Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Διατηρήστε τις ντομάτες σας φρέσκες με αυτό το πανέξυπνο κόλπο

Τα δύο βήματα που πρέπει να κάνετε

26 Ιανουαρίου 2022 15:07
Διατηρήστε τις ντομάτες σας φρέσκες με αυτό το πανέξυπνο κόλπο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Υπάρχει τίποτα καλύτερο από τις φρέσκες, ζουμερές, κόκκινες ντομάτες; Με όποιον τρόπο και αν τις χρησιμοποιούμε, οι ντομάτες κάνουν τα πάντα νοστιμότερα, μέχρι φυσικά να χάσουν τη φρεσκάδα τους.

Ευτυχώς, υπάρχει ένας τρόπος για να διατηρήσετε τις ντομάτες σας φρέσκες για καιρό και είναι πολύ εύκολος. Ενώ, δείτε εδώ γιατί δεν συνίσταται να αποθηκεύετε όλες τις ντομάτες στο ίδιο σημείο.

Σύμφωνα με το Pure Wow, πρέπει απλά να ακολουθήσετε αυτά τα δύο βήματα:

  1. Φυλάξτε τες σε θερμοκρασία δωματίου. Μην βάζετε τις τομάτες σας στο ψυγείο!
  2. Οπουδήποτε και αν τις ακουμπήσετε, βάλτε τες να ακουμπάνε από την πλευρά του κοτσανιού για να σταματήσετε την είσοδο του αέρα και να αφήνετε την υγρασία να φεύγει.

Έτσι θα διατηρήστε τις ντομάτες σας φρέσκες

Κόβετε τα ντοματίνια στη μέση; Σταματήστε το αμέσως!

Η ντομάτα είναι ένα λαχανικό (για πολλούς φρούτο) που ευδοκιμεί τους καλοκαιρινούς μήνες. Τώρα λοιπόν που ο καιρός έχει ανοίξει θα βρείτε στην αγορά τις καλύτερες ντομάτες, αν πάλι είστε διατεθειμένοι να δημιουργήσετε το δικό σας μποστάνι, δείτε εδώ πώς θα φυτέψετε εύκολα μια ντοματιά ακόμη και στο σπίτι σας.

Τα ντοματίνια είναι μια μίνι εκδοχή της ντομάτας που περιέχει ακριβώς τα ίδια συστατικά και θρεπτικά στοιχεία όπως και η κανονική ντομάτα σε πιο συμπυκνωμένη μορφή.

Δεν είναι λίγες οι φορές που εκτός από τις σαλάτες τα περνάμε απ' το τηγάνι ή τα χρησιμοποιούμε στη διακόσμηση κάποιου πιάτου και τις περισσότερες φορές τα κόβουμε στη μέση. Αυτό όμως είναι από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορούμε να κάνουμε.

Ένα τόσο μικρό φρούτο ή λαχανικό είναι αναμενόμενο πως είναι και παραπάνω ευαίσθητο. Κόβοντάς το λοιπόν το μόνο που καταφέρνουμε είναι να "πληγώσουμε" το φρούτο και να χάνουμε όλα τα θρεπτικά συστατικά του. Την επόμενη φορά λοιπόν καλύτερα να τα χρησιμοποιήσετε ολόκληρα.

κομμένα ντοματίνια

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share