Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022

Ένα εύκολο κόλπο για να μην πανιάζει το ψωμί του σάντουιτς - Θα ξετρελαθείς!

Θα σας «λύσει» τα χέρια

9 Δεκεμβρίου 2021 13:23
Ένα εύκολο κόλπο για να μην πανιάζει το ψωμί του σάντουιτς - Θα ξετρελαθείς!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πολύ λίγα πράγματα είναι τόσο χάλια στη ζωή όσο το να ξετυλίγεις το σάντουιτς που έφτιαξες το πρωί και να το βρίσκεις στα απολύτως χειρότερά του! Το πάνιασμα του ψωμιού μπορεί ωστόσο να αποφευχθεί και το μυστικό είναι το κατεψυγμένο ψωμί.

Όλοι πιθανότατα φωνάζετε τώρα ενστικτωδώς «όχι, αποκλείεται», μη βιάζεστε όμως. Το μυστικό κρύβεται στον τρόπο παρασκευής του συγκεκριμένου σάντουιτς.

Κατά πρώτο, το σάντουιτς που φτιάχνουμε με κατεψυγμένο ψωμί πρέπει να αποτελείται από τρία-τέσσερα υλικά. Απλό δηλαδή χωρίς ολόκληρο salad bar εντός του.

Κατά δεύτερο, πρέπει να φτιάχνεται υποχρεωτικά το πρωινό της ημέρας που θα καταναλωθεί. Αλλά και το ψωμάκι να παραμένει στην κατάψυξη μέχρι το τελευταίο κυριολεκτικά λεπτό που θα χρησιμοποιηθεί. Ετοιμάστε λοιπόν όλα τα υλικά σας και βγάλτε το ψωμί από το ψυγείο μόνο όταν είστε απολύτως έτοιμοι. Και πάλι όμως δουλέψτε το γρήγορα.

 πανιάζει το ψωμί του σάντουιτς

Το σημαντικότερο είναι να θυμάστε πως είναι η υγρασία του αέρα και όχι η υγρασία του ίδιου του ψωμιού αυτή που κάνει μια κατεψυγμένη φέτα να πανιάζει έπειτα από μερικά λεπτά.

Αποφύγετε λοιπόν τα ταπεράκια και τυλίξτε το με μια διάφανη μεμβράνη τροφίμων. Ιδανικά, θα χρειαστεί και ένα δεύτερο περιτύλιγμα με αλουμινόχαρτο, ώστε να αποφύγουμε την περιττή έκθεση στον αέρα.

Και γιατί θα κάνει αυτό το σάντουιτς καλύτερο; Μα γιατί αν ξεκινήσουμε με παγωμένο ψωμί, καθυστερούμε τη διαδικασία που πανιάζει το ψωμί. Βλέπετε τα μόρια του αμύλου που απορροφούν υγρασία από το περιβάλλον είναι λιγότερο δεκτικά σε χαμηλές θερμοκρασίες παρά σε υψηλές.

Η τεχνική δεν θα κρατήσει φυσικά το σάντουιτς φρέσκο επ’ αόριστον, θα μας εξασφαλίσει ωστόσο μερικές πολύτιμες ώρες στη μάχη μας με το πάνιασμα…

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share