Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2023

Το απόλυτο κόλπο για να καταλάβεις αν το αβγό είναι φρέσκο

Έτσι θα το διαπιστώσετε

11 Ιανουαρίου 2022 21:19
Το απόλυτο κόλπο για να καταλάβεις αν το αβγό είναι φρέσκο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα αβγά είναι από τα αγαπημένα μας τρόφιμα, αλλά πολλές είναι οι φορές που απορούμε, αν αυτά που αγοράζουμε είναι φρέσκα ή όχι.

Και η Rebecca DiLiberto, συγγραφέας του παγκόσμιου μπεστ σέλερ «Penny Saving Household Helper», μοιράζεται μαζί μας ένα απλό κόλπο για να ελέγχουμε πάντα την κατάσταση του ωμού αβγού.

Αν λοιπόν δεν είμαστε σίγουροι για το πόσο φρέσκο είναι, η συμπεριφορά του μέσα σε ένα ποτήρι με νερό θα αποκαλύψει και τη φύση του: τα φρέσκα αβγά βυθίζονται στο νερό, ενώ τα πολυκαιρισμένα επιπλέουν κι εδώ μπορούμε να σας δώσουμε μια εξαιρετική συνταγή.

Αβγά φρέσκα

Τα 2+1 απλά βήματα για να καθαρίσετε από το πάτωμα από σπασμένο αβγό

Το να σου... σκάσει ένα αβγό στο πάτωμα είναι αλήθεια, ότι πρόκειται για κάτι δυσάρεστο, καθώς μαζεύεται και καθαρίζεται δύσκολα, χωρίς να χρειάζεται όμως να αγχωθούμε.

Το καθάρισμα, λοιπόν, του αυγού από τον πάγκο ή το πάτωμα είναι πανεύκολη υπόθεση αρκεί να ακολουθήσετε τα 3 παρακάτω βήματα.

Ο απλός τρόπος για το μαζέψετε

  • Μαζέψτε το με ένα σφουγγαράκι και μια σπάτουλα Πάρτε ένα σφουγγάρι και μια σπάτουλα και μαζέψτε το σπασμένο αυγό. Με τη σπάτουλα σπρώξτε το πάνω στο σφουγγάρι και πετάξτε το στον κάδο απορριμάτων.
  • Πασπαλίστε το με το που θα καθαρίσετε το πρώτο χάλι, ρίξτε στο σημείο αλάτι έτσι ώστε να γίνει στερεό οτιδήποτε σε υγρή μορφή έχει απομείνει στο πάτωμα. Έτσι θα μπορείτε πολύ πιο εύκολα να το μαζέψετε. Αφήστε το αλάτι να κάτσει για 1 λεπτό πριν το σκουπίσετε με το σφουγγάρι ή με μια βαμβακερή πετσέτα.

Αβγό στο πάτωμα

- Αν το αυγό σας έπεσε πάνω σε χαλί τότε αντί για αλάτι πασπαλίστε με ανθρακούχο νερό. Έπειτα σκουπήστε με ένα σφουγγάρι ή μια πετσέτα.

- Αν το αυγό σας που έπεσε ήταν μαγειρεμένο τότε ρίξτε σε μια πετσέτα υγρό σαπούνι και τρίψτε λιγάκι το σημείο.

  • Καθαρίστε το (με ένα υγρό πανάκι μικροϊνών) Τα ωμά αυγά μπορεί να μεταφέρουν βακτήρια παντού αν δεν τα καθαρίσετε σωστά. Μην ανησυχείτε, όμως. Το τελευταιό βήμα θα τελειοποιήσει το καθάρισμα. Πάρτε ένα πανάκι μικροϊνών, βουτήξτε το σε ζεστό νερό και περάστε την επιφάνεια.
TAGS
 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share