Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Τέλος στον «εφιάλτη»: Αυτά είναι τα μυστικά των σεφ για να ξεμυρίζουν τα χέρια από κρεμμύδι και σκόρδο

Ποιες είναι οι δύο προτάσεις που μπορείς να δοκιμάσεις;

5 Δεκεμβρίου 2021 15:35
Τέλος στον «εφιάλτη»: Αυτά είναι τα μυστικά των σεφ για να ξεμυρίζουν τα χέρια από κρεμμύδι και σκόρδο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Εάν έχετε ψιλοκόψει κρεμμύδι, ή σκόρδο στο παρελθόν, τότε ξέρετε ότι η μυρωδιά που μένει στα χέρια σας δεν φεύγει με τίποτα!

Το σαπούνι δεν είναι αποτελεσματικό για να βγάλει την μυρωδιά από κρεμμύδι ή σκόρδο στα χέρια. Με την ευκαιρία, το σκόρδο είναι θαυματουργό και μπορείς να δεις εδώ τις ιδιότητές του.

Το μυστικό για να φύγει η μυρωδιά από κρεμμύδι ή σκόρδο

Αν θέλετε πραγματικά να απαλλαγείτε από αυτή τη μυρωδιά, αρκεί να τρίψετε με τα χέρια σας ένα… κουτάλι!

Δείτε το σχετικό βίντεο στο Athensmagazine.gr:

Αυτό το τέχνασμα λειτουργεί πραγματικά με το σκόρδο και με κρεμμύδια, των οποίων οι μυρωδιές μπορούν να εξουδετερωθούν με τον ανοξείδωτο χάλυβα.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να τρίψετε τα χέρια σας με ένα αντικείμενο από ανοξείδωτο χάλυβα (όπως ένα κουτάλι, ένα μαχαίρι ή ακόμα και την άκρη του νεροχύτη) κάτω από κρύο νερό, σαν το κουτάλι να ήταν σαπούνι.

Όταν τελειώσετε, τα χέρια σας θα έχουν χάσει το μεγαλύτερο μέρος της άσχημης μυρωδιάς. Μετά, μπορείτε να τα πλύνετε με κανονικό σαπούνι για να μυρίζουν και ευχάριστα.

ξεμυρίζουν σκόρδο κρεμμύδι

Σοκ: Το «πλεονέκτημα» του σκόρδου που κάνει μεγάλο κακό στην υγεία

Παρόλο που το σκόρδο έχει πολλά πλεονεκτήματα και προσφέρει πολλά σε διάφορους τομείς της ανθρώπινης υγείας, υπάρχουν και κάποιες παρενέργειες από την υπερβολική του κατανάλωση. Παρόλα αυτά δεν φαντάζεσαι τι μπορείτε να αντιμετωπίσετε με ένα σκόρδο...

Ηπατική βλάβη

Υπερβολική ποσότητα σκόρδου μπορεί να βλάψει το συκώτι, προκαλώντας ηπατική τοξικότητα.

Αποκρουστική μυρωδιά

Σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να οδηγήσει όχι μόνο στην κακή αναπνοή αλλά και στην κακοσμία του σώματος. Ο κύριος λόγος είναι η ένωση θείου που υπάρχει στο σκόρδο που ενώ, σε μικρές ποσότητες παίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της στοματικής υγείας, αντίθετα, σε υπερβολικό βαθμό, έχει τα αντίθετα αποτελέσματα.

Ναυτία, εμετός, διάρροια και καούρα

Σύμφωνα με έρευνες, η κατανάλωση φρέσκου σκόρδου, εκχυλίσματος ή ελαίου σκόρδου με άδειο στομάχι μπορεί να προκαλέσουν ναυτία, εμετό, διάρροια, καούρα ακόμη και γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση.

Επιδείνωση της αιμορραγίας

Το σκόρδο είναι ένα φυσικό αραιωτικό του αίματος, αποτρέποντας τη δημιουργία θρόμβων και συνεπώς συμβάλλοντας στη διατήρηση της υγείας του καρδιαγγειακού μας συστήματος. Αυτό το πλεονέκτημά του μπορεί να μετατραπεί σε μειονέκτημα για τα άτομα που παίρνουν ήδη αντιπηκτικά φάρμακα, καθώς η συνδυασμένη επίδραση των φαρμάκων και του σκόρδου ενδέχεται να επιδεινώσουν την αιμορραγία.

Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι είναι καλύτερο να σταματήσουμε την κατανάλωση σκόρδου τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν από μια προγραμματισμένη χειρουργική επέμβαση, καθώς μπορεί να παρατείνει την αιμορραγία και να παρέμβει στα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης.

Μπορεί να προκαλέσει υπόταση ή χαμηλή αρτηριακή πίεση

Η κατανάλωση σκόρδου σε τακτική βάση έχει βρεθεί ότι είναι πολύ επωφελής για τη διατήρηση της αρτηριακής πίεσης υπό έλεγχο, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο υπέρτασης ή υψηλής αρτηριακής πίεσης.Η ευεργετική αυτή δράση του οφείλεται κυρίως στην παρουσία του καλίου, το οποίο ως αγγειοδιασταλτικό, χαλαρώνει τα αιμοφόρα αγγεία και εξασφαλίζει σωστή κυκλοφορία του αίματος.

Αυτό το πλεονέκτημα του σκόρδου, μπορεί να μετατραπεί σε μειονέκτημα όταν καταναλώνεται σε υπερβολική ποσότητα, καθώς μπορεί να μειώσει την πίεση του αίματος σε επικίνδυνα χαμηλό επίπεδο, δημιουργώντας υπόταση ή χαμηλή αρτηριακή πίεση με σύνοδα συμπτώματα όπως η κόπωση, η ζάλη, η ναυτία, η θολή όραση κ.α..

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share