Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τα 3 απόλυτα μυστικά για την πιο νόστιμη μακαρονάδα που έχεις φάει

Μούρλια!

7 Ιανουαρίου 2022 13:35
Τα 3 απόλυτα μυστικά για την πιο νόστιμη μακαρονάδα που έχεις φάει
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ανοίγεις το ψυγείο και δεν υπάρχει τίποτα. Ανοίγεις το ντουλάπι κι έχεις ένα πακέτο μακαρόνια. Λήξη συναγερμού, σε 15 λεπτά θα είσαι στο τραπέζι και θα απολαμβάνεις μία πλούσια μακαρονάδα.

Μία πεντανόστιμη μακαρονάδα με μπόλικη σάλτσα είναι ένα από τα πιο εύκολα και γρήγορα φαγητά, ωστόσο χρειάζεται να ξέρεις να παρακάτω μυστικά, προκειμένου να απογειώσεις τη γεύση.

Παράλληλα, δείτε εδώ τη συνταγή για μακαρόνια του «ονείρου» σε φόρμα με τυριά, μπέικον και τριμμένη φρυγανιά.

μυστικά για νόστιμη μακαρονάδα

Ο χρόνος βρασίματος

Αφαίρεσε 1-2 λεπτά από το χρόνο βρασμού που αναγράφει η συσκευασία και θα έχεις μία εξαιρετική μακαρονάδα al dente. Να θυμάσαι πως τα ζυμαρικά συνεχίζουν να βράζουν κι αφού η κατσαρόλα αποσυρθεί από τη φωτιά.

Μη φοβού με το αλάτι

Σύμφωνα με την σεφ Kelly Foster, ο κανόνας που διδάχτηκε από τους δασκάλους της στη σχολή μαγειρικής είναι ότι «το νερό πρέπει να είναι όσο αλατισμένη είναι κι η θάλασσα». Υπολόγισε 7 γραμμάρια αλάτι ανά ένα λίτρο νερού.

Προσοχή με το νερό

Πρόσθεσε στη σάλτσα σου λίγο από το νερό όπου έβρασαν τα μακαρόνια και μην το χύσεις απευθείας στον νεροχύτη. Το νερό αυτό είναι πλούσιο σε άμυλο και αλάτι, με αποτέλεσμα να δίνει γεύση στη σάλτσα και ταυτόχρονα να τη βοηθά να δέσει.

Γιατί δεν πρέπει να βάζουμε λάδι όταν βράζουμε τα μακαρόνια

Τα ζυμαρικά μπορεί να είναι ένα από τα ευκολότερα τρόφιμα για την προετοιμασία. Δεν χρειάζεται να είστε πιστοποιημένος μάγειρας για να βράσετε τα μακαρόνια και να προσθέσετε την αγαπημένη σας σάλτσα.

Αλλά μην αφήνετε την ευκολία του να σας ξεγελάσει και να σκεφτείτε ότι δεν έχετε κάνει κάποια λάθη κατά το μαγείρεμα τους.

Το κάναμε όλοι κάποια στιγμή, προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού αλατιού και μερικά κουταλάκια του γλυκού λάδι στο νερό, έτσι ώστε τα μακαρόνια να μην κολλήσουν μεταξύ τους.

Πιθανότατα δεν έχετε σκεφτεί ότι αυτό είναι λάθος, γιατί έτσι μάθατε να τα φτιάχνετε, αλλά ξέρατε ότι η προσθήκη λαδιού στο νερό μπορεί πραγματικά να καταστρέψει το φαγητό σας;

Όλα αυτά πηγαίνουν πίσω στην απλή ιδέα της επιστήμης την οποία όλοι μάθαμε ως παιδιά – το λάδι δεν αναμιγνύεται με νερό.

Ακόμη και όταν συνδυάζετε τα δύο υγρά, τελικά θα διαχωριστούν και το λάδι θα επιπλέει στην κορυφή καθώς είναι λιγότερο πυκνό από το νερό.

Έτσι, όταν προσθέτετε λάδι στο βραστό νερό, μόνο μια ελάχιστη ποσότητα θα πάει στο ζυμαρικό.

Το λάδι που επιπλέει στην κορυφή κολλάει πάνω στα ζυμαρικά όταν πηγαίνετε να στραγγίξετε τα ζυμαρικά, κάνοντας τα λιπαρά και δύσκολο για τη σάλτσα να κολλήσει.

Ο ευκολότερος τρόπος να αποφευχθεί αυτό είναι ένα μεγάλο δοχείο και άφθονο νερό για να βράσει το ζυμαρικό μέσα.

Ο κανόνας είναι να χρησιμοποιήσετε τρία λίτρα νερού για κάθε 250 γραμμάρια ζυμαρικών. Περιστασιακά ανακατεύετε τα ζυμαρικά καθώς μαγειρεύονται.

Ένα άλλο συνηθισμένο λάθος που μπορεί να κάνετε όταν πρόκειται για ζυμαρικά είναι να τα σουρώσετε.

Σύμφωνα με το Bon Appetit, το νερό των ζυμαρικών, ή όπως το αποκαλούν “υγρό χρυσό”, μπορεί να ανυψώσει τη σάλτσα σας.

Αποδεικνύεται ότι αυτό το υγρό είναι ακριβώς το πράγμα που χρειάζεστε για γαλακτωματοποίηση, που έχει ως αποτέλεσμα μια μεταξωτή λεία σάλτσα με την τέλεια συνοχή.

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share