Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2022

"Καμπάνα" για την υγεία: Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να τυλίγετε ποτέ το τυρί με μεμβράνη!

Τα δύο λάθη στην αγορά του τυριού

8 Δεκεμβρίου 2021 23:48
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θα πρέπει να γίνει ευρέως γνωστό πως το τυρί δεν πρέπει ποτέ να το διατηρείτε στη μεμβράνη περιτυλίγματος.

Ο Ρέιμοντ Χουκ ασχολείται με την τυροκομία από το 1984 και στο γκουρμέ κατάστημά του στην Αμερική έχει πάνω από 300 ποικιλίες τυριού.

Κολοκυθοτυρόπιτα: Μία αλλιώτικη πίτα που θα γίνει no1 στις προτιμήσεις σας

Σύμφωνα με όσα αναφέρει, «σε τελική ανάλυση, δεν έχει νόημα να φτιάξεις ένα εκπληκτικό πλατό αλλαντικών γεμάτο με πολλά τυριά, αν δεν πρόκειται να έχει τόσο καλή γεύση όσο φαίνεται».

τυρι-μεμβρανη

Τα λάθη στην αγορά του τυριού

Ο Χουκ λέει ότι υπάρχουν δύο λάθη που κάνουν οι άνθρωποι όταν αγοράζουν και αποθηκεύουν τυρί.

Το πρώτο είναι να μην αγοράζετε φρέσκο ​​τυρί. Ο Χουκ συνιστά να πηγαίνετε στον πάγκο του παντοπωλείου και να ζητάτε φέτες ή κομμάτια τυριού, αντί να τα αγοράζετε ήδη προσυσκευασμένα.

“Όταν φτιάχνετε ένα πιάτο με τυριά, κόψτε τις εξωτερικές άκρες που έχουν αγγίξει το πλαστικό. Αυτό βοηθά στη βελτίωση της γεύσης πολύ”, λέει.

Το πλαστικό στο τυρί

«Το πλαστικό είναι ουσιαστικά κρυπτονίτης για το τυρί» και σύμφωνα με τον Χουκ, αυτό είναι το δεύτερο λάθος που κάνουν οι καταναλωτές. Εάν μπορείτε, θα πρέπει να αποφύγετε την αγορά τυριού που είναι τυλιγμένο σε πλαστική μεμβράνη.

“Όταν το τυρί ωριμάζει, εκπέμπει αμμωνία. Όταν τυλίγεται σε μεμβράνη, η αμμωνία δεν μπορεί να διαφύγει, οπότε επιστρέφει στο τυρί.”

Ο Χουκ συνεχίζει εξηγώντας ότι για το τυρί, οι επιπτώσεις του πλαστικού είναι δυσάρεστες. “Υπάρχει νερό στα τυριά. Εάν είναι τυλιγμένα σφιχτά, μπορεί η υγρασία στο τυρί να κατακαθίσει στη φλούδα στο κάτω μέρος, προκαλώντας υγρασία στη φλούδα.”

Το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε αφού κάνετε μια αγορά τυριού που είναι τυλιγμένο σε πλαστικό είναι να το φέρετε στο σπίτι και να το βγάλετε αμέσως από την πλαστική του μεμβράνη.

τυρι-μεμβρανη

Λαδόκολλα αντί για μεμβράνη στα τυριά

“Τυλίξτε το σε λαδόκολλα και βάλτε το σε μια μεγάλη σακούλα, ώστε να μπορεί ακόμα να αναπνέει. Το ψυγείο θα το εμποδίσει να ζεσταθεί πολύ”, λέει. Όταν είστε έτοιμοι να το καταναλώσετε, κόψτε σε φέτες την ακριβή ποσότητα που θέλετε να σερβίρετε και μετά περιμένετε λίγο.

Σύμφωνα με τον Hook, θα πρέπει να αφήσετε το τυρί σας να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, ίσως και μία ώρα.

“Η γεύση στο τυρί είναι στο λίπος. Όταν τρώτε κρύο τυρί, τα λάδια στο τυρί δεν μπορούν να επικαλύψουν ολόκληρη την παλέτα σας. Μένουν σφιχτά και αλλάζουν τη γεύση”.

Το συρτάρι στο ψυγείο

Αν το ψυγείο σας έχει συρτάρι για το τυρί, είστε τυχεροί γιατί βελτιώνει πραγματικά την ποιότητα του τυριού. “Τα περισσότερα συρτάρια τυριών έχουν μια ρύθμιση όπου μπορείτε να περιορίσετε τη ροή του αέρα στο τυρί. Η ροή του αέρα προκαλεί τριβή και η τριβή προκαλεί αφυδάτωση.”

Ένα υγρό περιβάλλον, όπως στο συρτάρι τυριών σας, θα εξασφαλίσει ότι το τυρί θα διατηρήσει τη φυσική του υγρασία, καθιστώντας το τόσο γευστικό όσο ήθελε ο τυροκόμος.

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share