Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Το σωτήριο κόλπο για να κάνεις το καθάρισμα του σκόρδου παιχνιδάκι

Θα σας λύσει τα χέρια!

7 Δεκεμβρίου 2021 13:01
Το σωτήριο κόλπο για να κάνεις το καθάρισμα του σκόρδου παιχνιδάκι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Είναι το λεγόμενο "γαλλικό χτύπημα" μια τεχνική με την οποία διαχωρίζονται εύκολα και γρήγορα οι σκελίδες του σκόρδου. Λέγεται γαλλικό καθώς πρόκειται για έμπνευση Γάλλων σεφ, εξού και η ονομασία.

Πώς γίνεται;

Παίρνεις το σκόρδο και το βάζεις μέσα στη χούφτα σου. Προσέχεις ώστε η πλευρά με το κοτσάνι να είναι στην εξωτερική πλευρά. Στη χτυπάς το σκόρδο με δύναμη σε μια λεία επιφάνεια. Θα δεις τις σκελίδες να χωρίζουν και να καθαρίζονται.

Αν πάλι σου φαίνεται δύσκολο ή φοβάσαι πως δε τα καταφέρεις, σου έχουμε κι άλλο τρόπο που μπορείς να τσεκάρεις εδώ.

κόλπο καθάρισμα σκόρδου

Τυλίγει με αλουμινόχαρτο τα σκόρδα και τα βάζει στο φούρνο - Ο λόγος; Τρομερός

Το Athensmagazine.gr μετά το τρομερό κόλπο με το αλουμινόχαρτο και το βερνίκι νυχιών, θα σας παρουσιάσει ένα εξίσου κόλπο, το οποίο θα σας λύσει τα χέρια. Ξέρετε τι θα συμβεί αν τυλίξετε με αλουμινόχαρτο τα σκόρδα και τα βάλετε στο φούρνο;

Δυστυχώς, το σκόρδο είναι πολύ παρεξηγημένο. Μπορεί να εκτοξεύσει στα ύψη τη γεύση πολλών φαγητών και πάλι όμως οι περισσότεροι το αποφεύγουν, λόγω της έντονης μυρωδιάς του. Εκτός αυτού όμως, είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνη C και B6, βελτιώνει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού μας συστήματος, καταπολεμά τα συμπτώματα της γρίπης και πολλά άλλα. Οπότε καλό θα ήταν να το προτιμάτε.

Το ψήσιμο στο σκόρδο μειώνει την έντονη μυρωδιά του και "γλυκαίνει" κάπως την -ομολογουμένως- πολύ έντονη γεύση που έχει στην ωμή μορφή του.

Δείτε περισσότερα στο βίντεο:

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share