιά στο φαγητό μας. Βοηθά στον πολλαπλασιασμό των ερυθρών κυττάρων, στην μεταφορά θρεπτικών συστατικών στα κύτταρα καθώς και στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.

Ωστόσο, μπορεί να προκαλέσει υψηλή αρτηριακή πίεση, κατακράτηση υγρών και ακανόνιστο καρδιακό ρυθμό και αυτά να αποτελέσουν αιτία για καρδιακή νόσο, καθώς και εγκεφαλικά επεισόδια. Αν βρίσκεστε σε διατροφή ή αν επιθυμείτε να μειώσετε τη λήψη του, ακολουθούν 5 εναλλακτικές προτάσεις για να δώσετε γεύση στο φαγητό! Παράλληλα δείτε και τι πρέπει να κάνετε αν σας πέσει περισσότερο αλάτι στο φαγητό.

γεύση στο φαγητό χωρίς αλάτι

Δενδρολίβανο

Το δενδρολίβανο ταιριάζει απόλυτα με λαχανικά, πατάτες, και ψάρι. Δίνει γεύση και δεν κάνει εμφανή την έλλειψη αλατιού στο μαγείρεμά τους.

Χυμός πορτοκαλιού

Ο χυμός από το πορτοκάλι και το ξύσμα του, «δένει» απόλυτα σε συνταγές με κοτόπουλο, κρέας καθώς και με λαχανικά.

Βασιλικός

Η γλυκιά και πιπεράτη γεύση του «δένει» απόλυτα με πιο ήπιες γεύσεις όπως ζυμαρικά, ντομάτα, χοιρινό, μοτσαρέλα κ.ο.κ. και ταυτόχρονα δίνει άρωμα και στυλ στο πιάτο σας, στο λεπτό.

Δυόσμος

Ο δυόσμος «δένει» απόλυτα με τις μπριζόλες και το αρνί.

Σκόρδο

Το σκόρδο χάρη στην έντονη γεύση και στο άρωμά του προσδίδει νοστιμιά σε σάλτσες, στις σούπες, στα λαχανικά καθώς και στο κρέας.

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share